perjantai 17. huhtikuuta 2015

Laulavat sadepisarat (1952)

Kiinnostus heräsi: äidin suuri rakkaus, vanha musikaali

Don Lockwood ja Lina Lamont ovat kuuluisa tähtipari mykkäelokuvakauden aikana, mutta tosi asiassa Don ei voi sietää Linaa. Sattumalta hän tapaa elokuvia ja niiden näyttelijöitä halveksivan Kathy Seldenin, eikä saa tätä enää mielestään. Uusi sattuma tuo heidät jälleen yhteen ja Kathyn -joka paljastuukin aloittelevaksi näyttelijäksi - samaan elokuvaan näyttelemään. Samalla Donin ja Kathyn suhde alkaa syventyä.

Mykkäelokuvien aika on kuitenkin jo menossa ohi, ja tähtien syytä sopeutua puherooleihin. (Enää he eivät siis voi solvata toisiaan kesken rakkauskohtauksen...) Ongelmana on Lina, jonka ääni on hirveä, vaikkei tämä sitä itse tajua. Kathy osaa laulaa, ja Don keksii keinon: Kathy toimisi Linan äänenä elokuvassa. Asia ei vain saisi paljastua Linalle...

Musikaalituttavuuteni vain lisääntyvät <3 Sain myös uuden näyttelijätuttavuuden, ihanan, valovoimaisen Gene Kellyn <3 Kyllä, pidin siis elokuvasta oikein paljon. Jotenkin tämä Donin ja Kathyn rakkaustarina oli kiehtova sekä huumori! Varsinkin loppukohtaus (en siitä enempää paljasta) sekä mainittu, missä Don ja Lina haukkuivat toisiaan kesken rakkauskohtauksen näyttelemisen, eihän ääntä kuulunut! Elokuvien tekemisen maailmaankin oli kiva tutustua ja tuntui hassulta, kun kaikki ensin ihmettelivät ja vähättelivät äänielokuvaa. Nykyäänhän se kuuluu arkeen!

Ehkä yhden hiukan häiritsevän piirteen voisin mainita. Pari kertaa kohtaus alkoi niin, etten ymmärtänyt, miten se liittyi juoneen ennen kuin jonkin ajan päästä. Esimerkiksi eräs kohtaus kesti varmaan vartin, ja vasta sen jälkeen tajusin kunnolla, että se olikin filmistä, jonka Don ja Kathy aikoivat tehdä. 
   Muuten mitään ärsyttävää ei jäänyt mieleen, ei tosin laulujakaan, paitsi nimikkosäe kappaleesta Singin' in the Rain. Sitä on tullut hyräiltyä loppuillan, syrjäyttäen viikon päässä soineet The Sound of Musicin kappaleet. Ehkä sitä Laulavat sadepisarat ei päihitä, mutta tiedän haluavani nähdä sen uudestaan!


Don Lockwood: Gene Kelly.       Alkuperäinen nimi: Singin' in the Rain
Kathy Selden: Debbie Reynolds.  Ohjaajat: Gene Kelly ja Stanley Donan
Lina Lamont: Jean Hagen.        Käsikirjoittajat: Betty Comden ja Adolph Green
Cosmo Brown: Donald O'Connor


6 kommenttia:

 1. Oi, Singin' in the rain<3

  Tässä on ehkä elokuvahistorian pahin venytys lopussa. 13 minuuttia täysin mihinkään liittyvää hyppelyä, huoh. Mutta tästä huolimatta loistava elokuva :) Huumori on niin mahtavaa :D Esimerkiksi All I do is dream of youn alkukohtaus, kun Kathy hyppää kakusta :D Nimibiisi on ihana ja jää päähän soimaan. Rakastan niin Gene Kellyn kuin Debbie Reynoldsin versioita<3 Hassu yksityiskohta: joitakin Reynoldsin lauluosuuksia on laulettu myöhemmin uudelleen toisen laulajan toimesta. Kun tuon faktan yhdistää elokuvan juoneen, saattaa se hieman naurattaa :) Youtubesta löytyy käyttäjä ILostVocals tai jotain sinnepäon, sieltä voi käydä kuuntelemassa näitä ja monia muita :)

  Ootko nähnyt Funny Facea tai My fair ladya? Jos et, niin suosittelen ehdottomasti :)

  "Cosmo, quick, call me a cab!"
  "You are a cab."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jep, kohtaus oli hieman pitkäveteinen, varsinkin kun ei tajunnut mihin se liittyy. Täytyy käydä kuuntelemassa lauluja! My Fair Lady on yksi lempielokuvistani <3 Funny Facea en ole nähnyt, mutta meillä on se kotona, ja täytyy katsoa sekin. Audrey <3

   Poista
 2. Tämä on ihana leffa♥ Ja Funny Face on paras ikinä. Sun on PAKKO katsoa se :D

  VastaaPoista
 3. Ok, aion katsoa sen :D Varmasti hyvä Audreyn vuoksi!

  VastaaPoista
 4. Pöö! Tämä kuulostaa hauskalta leffalta, voisi joskus katsoakkin jos saan käsiini :)

  Singin' in the Rain... Kuulostaa tutulta, mutta e ole varma olenko kuullut... Katsotaan löytyisiköhän youtubesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli hauska ja ihana elokuva <3 Joten saat luvan katsoa! Ja kyllä löytyy, äiti on kuunnellut sitä monta kertaa. :)

   Poista