torstai 27. huhtikuuta 2017

Naisten aakkosia: H & Vähän viime päivistä

Naisten aakkoset on kehitellyt Tarukirjan Margit, ja niissä etsitään kuuluisia naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa eri aakkosilla.

Täältä löytyvät aiemmat aakkoseni: A, B, C, D, E, F, G.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- En ole lukenut Hilja Valtoselta muita kirjoja kuin hänen esikoisteoksensa Nuoren opettajattaren varaventtiilin, mutta se oli hyvin huvittava kirja, joka sai nauramaan useasti päähenkilön sukkelia vastauksia lukiessa. Pitäisi varmaan lukea hänen muitakin teoksiaan. :)

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Apua. No, Helene Joy esittää lempihahmoani Juliaa Murdochin murhamysteereissä, muuten en hänen tuotantoaan tunne. Tämä oli pikkuisen hätävara. Myös Helena Bonham Carter on tehnyt hyviä roolisuorituksia Bellatriz Lestrangena ja Suffragette-elokuvassa.

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? 
- Haluaisin lukea Saima Harmajan päiväkirjat ja tutustua hänen mietteisiinsä paremmin. Runokokoelmasta Huhtikuu moni runo ei jäänyt päähän, paitsi Syysilta ja Sateisena yönä, jotka olivat surumielisiä ja vaikuttavia.

                            ***


Huhtikuussa en ole kirjoittanut blogiin melkein mitään, kaikkein vähiten kirjoista. Kerran jopa mielen pälkähti, että mitä jos lopettaisin niistä kirjoittamisen.

Mutta mistä muusta sitten kirjoittaisin? Usein on hankalaa keksiä mistä oikein haluaisin kirjoittaa, vaikka postauksia kerääntyy ja kerääntyy ruuhkaksi asti. En ihan vielä tiedä paljonko haluan paljastaa elämästäni netissä. Välillä tekisi melkein mieli purkaa mieltä painavat asiat jonnekin, mutta sitten kuitenkin vaieta niistä. Huolia on hankala selittää.

Eli kyllä minä aion jatkaa kirjapostauksia, mutta niitä tulee silloin kun tulee, silloin kun on aikaa.


Viime päivistä voisin kertoa sen verran, että Kiinassa, toisin kuin Suomessa kuulemani mukaan, on jo  melkein kesä. Nyt huhtikuussa puut ovat kukkineet ja toivottavasti sataisikin pian.

Saimme matikan valtakunnalliset kokeet takaisin, ja ehei, minulla ei ollut huonoin numero siinä, mutta eipä kovin hyväkään. :')

Sain Haloo Helsingin! uuden levyn Hulluuden Highway yllättäen vierailtamme Suomesta, kiitos teille! <3 Singlejä Rakas ja Hulluuden Highway olen kuunnellut jo läpi talven, mutta muista lauluista vain pienen kokeilupätkän netistä. Ensin en oikein tiennyt kuinka paljon muista lauluista pidän (paitsi Rakasta mua nyt vaikutti heti <3), mutta nyt vähitellen alan löytää kaikista lauluista hyviä puolia. Moni kertosäe on ihana, esimerkiksi Saatanan Zen ja Tää rakkaus ei lopu koskaan. On Haloo Helsinki! pikkuisen muuttunut, mutta tärkeintähän taitaa olla, että he tekevät itselleen tärkeää musiikkia. 


En ole kirjoittanut päiväkirjaakaan pitkään aikaan, sillä se tuli vasta pakastimesta. (Kuulostaa oudolta mutta totta: tavarani olivat nimittäin mahdollisten matkalta tuliaisiksi tuotujen öttiäisten vuoksi pakastimessa. :'D) Osittain teki ehkä hyvää olla kirjoittamatta vähään aikaan ajatuksia ylös, mutta toisaalta mieli kehitteli koko ajan ideoita kirjoitettavaksi. Suurimman osan olen luultavasti jo unohtanut...

Mutta niin, ajattelin kirjoittaa sitä vihdoin tänään. :) Ja yrittää päättää, saako kynsien lakkaaminen minulle hyvän olon vai ei.

Rakastan <3

4 kommenttia:

 1. Joo, siellä on näyttää olevan ihana sää ja täällä me kärsitään sateesta, rakeista ja lisää kaatosateesta.
  Tuu ottaa mut pois täältä❤

  Ps. Älä lopeta kirjoista kirjottamista, sun kirjapostaukset on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääh, onhan täällä siis ihana sää mutta vähän kuuma alkaa tulla, ja kuivaa on edelleen. :( Tulisin jos voisin!

   Ps. Kiitoksia kehuista :)

   Poista
 2. Juu, täällä satoi eilen lunta vaakasuoraan :D aamulla herätessä sitä oli varmaan viisi senttiä. Muutenkin on jäistä ja koleaa. Huomenna pitäisi vetää kuorokeikka pihalla, enkä tiedä miten taretaan vetää viidentoista minuutin keikka tuulessa ja tuiverruksessa...

  Ja pidä blogia oman jaksamisen mukaan! Aina voi pitää taukoa, jos kirjoittaminen tuntuu pahalta tai haastavalta. Tsemppiä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! :D Toivottavasti se kuorokeikka sujui kuitenkin hyvin, vastaan hangoittelevasta säästä huolimatta!

   Kiitos tsemppauksesta, sinulle myös! <3

   Poista