tiistai 23. toukokuuta 2017

Naisten aakkoset: I & Mikä hymyilyttää

Naisten aakkosissa etsitään kuuluisia naisia jokaiselle aakkoselle. haasteen on kehittänyt Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut aakkosista A, B, C, D, E, F, G & H.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Minulle tuli yllättäen tähän kohtaan mieleen Eva Ibbotson, jonka kirjan Virta vie viidakkoon luimme joskus koulussa. Myöhemmin vielä luin ystävän suosituksesta Kazanin tähden. Molemmissa kirjoissa oli 1900-luvun alun miljöö ja seikkailua - juuri tällaisista kirjoista pidin silloin ja nykyäänkin. :)

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Tähän oli hyvin vaikea keksiä henkilöä, mutta Isla Fisherin roolisuositus Becky Bloomwoodina elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat oli mielestäni huumoria täynnä.

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? 
- Ansa Ikonen on Suomen tunnetuimpia 1900-luvun näyttelijöitä, mutta en ole tainnut nähdä hänen yhtäkään elokuvaa. Hänen ja Tauno Palon tähdittämät filmit kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin.  

                            ***


Sunnuntaina teki mieli hymyillä, kun tajusin pitäväni pyöräilystä. Luulin aina jaksavani ajaa pyörällä hädin tuskin muutaman kilometrin, mutta tällä kertaa se venyi kahdeksikymmeneksi. Joen varteen on rakennettu uusi pyöräilytie, joka kulkee välillä myös puistikossa. Pyöräilin tätä punaista nauhaa ja lauloin samalla käheällä kurkulla. Valitettavasti yskäni ei tainnut tykätä tästä...

Tänään hymyilin, koska lääkärini muistutti lempisarjani lempihenkilöäni (se joka muistaa hänet saa kyllä kymmenen pistettä ja papukaijamerkin!) ja koska puolestaan yskänlääke oli jotain mitä ehkä Maija Poppasesta tuttu lääke voisi olla. :D Hymyilin myös, koska minulla on päällä itseostamani vaatteet, farkkucaprit ja t-paita, ja olisi vielä uusi neuletakkinikin - jos ei olisi niin kuuma ilmankin...

Eilen en niin hymyillyt, ainakaan kovasti. Paitsi illalla, kun sain kehun (ja tämän postausidean) Katjalta. Kiitos <3 Ja silloin kun minun oli ikävä parasta ystävääni, toivoin että olisit meillä yökylässä. Ja mietin mitä sanoit siitä, että ehkä ahdistukseni on vain minun päässäni, johtuu pelkästään omista ajatuksistani.

Mikä teitä on ilahduttanut viime päivinä? :)   

6 kommenttia:

 1. Ansa Ikonen ja Tauno Palo - voi että, tykkäsin joskus pikkukoululaisena tosi paljon katsella näitä vanhoja suomalaisia elokuvia :)

  Ja ihanaa että hymyilit, monessa kohtaa :) Kaksikymmentä kilometriä onkin kyllä aika hyvin pyöräilty!

  Sydän sinulle hymytyttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että ne ovat sinulla muistossa :) Minulla on vähän jäänyt vanhat suomalaiset elokuvat välistä, mutta täytyisi korjata tätä epäkohtaa. Olin itsekin ylpeä tästä saavutuksesta :)

   Suuri sydän sinullekin <3

   Poista
 2. Hii, Ansa Ikonen on kyllä ihana näyttelijä. Kai mä saan sen papukaijamerkin ja kymmenen pistettä, kun taidan ehkäpä tietää ketä tämä lääkäri muistutti xP

  Ja sinä olet ilahduttanut 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *lahjoittaa kymmenen pistettä ja kiinnittää papukaijamerkin voittajan paitaan* Tietysti :D

   Ihana kuulla, niin sinäkin<3

   Poista
 3. Ibbotsonista en ollut kuullutkaan. Tämä haaste tuo esiin aivan tuntemattomia kirjailijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, kun lukee erilaisia blogeja ja kun bloggaajat muistelevat vanhoja suosikkejaan. Ibbotsonin kirjat olivat kivoja. :)

   Poista