torstai 3. marraskuuta 2016

Lokakuu -16

Lokakuussa luin yhteensä 1082 sivua ja viisi kirjaa:

1. John Green: Looking for Alaska (350s)
2. L.M.Montgomery: Sara ja kultainen tie (263s)
3. Elisabeth Zöller: Vaters Befehl oder ein deutsches Mädel (269s)
4. Colleen A. Sexton: J.K.Rowling (Biography) (112s)
5. Cammie Wilson: Rosa Parks Biography (88s)

Looking for Alaska niin vaikutti kuin ahdisti syvällisyydellään ja tarinallaan, Sara ja kultainen tie -kirjaa uudelleenluettaessa rakastin henkilöitä ja tunnelmaa syksyisellä Prinssi Edwardin saarella, mutta kasvaminen ja muutokset saivat surullisiksi. Saksankielinen kirja "Isän käsky vaiko saksalainen tyttö" oli mielenkiintoisesta näkökulmasta, sillä se oli tositarina natsiperheen tytöstä, joka alkoi ymmärtämään ympärillä tapahtuvia hirveyksiä. Kirja jätti miettimään, millä puolella olisin itse ollut nuorena toisen maailmansodan Saksassa. Olisin saattanut hurrata aivopestynä paraatissa mukana...

Yhden päivän aikana kirjastossa ahmaisin lapsille suunnatut elämänkerrat J.K.Rowlingista, eli Harry Pottereiden kirjoittajasta, sekä Rosa Parksista, naisesta joka kieltäytyi luovuttamaan paikkaansa bussissa vaaleaihoiselle, mistä lopulta johtui USA:n rotuerottelun laillinen kieltäminen ja sen laimeneminen. Olin kuullut hänestä, mutta en ollut tajunnut miten paljon tapaus oli vaikuttanut lakeihinkin. Joitakin poliittisia piirteitä jäi vähän auki, mutta elämänkerrat olivat mukavan helppoja ja informatiivisia.


Katsoin myös kolme elokuvaa. Elokuva Me Before You, eli Kerro minulle jotain hyvää vaikutti ensin hyvältä rakkaustarinoineen sekä hiukan samaistuttavine päähenkilöineen, mutta loppu tuli aivan liian nopeasti, ja päähenkilö toipui oudon pian kaikesta tapahtuneesta. Taiwanilainen filmi Our Times puolestaan tuntui ensin vähän kummalliselta, mutta lopulta pidin siitä paljon, niin suhdekiemuroista kuin viisaista lausahduksistakin. "When a girl says it's okay, it is definitely not okay."

Star Wars VII:a seurasin jännittyneenä, vaikka se tuntuikin vähän kopiolta aiemmista elokuvista. (Kapinalliset - Vastarinta yms.) Eräs kuolema järkytti...
Tykkäsin temppelin väreistä ja yksityiskohdista <3

Lokakuussa tulikin sitten lomailtua, uurastettua koulun parissa hirveästi sekä ahkerasti että en-jaksa-edes-avata-kirjaa -tyylillä, ajateltua liikaa, valvottua iltaisin, pelattua jalkapalloa perheen kanssa, kuunneltua suomalaista ja englanninkielistä musiikkia, stressattua, ihailtua ja käytyä karkki-ja-keppos -kierroksella. Saatiin ensimmäiset vieraat Suomestakin! Välillä oli kamala, Kiinan saasteinen ilma ja joskus taas kauniit syksyiset päivät. Hieman surullisena luin kirjablogien postauksia kirjamessuista, mutta ensi vuonna olen minäkin toivottavasti siellä.

Marraskuun alussa minulla on koetauon vuoksi ainakin toivottavasti helpottavampaa, ja olisi kiva saada kolmen viikon välit postauksien kanssa unholaan... Talvea olen tässä odottelemassa, (tulemme nimittäin käymään Suomessa, näin siitä jo untakin!) mutta ehkä minun vain pitäisi keskittyä ensin loppusyksyyn. 

KK: Mikä teitä ilahduttaa eniten marraskuussa? Minua ilahduttaa se mahdollinen rentoutuminen koulun kanssa ja syksyiset päivät... Entä miten teidän lokakuunne sujui?

4 kommenttia:

 1. Ilahduttaa marraskuussa.. hmm.. Täällä on lunta maassa <3

  VastaaPoista
 2. Voih se Star Warsin kuolema josta puhut .-. olin saada sydärin ku se tapahtu ja vollotin koko loppuelokuvan! D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Se yllätti kyllä niin - menin vähän sekaisin.

   Poista