sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Naisten aakkoset: V

Naisten aakkoset on aloittanut Tarukirjan Margit. Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista ABCDEFGHIJKLM, N,
OPQ, R, S, T & U.

Nyt häämöttää jo aakkosten loppusuora! Olen päättänyt olla kirjoittamatta ääkkösistä ja tiivistää XYZ:n samaan nippuun (en saisi sitä muuten täytettyä!), joten tämä on kolmanneksi viimeinen postaukseni Naisten aakkosista.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Vuokko Niskasen Hiekkalan lasten tarina oli joskus lapsena paksuin koskan lukemani kirja (400 sivua...). Kirja kertoo mukavasti sota-ajan elämästä lasten näkökulmasta mutta on kuitenkin hiukan surullinenkin. Tutuksi tulivat tässä evakkoon lähtö, Valamon luostari ja muutama venäjänkielinen sanakin. Ehkä jännittävin kohta oli sotilaspoikien leikkimä lipunryöstö. Suosittelen!

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Jenni Vartiaista olen kuunnellut SuomiPopilta, ehkä yksittäisiä kappaleita joskus YouTubestakin. Muistan jo ehkä kahdeksanvuotiaana laulaneeni suosittua Ihmisten edessä -kappaletta ymmärtämättä että se kertoo lesborakkaudesta. (Varmaan ensimmäisiä suomalaisia lauluja tästä aiheesta!) Muita hyviä lauluja ovat Missä muruseni on ja Duran Duran, jossa naurattaa säe "Tätä tunnetta uutta ei pääse Jenni pakoon...".

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- Valancy Stirling on yksi lempihenkilöitäni L.M.Montgomeryn kirjoissa. Tämä sankaritar esiintyy Sinisessä linnassa, ensin epävarmana ja alistettuna, mutta kasvaa tarinan edetessä rohkeaksi ja päättäväiseksi nuoreksi naiseksi. Kirja voisi olla, ei nykyajan, vaan 1900-luvun alun satu. Ja kuinka kaunis nimi on Valancy! Tämän mukaan nimesin myös erään hahmoni, Kuoleman valtiaan tyttären Valancy Thaleian, kun leikimme vuosia sitten ystävieni kanssa mielikuvitusleikkejä... Tämä Valancy oli etäinen ja vaitelias mutta tarvittaessa myös mielikuvituksekas ja rohkea. Hänen taustansa oli hyvin mielenkiintoinen (omasta mielestäni), ja aloin kirjoittamaan tästä jopa tarinaakin...

6 kommenttia:

  1. Hiekkalan lapset -kirja odottaa hyllyssäni lukuvuoroa. olen aiemmin lukenut yhden osan tarinasta, kun ne ovat ilmestyneet pieninä kirjoina ja pidin paljon kerronnasta. Ja Valancy - Sininen linna on hieno teos kuten Montgomeryn teokset yleensäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - Hiekkalan lasten tarina on ilmestynyt ensin helppolukuisina yksittäisinä kirjoina. Minulle on kokoelmateos tuttu. Suosittelen tätä! Sininen linna on kaunis tarina <3

      Poista
  2. Oi Hiekkalan lapset oli mun ehoton lempparikirja tenavana ja sillon se tuliki luettua muutamaan kertaan! (Näköjään sotakirjallisuus on maistunu jo sillon :D) Pitääpä lainata tää kirja ihan nostalgia syistä luettavaksi tässä lähiaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luin Hiekkalan lasten tarinan useasti, ja voi olla, että sotakirjallisuuden lukeminen alkoi siitä! Sota vaikuttaa kyllä kovasti Hiekkalan lasten elämään ja evakkomatka tuli tästä kirjasta tutuksi. Siitä vain, ehkä minunkin pitäisi :)

      Poista
  3. Hiekkalan lapset on minulle tuntematon kirja. Se on ilmestynyt vasta aikuisaikanani. Valancy Stirlingistä olen ihan samaa mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tätä, jos sota-ajan elämä Suomessa lasten näkökulmasta kiinnostaa! Valancy on kyllä kiehtova päähenkilö <3

      Poista