lauantai 9. heinäkuuta 2016

Blogistanian lukumaraton 2016 - päivittyy
Osallistun jo toista kertaa Blogistanian yhteisiin lukumaratoneihin. :) Toinen maratonini tämä ei kuitenkaan ole, vaan itseasiassa viides.

Ajattelin aloittaa kello kolmen aikaan ja päivitellä tätä postausta aina parin, muutaman tunnin välein.

Tällä maratonilla valitsin tarkoituksella muutamia helppoja eikä niin paksuja kirjoja. Ehkä saisin luettua ainakin pari niistä! Ennätykseni maratoneissa on ollut 444 sivua, joten hirveän suuria sivumääriä ei minulta kannata odottaa. Tai sitten yllätän :)

Voisin julkaista alustavan lukupinoni:

Sisko Latvus: Kaksi sateenkaarta (loppuun)
Anni Swan: Sara ja Sarri
Mary Marck: Eevan luokka
Jo Baker: Longbournin talossa
Tuija Lehtinen: Rebekka ja kesäprinssi

Vielä saa liittyä mukaan maratonia emännöivässä Ja kaikkea muuta -blogissa!

15.00 Aloitan kirjalla Kaksi sateenkaarta josta olen etukäteen lukenut 147 sivua. Hyvää lukumaratonia kaikille jo lukeville tai vielä sitä suunnitteleville!

22.55
Ilta onkin ehtinyt kulua ilman päivitystä... Ensimmäiset kolme neljä tuntia luin vain pienillä keskeytyksillä (jotka olivat erään lauluesityksen lyhyet harjoitukset sekä nopea päivällinen). Luin maratoniin osallistuvien ystävieni kanssa ensin kalliolla, sitten puiston nurmella ja lopuksi vielä hetken ystävänikin kotona. Niistä nurmikko oli ihanin paikka auringonpaisteessa, musiikkia ja kaukaisia ukkosenjyrähdyksiä kuunnellessa. Luin tuona aikana Kaksi sateenkaarta loppuun, eli 117 sivua. Kirja oli koukuttava ja aika surullinen: meinasin itkeä lopussa Neuvostoliitossa tapahtuneista vainoista kerrottaessa.

Seuraavaan muutamaan tuntiin en saanut luetuksi yhtään. Ystäväni (jotka sattumoisin ovat naapureitani) olivat meillä kylässä ja iltaan kuului vaikka mitä kivaa. Olimme niin Piitä kuin Nurkka-Jussiakin ulkona, ja lopuksi kävelimme auringonlaskuisessa metsässä. Osa luki kävellessäkin (minä yritin kyllä kieltää...) ja välillä nauroimme aivan sekaisin. Itse päädyin laulamaan muiden iloksi tai suruksi kaikkia ulkoa osaamiani lauluja, joihin kuului esimerkiksi muutamia Johanna Kurkelan kappaleita ja joitakin englanninkielisiä. Laulamalla pystyy jotenkin vapauttamaan ajatuksia.

Iltaa on vaikea kuvailla, mutta sanotaanko sen olleen onnellinen mutta ajatuksia herättävä. Nyt voisin kuitenkin jatkaa lukemista!0.40
Silmäluomet alkavat vähitellen painua kiinni... Eevan luokasta on luettu tarkalleen 60 sivua; kirja vaikuttaa piristävältä ja hauskalta vanhanajan tyttökirjalta. Samalla kuuntelin musiikkia. Hurahdan nyt kyllä Johanna Kurkelaan: "Jos sä tarvitset mua" on kyllä samaistuttava. <3 Yhteensä olen lukumaratonin aikana lukenut 177 sivua. Aamulla jatkuu!

11:35
Menin nukkumaan viime päivitykseni jälkeen, mutta sain unta lopulta vasta kolmen aikaan olohuoneen sohvalla... Heinäallergianikin on alkanut oireilemaan. Heräsin puoli kymmenen aikoihin ja nyt olen ehkä puolitoista tuntia lukenut. Eevan luokka on todella hyvä, nopealuettava maratonkirja, ja olen lukenut sitä jo 137 sivua. Yhteensä olen lukenut 254 sivua maratonissa: tavoitteeksi voisi nyt viimeisten tuntien aikana ottaa sen 350 sivua.

12:40
Eevan luokka (170-sivuinen) on nyt luettu eli yhteensä 287 sivua. Nuorten kannattaisi ainakin kokeilla vanhanajan tyttökirjoja, vaikka näitä Mary Marckin kirjoja. Kun Kaksi sateenkaarta sai minut lähes itkemään, tälle kirjalle ja hahmojen keskusteluille puolestaan naureskelin ääneen. Viimeisiksi tunneiksi aloitan Saran ja Sarrin: Anni Swan kirjoitti samoihin aikoihin kuin Mary Marck.

15.00 Aika!
Viimeiset tunnit sujuivat mukavasti Saraa ja Sarria lukien ja hiukan musiikkiakin kuunnellen. (Välillä jään toisaalta laulamaan mukana...) Ehdin lukea 125 sivua. Vaikka kirjan päähenkilöt keksivät myöskin hullunkurisia tempauksia ja päähänpistoja, ei se kuitenkaan niin hauska ollut kuin Eevan luokka. Toisaalta se oli tarkoituksellakin myös vakava ja painottuu köyhien ja rikkaiden eroon.

Tämän kesän yhteinen lukumaraton on siis minun osaltani ohi. Se meni mielestäni oikein mukavasti, oli hauskaa vaihtelua lukea ystävien kanssa ja ulkona. Musiikin kuuntelukin samalla oli viihtyisää, enkä herkkujakaan ihan onnistunut välttelemään: muutama pala suklaata sekä sipsiä tuli syötyä vaivihkaa. :) Illan venähtänyt tauko voisi harmittaa, mutta eipä harmita.

Kirjoja luin siis Kaksi sateenkaarta loppuun, kokonaan Eevan luokan ja yli puolet Sarasta ja Sarrista. Yhteensä 412 sivua! Ei aivan ennätykseni, mutta melkein kuitenkin. Teen näistä kirjoista koontipostauksen piakkoin, ehkäpä huomenna.

Suuri kiitos vielä maratonia emännöivälle Minna Vuo-Cholle Ja kaikkea muuta -blogista! Ihanaa että tämä jaksettiin taas järjestää :) Onnea myös kaikille maratoonaajille!

Miten teidän maratoninne ovat sujuneet vai jätittekö tällä kertaa väliin?

6 kommenttia:

 1. Lukuiloa vielä viimeisiksi tunneiksi! Itselläni on ollut vähän keskittymisvaikeuksia, mutta eiköhän se tästä lähde rullaamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Välillä kirjoihin on vaikeaa keskittyä minullakin...toivottavasti se helpottaisi sinulla!

   Poista
 2. Voi tuo Kaksi sateenkaarta on ihana kirja <3
  Voi että oon oottanu jotain lukumaratoonin tyyppistä, mutta nyt ku sellanen oli niin meni kyllä täysin ohi :( seuraavalla kerralla sitten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä oikein hyvä <3 Mutta tosi harmi, että sinulla jäi tämä välistä. :( Ehkä nyt kesän lopussa järjestettäisiin uusi yhteinen tai sitten talvella!

   Poista
  2. Ois kyllä tosi hauska ottaa osaa seuraavaan! :D jos sitä aktivoituis täällä niin ei menis hauskoja juttuja ohi :DD

   Poista
  3. Yhteiset maratonit on kyllä kivoja! Se voisi auttaa :D

   Poista