keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli

Kirja: Langennut enkeli
Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Sarja: Hush, Hush (?)
Julkaisuvuosi: 2009
Suomentaja: Pirjo Ruti
Alkuperäisteos: Hush, Hush (2009)
299 sivua
WSOY

Noran luokalle tulee poika, Patch, joka vuoroin ärsyttää ja kammottaa, vuoroin kiehtoo häntä... Samalla outoja ja pelottavia asioita alkaa tapahtua Noran elämässä. Joku tai jokin musta hahmo murtautuu heille, hyökkää hänen parhaan kaverinsa Veen kimppuun, tuntuu etsivän Noraa... Tämä ei myöskään tiedä voiko luottaa Patchiin, johon hän törmää jatkuvasti eri paikoissa, jolla on salaisuuksia ja jonka ympärillä tapahtuu jotain outoa. Kuka Patch oikein on?

Kirjastonhoitaja ehdotti pakotti lainaamaan tämän kirjan, vaikka olinkin  aikavarma, ettei tällainen nuorten aikuisten kirja ihan minulle sopisikaan... Ja ei se oikein sopinutkaan. Kirja ärsytti monin tavoin, mutta varsinkin kun niin moni asia oli siinä epäselvä. Patch tuntui sekaisin luotettavalta ja pahalta. Nora vuoroin rakasti häntä ja vuoroin torjui ja epäili. Osa asioista selvisi lopussa, mutta kirjaa lukiessa ei... Muutenkin kirja oli vähän liian karmiva minulle, varsinkin loppu.

Oli kirjassa hyviäkin puolia, se oli joka tapauksessa (outoa kyllä!) koukuttava, ja fantasiaidea oli minusta aika hyvä. Henkilöistä en ihan tykännyt, kun he olivat niin ailahtelevia, mutta Vee oli ainakin hauska :D Kansikuva oli myös vaikuttava tuon tummanharmaan taustan ja höyhenien vuoksi!

Tästä on jatko-osiakin, ystävän ehdotuksen vuoksi luen ne kuitenkin jossain vaiheessa ja selvitän ovatko ne parempia...

Kirja menee Helmet-lukuhaasteen kohtaan 45. "Kirja joka pelottaa sinua" ja Amerikan osavaltioista Maineen.

4 kommenttia:

 1. Ne ovat paremipia! Tai ainakin yhtä hyviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä hyviä... *piiloutuu pusikkoon* Toivottavasti parempia! :D

   Poista
 2. Langennut enkeli jakaa kyllä mielipiteitä: minä luin sen yläasteella ja tykkäsin kovasti, siskoni inhosi koko kirjaa :D Tosin jos lukisin kirjan nyt ensimmäistä kertaa, olisin ehkä jo kasvanut yli genrestä, jota tuli kulutettua urakalla. Ensimmäinen osa oli mielestäni sarjan paras, viimeinen jätti aika kylmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi, kun Lizaahhkin pitää kovasti ja minä taas en :D

   Poista