lauantai 4. huhtikuuta 2020

Palmusunnuntain lukumaraton - oma seuranta

Päätinkin aika ex tempore järjestää ensimmäistä kertaa itse lukumaratonin - ja yllätyin kun niin moni liittyi mukaan. :) Edelleen saa käydä ilmoittautumassa mukaan tämän linkin kautta.

Olen maratoonannut jo useita kertoja, mutta viimeksi taisi olla puolitoista vuotta sitten Blogistanian kesän lukumaratonissa. Olen jo hyväksynyt, etten lopulta ikinä lue hirveän paljoa - ennätykseni taisi olla 444 sivua. Tykkään pitää paljon taukoja ja herkutella lukiessa sekä lukea ulkona vaikka ystävieni kanssa. Nytkin sain veljeni ja ystäväni (joilla ei ole blogia) "epävirallisesti" mukaan. Lisäksi aiomme tehdä perheen kanssa huomenna sushia ja jotenkin onnistua virpomaankin, joten en edes yritä lukea koko aikaa.

22:15 Aloitan nyt lauantai-iltana klo 22.15 Sophie Kinsellan kirjalla Himoshoppaajan salaiset unelmat. Oikeastaan minun oli tarkoitus lukea Harry Potteria, mutta melkein aloimme tapella siitä veljen kanssa, kunnes sitten huomasin Himoshoppaajan. Olen jo lukenut tämän kerran, vuosia sitten, joten tiedän tämän herättävän hyvät naurut. Samalla katsomme ehkä perheeni kanssa elokuvaa.

00:35 Jotenkin onnistuin multitaskaamaan eli katsomaan samalla elokuvaa ja lukemaan 78 sivua Himoshoppaajaa. Tämä on kyllä melkein yhtä hauska kuin muistikuvissani, vaikka tekeekin vähän mieli lyödä päätä seinään Beckyn tuhlaillessa luottoaan yli rajojen ja ostellessa vaatteita ja kosmetiikkatuotteita pieniinkin murheisiinsa. Samalla mietin, kuinka itselläni ei tosiaankaan olisi varaa ostaa joka päivä lounasta kahvilasta... Hmm, opiskelijan budjetti on kyllä aivan erilainen kuin talouslehden toimittajan.
Odotan myös Beckyn rakkaustarinaa!

12:45 Oho päivitin viimeksi tasan 12 tuntia sitten. Jatkoin vielä hetken lukemista ja tänä aamunakin, tosin tänään aikaa on myös mennyt nukkumiseen, aamupalaan ja perheenjäsenille virpomiseen. Nyt olen sivulla 136. Beckyn raha-asiat kiristyvät entisestään ja tekee mieli kiljua hänelle, ettei joka päivä voi ostaa uusia vaatteita ja juoda cappuccinoa kahvilassa... Ah tämä sarja on niin ihana mutta raivostuttava.

18:25 Lukemisen saldo on nyt 222 sivua, ja enää alle neljä tuntia jäljellä. Minulla ja veljelläni on epämääräisiä lieviä flunssaoireita, joten päätimme sitten olla tekemättä tänään sushia. Iltapäivän olen siis saanut viettää sohvan nurkassa suklaamunia mussutellen ja lukien, toisaalta jäin myös yhdessä vaiheessa selailemaan koneelta entisiä tarinoitani ja kaipailemaan fanfictionin kirjoittamista taas pitkästä aikaa. 

Olen yrittänyt pohtia, onko romaanin päähenkilö Becky sympaattinen. Tietyllä tavalla ei vähimmässäkään määrin, tuhlaileehan hän kaiken luottonsa vaatteisiin ja jouluostoksiin yhdeksän kuukautta etuajassa sekä valehtelee tiensä ulos tilanteista. Hänen elämänsäkään ei muistuta omaani, onhan hän jo työelämässä pienen talouslehden toimittajana ja haaveilee rikkaasta aviomiehestä. Toisaalta häntä ei kuitenkaan pysty vihaamaan, onhan hän sen verran aito ja hauska. Lisäksi luotto- tai lainakierteeseen joutuminen on ihan ymmärrettävää nykyajan kulutusmaailmassa, en minäkään pystyisi niin vain lopettamaan kahvilla käyntiä. Ja onhan Beckykin vain nuori, joka matkustaa käymään vanhempiensa luona, miettii mitä muut ajattelevat hänestä ja pohtii elämälleen suuntaa.

"Vasten tahtoani alan miettiä että Elly onkin ehkä oikeassa ja minä väärässä. Ehkä minunkin pitäisi puhella omistustikkaista ja kasvurahastoista. Voi luoja, ehkä minussa on jotain vikaa. Minulta puuttuu se geeni, joka panee ihmisen kasvamaan aikuiseksi ja ostamaan asunnon Streathamista ja käymään Homebase-myymälöissä joka viikonloppu. Kaikki muut etenevät ilman minua maailmaan jota en ymmärrä." -s.185

22:35 Lukeminen seis!
Oli pakko venyttää maratonia vielä vartti että sain luettua kirjan kokonaan loppuun. Varsinkin kirjan loppu oli ihana, muistin kyllä sen loppukohtauksen aivan väärin! Tämä oli minulle sopivan kevyttä maratonlukemista, koukutti valtavasti ja puolet ajasta hihitin tai ärsyynnyin Beckylle, toisen puolen ajasta luin uudelleen ja uudelleen kuvauksia Luken tummista silmistä <3 



Loppuillasta luin teemuki yhdessä ja veljen leipoma ylimakea teekeksi toisessa kädessä. Se sopi hyvin kirjan maisemiin, Englantiin, jossa Beckykin joi iltapäiväteetä vanhempiensa seurassa.

Luin siis yhteensä 335 sivua ja kokonaisen kirjan, ei ihan huono!

Julkaisen koosteen huomenna!

2 kommenttia:

  1. Lukuintoa maratonin loppumetreille! Sinulla on ollut ilmeisen onnistunut kirjavalinta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä kiva maraton! :) Ja jep, mielenkiinto säilyi loppuun asti!

      Poista