maanantai 4. huhtikuuta 2016

Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Kiinnostus heräsi: kirjablogien, kuten Ellenin ja Kirjaneidon, suosittelema


Kirja: Eleanor & Park
Kirjailija: Rainbow Rowell
Julkaisuvuosi: 2013
328 sivua
St. Martin's Griffin

Park on puoliksi korealainen, istuu bussissa yksin ja pelkää herättää huomiota. Eleanorilla on sortava isäpuoli, punaiset kiharat ja oudot vaatteet, hän todellakin herättää huomiota. Ensimmäisenä päivänä koulubussissa Park päästää Eleanorin istumaan viereensä - ei kuitenkaan vielä jaloista syistä. Pikku hiljaa he alkavat vaihdella sarjakuvalehtiä, kasetteja - ja rakastua.

Rakastuin.. juuri kirjan realistisuuteen. Ei rakkautta ensisilmäyksellä vaan ensin enemmänkin häpeää toisen puolesta. Ja kirja oli suloinen, kerronta ajatusten kuvailua realistisesti. Ihastuminenkin alkoi ihanan varovasti: ensin juttelemista, sitten kädestä pitoa, lopulta tapaamista bussin ulkopuolellakin. Ensimmäinen puhelinsoitto, jossa pystyi vaihtamaan yksityisempiä ajatuksia, ensimmäinen suudelma...

Salaa. Eleanorin kamala isäpuoli on pitkävihainen ja siksi ottanut tytön silmätikukseen. Eleanor pelkää, että jos isäpuoli saa tietää Parkista, hän estää tapaamiset. Samoin pelkäsin minäkin. Aina suloista kohtaa lukiessa pystyin ajattelemaan vain, mitä seuraavaksi tapahtuu, mikä toimii sytytyslankana ja hajottaa kaiken...

Olin sen verran lukenut kirjablogeja, etten oikeasti meinannut pystyä lukemaan loppua. Onneksi luin. Tekee mieli spoilata teille kaikki, mutta ehkä tyydyn sanomaan, että yhtä Eleanorin tekemättä jättämää asiaa en ihan ymmärtänyt. Muuten loppu oli hyvä. Lukekaa se, älkääkä pelätkö liikaa.

(Park oli muuten ihanan rauhallinen ja rohkea <3 Tykkäsin Eleanoristakin paljon. Vähän kuitenkin ärsytti, kun hän aina takertui pieniin asioihin.)

Eleanor & Park oli sydäntä raastava, realistinen ja suloinen kirja. Siitä jäi myös mieleen pieni ajatus: kaikilla on mahdollisuus.

""Eleanor - wait", Park said. She could hear her dad in the kitchen and her heartbeat everywhere.
   "Eleanor - wait - I love you.""

Kirja menee HelMet-lukuhaasteen kohtaan 3: "Kirjassa rakastutaan" sekä Amerikkaa tutkimassa osavaltioon Nebraska. 

4 kommenttia:

 1. Eleanor & Park on lukupinossani. Ihastuin jo sen ulkoasuun saadessani kirjan. Luen juttusi uudelleen, kun haen linkin luettuani kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kansi oli kaunis: pehmeäkantinen ja valkoinen. Ihanaa että luet tämän! :3

   Poista
 2. Tämä on roikkunut lukupinossa ikuisuuden... Pitäisi lukea, nyt kun se on suomennettukin. Suosittelen erittäin lämpöisesti Rowellin Fangirlia<3

  T. Celestine, joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin kirjakaupan hyllyn edessä, ottaisinko Fangirlin vai E&P:n... Tämä vei sitten voiton. Mutta täytyy siis löytää Fangirlkin jostain! :)

   Poista