lauantai 17. joulukuuta 2016

"Who'll be my friend, and walk with me, and sing this song?"

Koulu loppui eilen!

Se tuntuu vain hyvin oudolta. Itse asiassa aina loman alku taitaa tuntua siltä, mutta tällä kertaa jotenkin vielä yllättävämmältä. Olenhan joululomaa odottanut jo kesälomasta asti ja laskenut päiviä marraskuusta saakka, mutta kuitenkin silmät tuntuvat vasta aukeavan. Loma  alkoi!

Joulu on tulossa: enää seitsemän päivää, en voi uskoa. Olen saanut pari kertaa joulutunnelman eri joulujuhlissa mutta vain hetkeksi. Toivoisin sen syntyvän sitten pikkuhiljaa Suomessa, kun sinne päästään.

Niin, aivan pian minä olen taas Suomessa, näen ystäväni joita en ole muutamaan kuukauteen nähnyt. Paljon on tapahtunut: välillä se tuntuu niin pitkältä, välillä lyhyeltä ajalta...

Viime viikolla koulussamme oli joulukonsertti (johon lupauduin keräämään lahjoituksia köyhän kiinalaisen koulun lämmitykselle), ja kaksi laulua jäivät erityisesti mieleen. Seuraavana päivänä löysin ne YouTubesta, ja ihastuin popahtavaan tyyliin ja säveleen Michael W. Smithin kappaleessa Emmanuel, ja melodiaan ja sanoihin Danyn laulamassa Wer geht mit mir? (Davids Lied). Laulu löytyy myös englanniksi nimellä David's Song (Who'll come with me?)  alunperin The Kelly Familyn laulamana. Vanha, hitaampi pohtiva kappale, suosittelen!

Toivomukseni joululomalle:

- Lunta! Anteeksi kaikille valkoisen joulun vihaajille, mutta minun on pakko saada lunta, paljon kiitos

- Olisi täydellinen ja rauhallinen joulu sukulaisteni kanssa, ja saisin sen joulutunnelmankin ajoissa. Syödä jouluruokaa, suklaata, ja odotan edelleen lahjojakin

- Ehtisin nähdä mahdollisimman usein parasta ystävääni (vuokraamme nimittäin taloamme Suomessa, joten asun joululomankin kaukana kotoa...)

- Ja meillä olisi ihania hetkiä yhdessä koko puolen vuoden edestä

- Toivoisin kävelyitä talvisessa metsässä, pitkänpitkiä läheisiä keskusteluja, naurua, huolettomuutta, tähtien ja hangen kimalluksen katselua. Ehkä ne onnistuisivat.

- Pienenä toiveena haluaisin myös kuunnella radiota ja löytää uusia suomalaisia kappaleita

- Ja yritän motivoitua blogiin kirjoittamiseen, niitä kirjapostauksiakin saisi taas alkaa kuulumaan.

- Kirjoja olisi kiva lukea paljon, kolme olisi tarkoitus suomen kurssia varten

- Ne muutamat koulutyöt saisin aloitettua ja tehtyä hiukan kerrallaan

- Loma saisi olla kaiken kaikkiaan onnellinen <3

 Auringonnousuja näkyy edelleen (kuva on vuoden vanha)

Mitä asioita te odotatte lomaltanne?

2 kommenttia: