torstai 31. maaliskuuta 2016

Maaliskuu -16

Maaliskuussa luin 6 kirjaa ja 1870 sivua:

1. Tuija Lehtinen: Laura ja Akun tehdas (Laura #6) (207s)
3. Katherine Hannigan: True (...sort of) (360s)
4. Kerstin Gier: Silber (Das erste Buch der Träume) (413s)
5. Tuija Lehtinen: Laura sydän syrjällään (Laura #7)(221s)
6. Karl May: Hopeajärven aarre (415s)

Laura ja Akun tehdas oli mukavaa ja nopeaa luettavaa. Koukutun tämän sarjan kirjoihin hyvää vauhtia, mutta on tässä myös ärsyttävämpiäkin hahmoja.
     Tschick (suomennettu nimellä Ladaromaani) oli aika erikoinen kirja mutta kun tarinaan pääsi sisään, tykkäsin erityisesti päähenkilön samaistuttavuudesta ja syvällisistä ajatuksista. Suosittelen!
     True (...sort of) tuntui enemmänkin nuoremmille suunnatulta, mutta siinä oli kuitenkin tärkeitä teemoja: vaikeuksiin joutuminen, lasten kohtelu ja puhumattomuus.
     Silber  tuntui ensin vähän oudolta, mutta tarina oli lopulta koukuttava ja jännittävä. Päähenkilö oli ehkä vähän turhan huoleton.
     Laura sydän syrjällään oli kyllä koukuttava mutta ei ehkä sarjan parhaimpia kirjoja. Laura, joka on itse aina naureskellut ystävänsä ihastumiselle, rakastuukin itse palavasti...
     Vihdoinkin sain Hopeajärven aarteen loppuun! Se ei suinkaan ollut tylsä vaan kiehtova seikkailukirja villistä lännestä ja intiaaneista. Missään kohtaa en tylsistynyt kunnolla, mutta ehkä vähän vähemmän taisteluja olisi ollut kiva.

Maaliskuun kirjat olivat hyviä, mutta yhtäkään aivan mahtavaa ei löytynyt. Kuun aikana katselin Murdochin murhamysteerien 4. ja 5. kausia DVD:ltä, mutta vain yksi elokuva tuli katsottua. Jurassic Park, joka oli kamala, enkä suosittele kenellekään joka inhoaa kauhua, jännitystä, dinosauruksia tai raakuutta.

Muuten maaliskuu oli aika ahdistava kuukausi. Lisää ajatuksiani voi lukea enemmän tästä postauksestani. En halunnut yhtään mennä kouluun, tehdä koulutöitä vielä sen jälkeenkin, olla yksinäinen. Kiirettä piti, enkä päässyt Bloggeriin yhdessä vaiheessa, joten oli hiukan taukoa.

Onneksi niitä joitakin iloisiakin hetkiä löytyi. Kävimme eräänä viikonloppuna laskettelemassa (se on niin tuttua vaikka en ole lasketellut kahteen vuoteen <3). Avasin ystävyyskirjeen ja kirjoitin kaksi. Kirjoitin ystäväni kanssa listan onnelliseksi tekevistä asioista - ja päädyimme tekemään siitä haasteen Sieluni hymyt. Tanssin kanssasi ja opin tanssimaan.

Ja loma piristi heti. <3Kuukauden kysymys: Jos saisitte muistaa maaliskuusta yhden ainoan tapahtuneen asian, mikä se olisi?

Keväistä, oranssia huhtikuuta! Onko teillä erityisiä suunnitelmia keväälle?

4 kommenttia:

 1. Kysymykseen vastaaminen on ehkä hieman hankalaa, koska en muutenkaan muista maaliskuusta mitään... Mutta ikuisesti tahdon muistaa tämän viikon saniskerran, jolloin tajusin, kuinka tärkeitä ja upeita ne ihmiset siinä ryhmässä on.

  Ihanaa huhtikuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että he ovat sinulle tärkeitä, ja vielä samasssa ryhmässä <3

   Kiitos, sinulle myös!

   Poista
 2. Maaliskuusta haluaisin muistaa montaki asiaa mutta ehkä päällimäisenä Kilpisjärvenreissu ja sieltä erityisesti jäämeri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä ihan varmasti ikimuistoinen reissu <3 Jäämeri olisi hieno nähdä.

   Poista