sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Olen kiitollinen... (Mielenterveysviikko)

Katja Kirjojen kamarista haastoi minua kiitollisuushaasteeseen jo syyskuussa (kiitos <3) , mutta jouduin aina sysäämään sitä kauemmaksi ja kauemmaksi postausten jonossa. 

Tällä viikolla vietetään kuitenkin Mielenterveysviikkoa, josta kuulin vasta Suketuksen blogista Eniten minua kiinnostaa tie. Hän haastoi kaikki bloggaamaan esimerkiksi aiheeseen liittyvistä kirjoista ja ajatuksista sekä keskittymään omaan ja muiden hyvinvointiin. Tämän inspiroimana luettelen nyt muutamia tämänsyksyisiä kiitollisuuden aiheitani.

Perhe
Minulla on rakastavat, huolehtivat vanhemmat ja ärsyttävät, ihanat veljet. <3 Tämän asian tajusin varsinkin kolme kuukautta sitten palatessani kotiin Saksasta, pelättyäni hiukan liikaa lentokoneessa.

Isovanhemmat
Yksi maaseudulla traktorin hytissä, yksi taivaassa ja kaksi Itä-Suomessa herkullisia ruokia ja vanhoja sananparsia tarjoten. Voihan mahoton mato ja koukku <3 

Koulu
Minulla on joskus ikävä Kiinassa käymääni koulua, mutta pidän hirveästi tämänhetkisestä koulustani. Olen sattunut valitsemaan itselleni mielenkiintoisimmat aineet, eikä minulla ole oikeastaan ketään inhottavaa opettajaakaan. Päinvastoin, nauran joka kerta yhden opettajani omalaatuisille vitseille ja arvostan liikunnan opettajani rohkaisua, joka sai minut jopa kokeilemana kuperkeikkaa vedessä (olin ollut vuorenvarma, etten ikinä tekisi sitä).

Tajusin myös tänä syksynä, etten pidä itsessään koulussa olemisesta, mutta rakastan koulun käymistä ja lukiota. (Vähän hankala selittää eroa, mutta ehkä tajusitte. :D) Eli pidän koulusta, en vaan jaksaisi todella olla tunneilla ja tehdä kaikkea työtä... En tiedä mitä teen puolentoista vuoden päästä joutuessani jättämään koulun. Toivon mukaan olen sitten ainakin ylpeä itsestäni.

Ystävät

Toivoisin ystävyyssuhteideni hiljalleen paranevan, mutta onneksi minulla on joka tapauksessa jo monta ystävää. Yhden esitystä menin katsomaan, toisen kanssa nauran välitunnilla tikahtuakseni jostain typerästä vitsistä, ja kolmas tulee juttelemaan kaveriporukassa juuri minulle, kun olin hiukan hiljainen.

Kielitaito
Pystyessäni juttelemaan hieman kiinalaisen vierailijan kanssa, katsoessani englanniksi ohjelmaa ilman tekstityksiä ja yrittäessäni puhua itsekseni riikinruotsia, olen niin onnellinen osatessani hiukan kieliä. Yritän ajatella parhaani mukaan, ettei minun tarvitse olla vielä täydellinen niissä vaan kehittyä pikkuhiljaa.

Kulttuuri
Mukaan lukien elämää avaavat kirjat, vaikuttavat teatteriesitykset ja kaunis tai innoittava musiikki.

Laulaminen
Laulunopettajani kanssa eksyn puhumaan milloin mistäkin asiasta maan ja taivaan välillä ja laulamaan muun muassa vuosien takaa muistamaani virttä. Suihkussa ääneni kuulostaa hyvältä, ja olen hetken tyytyväinen.

Kiinassa asuminen
Jälleen kerran, eräänä yönä istuin vuoteellani ja pohdin, olenko kiitollinen Kiinassa asumisesta. Taidan päätyä aina jotenkin samaan tulokseen. Vaikka vuodet ulkomailla olivat vaikeita ja muuttivat minussa paljon, liikaa, olen kuitenkin iloinen niistä, sillä ne kuuluvat nyt aina elämääni.

Suomi
Vanhat talot ja metsät, öinen lumisade ja pakkanen, Pohjolan peräkolkka, vaikea kieli ja turvallisuus. Kiinassa asuessani tajusin kuinka ihanaa oli kuulua suomalaisten joukkoon. Suomi ei ole täydellinen, mutta toivoisin sen aina pyrkivän sitä kohti.

Syvälliset, kauniit hetket
Kun kävelen aamuhämärässä suurien lumihiutaleiden pudotessa hiljaa tai kun kuuntelen lempilaulajani lempikappaleita kaiuttimista yksin sohvalla maaten. Tai silloin kun on vain hyvä olo.

Mistä te olette kiitollinen päivittäin tai ihan vain tällä hetkellä?

6 kommenttia:

 1. Ei lainkaan hassumpia syitä olla kiitollinen. Puoliso ja muut läheiset ihmiset ovat minullekin tärkeitä kiitollisuuden tuottajia, ja ymmärrys siitä, kuinka hienoja ihmisiä elämässäni ylipäänsä on. Olen myös kiitollinen siitä, että olen yliopistosta valmistumisen jälkeen työllistynyt suhteellisen hyvin, vaikkakin pätkätyöhön toisensa perään. (Vielä kun saisin selville, mitä oikeasti haluan "isona" tehdä, hah.) Kaikenlaiset kulttuurikokemukset, ehdottomasti!

  Mukavaa, että osallistuit Mielenterveysviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sinullakin on monta kiitollisuuden aihetta! Ja onneksi on kuitenkin mahdollista kokeilla erilaisia töitä ja vaikkapa vaihtaa alaa jos siltä alkaa tuntua. :)

   Eipä mitään, tämä haaste oli hyvä idea!

   Poista
 2. Olen tällä hetkellä olen kiitollinen koulun onnistuneista kuvistöistä, sinusta ja siitä, että tänään on uusi viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kiitollinen sinusta, ja kiva että uuden viikon alkaminen piristi. :)

   Poista
 3. Minä oon onnellinen siitä, että lukiota on jäljellä vielä hetki! Tyhjän päälle jääminen pelottaa ehkä enemmän ku suostun itellenikkään myöntämmään :/
  Lisäksi oon onnellinen siitä, että kohta on joulu! Ja siitä, että saatiin yllätettyä meijän läheinen kaveri synttärilahjalla. Ja oon kiitollinen tästä postauksesta joka pistää ajattelemaan mistä kaikesta onkaan kiitollinen ja mikä kaikki on hyvin elämässä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin! Minuakin jännittää ja surettaa tieto lukion loppumisesta. Toivottavasti se pelko vähenee sitten kun saat opiskelupaikan. Joulu on ihanaa <3

   Kiitos <3 Kiitollisuuspäiväkirjan sanotaan muistuttavan mikä omassa elämässä on hyvin. :)

   Poista