keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Naisten aakkoset: S

Naisten aakkosissa, kuten kaikki jo varmasti tietävät, etsitään merkittäviä naisia aakkosten jokaisella kirjaimella. Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Olen kahden vuoden aikana ehtinyt kirjoittaa aakkosista A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q ja R.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Tämän kevään (tai sanottaisiinko varsinkin huhtikuun) aikana olen alkanut todella pitämään Salla Simukan kirjoista. En ole lukenut häneltä suosittua Lumikki-trilogiaa, enkä varmaan vähään aikaan aiokaan, mutta ihastuin hänen Tapio & Moona -sarjaansa sekä Kun enkelit katsovat muualle -romaaniin jatko-osineen, jotka samastuttivat vähäsen. Simukka kirjoittaa näissä hyvin erilaisista aiheista alkaen poikien ja tyttöjen ystävyydestä päättyen lesbouteen. Hän saa päähenkilöiden elämän kuulostamaan hyvin realistiselta, mutta sirottelee myös romaaneihinsa syvällisiä mietteitä. Tällä hetkellä surettaa jo etukäteen Tapio & Moona -sarjan lopettaminen.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Emma Stone. Tutustuin häneen Magic in the Moonlight -elokuvan kautta nähdessäni sen neljä vuotta sitten elokuvissa, mutta La La Landin kohdalla todella ihastuin häneen. Hänen esittämänsä hahmot ovat hauskoja ja omalaatuisia, hän on kaunis ja laulaa todella hyvin. <3

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?
- Tähän keksin näin nopeasti vain Sonia Levitinin, jolta luin vastikään romaanin Journey to America. Olisi kiva lukea varsinkin sen jatko-osat. Sonia Levitinissä kiehtoo se, että hän on itsekin selviytynyt holokaustista lapsena pakenemalla Amerikkaan.

2 kommenttia:

  1. Salla Simukalta en ole lukenut mitään kaikista kehuista huolimatta. Emma Stonen olen nähnyt parissa elokuvassa. Hieno valinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan jotain Salla Simukalta, vaikkapa tätä Tapio & Moona -sarjaa! Se on realistinen ja syvällisiin mietteisiinkin taipuva kirjasarja pojan ja tytön ystävyydestä. Emma Stonen esittämät hahmot ovat kyllä ihania <3

      Poista