maanantai 30. heinäkuuta 2018

Porvoo, otto kaksi

Noin vuosi sitten kirjoitin päivästä, jolloin Ed Sheeranin kappale Castle on the hill osoittautui enteeksi ja jolloin kävin ensimmäistä kertaa Porvoossa. Olin toivonut pääseväni uudelleen jonkinlaiselle päivämatkalle, ja kun äitini toissapäivänä ehdotti tälle maanantaille lähtöä Porvooseen, olin heti valmis.

Varoitus: postaus sisältää minulle epätyypillisesti paljon kuvia!


Alle tunnin bussimatkan jälkeen suuntasimme heti ensiksi Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin kotimuseoon. Kotimuseot eivät oikeastaan ole lemppareitani, mutta oli hauska ihastella vanhoja esineitä ja lukea opaskirjasta tietoa Runebergin perheestä. Salista löytyi myös todella kauniita romantiikan ajan maalauksia.

En valitettavasti muista maalarin nimeä, mutta hän oli Runebergin ystäviä

Suopayrtti Fredrikan puutarhassa

Kaunis kadunvarren talo <3

Vaikka emme olleetkaan museossa pitkään, lähdimmekin jo sitten lounaalle Vanhaan Laamanniin tuomiokirkon luo. Ruoka oli todella hyvää!


Tein poikkeuksen ja söin punaista lihaa - poroa, ruisvohveleita ja puolukkahilloa.


Jäätelölle tahdoin ehdottomasti viimevuotiseen ravintolaamme Fryysarinrantaan. Viime vuoden erikoisella tavalla hyvänmakuista pistaasijäätelöä siellä ei valitettavasti ollut, mutta Irish Coffee - karpalo & marjasorbetti ei ollut hassumman makuista.

Vaikka oli kuuma päivä, jaksoimme kuitenkin lähteä talsimaan Linnamäkeä kohti. Ison Linnamäen näimmekin viimeksi, mutta nyt halusin käydä sen länsipuolella Pikku Linnamäellä, jossa sijaitsee rautakauden aikainen kalmisto.


Maarin lahti ja tuomiokirkko

Maarin lahti - yksi muinainen kohde lisää. Se on ollut muinainen satama, ja ympäröiviltä niityiltä löytyy harvinaisia, ei-kotoperäisiä kasveja.Vaikka Pikku Linnamäellä ei huokunut samalla lailla historiallisuus kuin Iso Linnamäellä (kalmistosta ei ollut muuta merkkiä kuin 70-luvulla pystytetty muistokivi), oli se luonnon kannalta aivan yhtä kaunis. Yhtäkkiä olimme keskellä pieniä polkuja ja hiekkatietä, mäntyjä, peltoja ja risuaitoja. Jos katsoi sähkötolpista ja joistain muista häkkyröistä poispäin, näytti paikka aivan sadan vuoden takaiselta maisemalta.

Puiden varjostama käytävä

Ylhäällä mäellä

Kiipesimme kyllä vielä nopeasti Iso Linnamäellekin, kun niin kauniisti pyysin. Ehkä pääsisin sinne joskus jonkun ystävän kanssa kävelemään, niin kuin jo viime vuonna suunnittelin.Mitä muuta me teimme iltapäivän aikana? Kuljimme pitkin Vanhan Porvoon katuja, pistäydyimme parissa antiikki-, sisustus- ja second hand -liikkeessä ja ihailimme vanhoja taloja. Ennen lähtöä söimme vielä suositellussa Café Cabriolessa kakunpalat. Mutakakku oli kyllä hyvää, mutta ehkä puolet syötyäni olisin toivonut kakunpalan olevan reilusti pienempi.


Päätin vihdoin ostaa itselleni kauniin huivin Doris & Dukesta sekä Audrey Hepburn -magneetteja! Toisesta kaupasta tarttui myös mukaan valokuvapostikortti Porvoosta. 


Tuttuja ja uusia paikkoja, luontoa, muinaishistoriaa ja keskiaikaa, kävelyä, vanhoja katuja ja hyvää ruokaa. En tiedä kuinka monesta mukavasta päivästä tai matkasta voisin sanoa samaa, mutta tämä oli oikeastaan täydellinen päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti