lauantai 2. kesäkuuta 2018

Naisten aakkoset: T

Naisten aakkosissa etsitään kuuluisia naisia aakkosten jokaisella kirjaimella. Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R & S.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Terhi Rannela on kirjoittanut nuortenkirjoja erilaisista ja jopa rankoistakin aiheista. Jotenkin yhdistän hänet helposti Salla Simukkaan. Rannelan kirjoista lempparini on hauska Kerttu & Mira -sarja, joka kertoo tyttörakkaudesta ja matkustelusta. Joskus vuosia sitten luin häneltä myös Läpi yön ja Taivaan tuuliin, joista varsinkin viimeinen oli hyvin järisyttävää luettavaa.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Muistan pienenä seuranneeni presidentinvaaleja ja toivoneeni Tarja Halosen pääsevän toiselle kaudelle. Hassua, kuinka minusta silloin naispresidentti tuntui paljon luonnollisemmalta ja tavallisemmalta kuin miespresidentti, jollaista en ollut ennen Sauli Niinistöä ikinä kokenut. Minulla ei ole paljonkaan tietoa hänen politiikastaan, joten tämä ei ole erityinen poliittinen mielipide vaan enemmänkin oma ajatukseni naispresidentistä.

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- Tarinatyttö on lempihenkilöni L.M.Montgomeryn kirjoissa Sara, Tarinatyttö ja Sara ja kultainen tie. Ihailin häntä hänen tarinankertojalahjojensa, näyttelijäntaitojensa ja salaperäisyytensä vuoksi sekä koska hän uskalsi olla erilainen kuin muut ja unelmoida. 

2 kommenttia:

  1. Tarja Halonen oli minullakin, mutta kolmannessa kohdassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, huomaan nyt, että hän olisi ehkä sopinut siihen kohtaan paremmin. :D

      Poista