lauantai 18. kesäkuuta 2016

Naisten aakkoset: B & Blogger Recognition Award

Takana onkin kolme superkiireistä viikkoa koulussa, mutta nyt ajattelin kuitenkin ottaa kiinni postauksissa.

Naisten aakkosten B tulee kuukauden myöhässä, mutta pidetään peukkuja että saisin C:nkin kirjoitettua kesäkuun aikana. :) Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit. A-kirjaimeni löytyy täältä.

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
-A-kirjaimeen keksin helposti muutaman esimerkin, mutta nyt ei tule mieleen oikein ketään. No, Enid Blytonin salapoliisikirjoista pidin vuosia sitten, varsinkin Salaisuus-sarjasta ja Viisikoista.  Salaisuudesta luin kaikki kirjat, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna Viisikon seikkailut olivat kyllä parempia. Niitä jaksaisin lukea vieläkin. Kirjailija on kirjoittanut muistaakseni parisen sataa kirjaa, parhaimpana vuonnaan huikeat 37!

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
-En keksi. En vain keksi. Ehkä voimme elää sen kanssa.

3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
-Ehkä tämä ei suursuosikki ole, mutta kuitenkin. Juurikin tässä Enid Blytonin Salaisuus-sarjassa oli nuorin etsivistä nimeltään Bes. Pieni kun oli, hän ei aina ihan ymmärtänyt kaikkea salapoliisin työhön liittyvää ja olikin isompien pomputeltavana. Minua ärsytti, kuinka isommat Larry, Kris ja Riki yrittivät aluksi jättää Pullan ja Besin ulos etsivätoimistosta... Loppujen lopuksi Pullahan oli paras etsivistä, ja Bes taisi löytää eniten johtolankoja.

Huomaa etten ole lukenut näitä aikoihin, saati sitten muista mitään... Muistin ensin, että Besin nimi oli Beth. o_o

                           ***

Blogger Recognition Awardin olen ennättänyt saada Kirjojen kamarin Katjalta, Kirjaneidon tornihuoneen Kirjaneidolta ja Mustetta ja paperia -blogin Maria Kinnuselta. Paljon kiitoksia kaikille! <3

Säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Aloitin bloggaamisen noin puolitoista vuotta sitten, uuden vuoden aattona 2014. Olin edellisen vuoden aikana löytänyt kirjablogeja, selaillut niitä välillä, harkinnut jo omaa blogia... Olin kirjoittanut vihkoihin tietoja ja juoniselostuksia kaikista lukemistani kirjoista parin vuoden ajan. (Valitettavasti en enää jaksa tehdä sitä..) Jokin vain sitten uuden vuoden 2015 lähestyessä sai minut aloittamaan oman kirjablogin. Kaipa ajattelin että olisi ihanaa kirjoittaa ylös ajatuksiani kirjoista ja saada muita kommentoimaan. En ole katunut päätöstä!

Merkintäni näyttivät kutakuinkin tältä

Seuraavat neuvot ovat ihan persoonallisia ajatuksiani, eivät pyhiä totuuksia. Varsinkin kun olen itsekin aika nuori bloggaaja.

Kannattaa kirjoittaa omalla tyylillään, omilla aiheillaan. Uskalla erottua, tämä neuvo pätee IRL- ja URL-maailmoihin. Vaikka aloittaisitkin kirjablogin, voit kirjoittaa myös kaikesta muustakin ihan oman maun mukaan. Toisaalta, jos puolet postauksista kertovat posliinikokoelmistasi, voit vaikka mainita jossain esittelypalkissa, että blogissa kerrotaan niistäkin.
    Ehkä kaikkia suomen pilkkusääntöjä ei tarvitse kerrata blogin perustamista varten (minä ainakaan en kerrannut enkä tule kertaamaan), mutta kunhan nyt peruskielioppi olisi hallussa.
    Jättäisin ehkä turhat kirosanat, huutomerkki- ja hymiökasat pois. 
    Hymiöt siellä täällä ovat kuitenkin kivoja. :)  
    Kuvatkin ovat kivoja, mutta itse tylsistyn kuvakasoihin. Se on varmaan yksilöllistä.  
    Pelkäätkö että postauksesi ovat tosi tylsiä ja "noloja", et osaa kirjoittaa kiinnostavasti mistään, ja kukaan ei tule koskaan lukemaan blogiasi? Niin minäkin. Tähän pelkoon en siis kunnolla osaa auttaa. Mutta ei oma bloginikaan sen kummoinen ole, ja kas, kyllä tänne aina kommentteja ilmestyy, ja seuraajiakin on jo ainakin 26. Joten blogisi löytää varmasti joku, vaikkakaan ei välttämättä koko Suomi.
     Jos et ehdi kirjoittaa joka päivä, jos pidät välillä parin viikon taukoja, sen ei luulisi haittaavan ketään. Kiireitä on ihan kaikilla. Ehkä voit ilmoittaa jos pidät pidemmän tauon tai perustella lyhyemmän myöhemmin.
     Saadaksesi blogillesi kävijöitä kannattaa seurata ja kommentoida muita blogeja. Kiertävän haasteenkin tekeminen auttaa.
     Tärkein neuvo on muistaa, että Blogger on joskus uhmaikäinen kiukutteleva kakara, eikä sen vuoksi kannata polttaa päreitään, niin kuin allekirjoittanut tätäkin postausta kirjoittaessaan teki.

Tämä on tainnut käydä jo tosi monella, joten haastan vain muutaman:

10 kommenttia:

 1. Enid Blyton on hieno valinta B:hen. Eivätköhän kaikki kirjojen ystävät ole lukeneet jotakin häneltä. Itse pidin eniten Viisikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enid Blytonin kirjat olivat sopivan jännittäviä. Viisikot olivat minusta parempia ehkä siksi, että heillä ei ollut mitään rutiininomaista salapoliisin työtä, he vain joutuivat seikkailuun. Toisaalta haaveilin pienenä omasta etsivätoimistosta... :')

   Poista
 2. Hahaa, nauroin ääneen viimeiselle bloggaajaohjeelle :D Blogger todellakin osaa olla hankala sille päälle sattuessaan. Itse merkkaan edelleen lukemani kirjat sivumäärineen käsin vihkoon, vaikka blogi ja Goodreads ajavatkin lähes saman asian. Juonikuvausten ja mielipiteiden vihkoonkirjaamista en kuitenkaan tee, koska olen todella laiska :D

  Tuohon Naisten aakkosten kakkoskohtaan minä olisin itse sanonut Kate Bushin, mutta en tiedä, kuinka tuttu hän sinulle on :D ihana nainen joka tapauksessa. Enid Blytonia en ole juurikaan lukenut, muistaakseni vain yhden Viisikon ja yhden Salaisuuden sekä muutaman osan SOS-sarjaa. SOS oli muistaakseni näistä paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä :D Ehkä pitäisi myöskin kokeilla vain sitä tietojen merkkaamista, juoniselostusten tekeminen oli kivaa mutta aikaa vievää. Ihanaa että kirjoitat vihkoonkin :)

   Minullakin kävi Kate Bush nimenä mielessä siinä kohdassa, mutta en ole kuullut kovin montaa hänen lauluaan muodostaakseni mielipidettä laulajasta. Osaisitko suositella jotain hänen hyvää kappalettaan? Olisin halunnut laittaa Beatlesin jos se vain olisi käynyt. :D Olen alkanut löytää näiden hyviä lauluja, "I want to hold your hand" ja All my loving" ovat ihania! SOS-sarjakin oli mielestäni kiva, vähän Salaisuus-sarjan tapainen :)

   Poista
  2. (Kappalesuositusten kysyminen multa on erittäin huono idea. Kun innostun jostain, jutusta ei tule loppua.)

   Mun oma suosikkilevy Katelta on Hounds of love, jossa on tosi paljon hyviä biisejä (Running up that hill, Cloudbusting, The Ninth wave -kokonaisuus). Wuthering heights nyt on tietysti (ainakin omasta mielestäni) yleissivistykseen kuuluva biisi. Myös Babooshka, Wedding list, This Woman's work, Oh England my lionheart, Don't push your foot on the heartbrake, Rubberband girl ja Ne t'enfuis pas ovat ihania. (Yritän pysäyttää itseni ennen kuin on liian myöhäistä.)

   Alkuaikojen Beatles on kyllä älyttömän ihana, mutta ehkä kuitenkin kallistun vähän enemmän loppupuolen tuotannon puolelle. Suosittelen kokeilemaan vaikkapa Sgt. Pepper's lonely hearts club bandia tai Abbey roadia. :3

   Poista
  3. Ei se mitään, on ainakin valinnanvaraa :D Kiitos vinkeistä! Kuuntelin noista Wuthering Heights, Babooshka, Running up that hill, Ne t'enfuis pas ja Cloudbusting. (Ja tajusin että sen olimme kuunnelleet musiikintunnilla kerran :)) Siitä ja Wuthering Heightista aloin tykkäämään melodian ja musiikkityylin vuoksi :3 Meillä oli musiikissa tästä tyylilajistakin (taiderock?), se on mielenkiintoinen.

   Poista
 3. Viisikoita minäkin joskus kauan sitten luin :)

  Viimeinen ohjeesi aloittelijalle on tosi hauska, blogger saa kyllä välillä päreet kärvähtelemään! Ja omilla aiheilla ja omalla tyylillä, kyllä vain, ilman että rajaa kirjoittamistaan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin siitä on kulunut jonkin aikaa :) Ehkä voitaisiin molemmat lukea jokin osa uudestaan?
   Blogger tosiaan kiusaa välillä. :D Onneksi ei aina. Jep, on mukavaa lukea blogeja joissa kirjoitetaan monista aiheista.

   Poista
 4. Kiukutteleva pikkukakara. Kyllä, varsinkin kännykällä kirjoitellassa ehdottonasti!
  Ja kiituksia tästä haasteesta ystäväiseni :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kännykällä kirjoittaminen on lähes mahdotonta minulle... Ole hyvä vain <3

   Poista