sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Frozen - Huurteinen seikkailu (2013)

Kuninkaantytär Elsa omistaa voiman, jota kenelläkään muulla ei ole - muuttaa esineet ja ympäristön jääksi. Kun tämä voima meinaa vahingoittaa Elsan sisarta, Annaa, hänen vanhempansa päättävät pitää sen salassa. Annan muisti pyyhitään, ja linnan ovet suljetaan, jottei kukaan saisi tietää tästä voimasta, eikä Elsa voisi vahingossa satuttaa ketään. Eräänä päivänä koittavat kuitenkin hänen kruunajaisensa, ja portit avataan...

Frozenin (en oikein pidä tuosta suomalaisesta lisäyksestä nimeen) näin ekan kerran vuosi tai pari sitten ja tykkäsin kovasti. Nyt pidin siitä varmaan vieläkin enemmän! Eniten rakastan elokuvan tunteellisuutta. Siinä on monia kohtia, joissa tekee mieli ajatella tilannetta ja itkeä. (Ja niin itkinkin, tosin vähän oudoissa kohdissa: alussa kunnolla, keskellä hiukan ja lopussa en sitten yhtään...) Tottakai myös hauskoja kohtia on, pienempiä naurattava hahmojen sekoilu ei minusta niin hauskaa ollut, mutta hilpeitäkin kohtia löytyi monta.

Anna: Lunta! Se ei sitten voinut olla trooppinen taikavoima, joka heittää rannoille valkoista hiekkaa...

Lempihenkilöitäni olivat Elsa, Anna sekä myöhemmin kuvaan astuva Kristoff, mutta jos yksi pitäisi sanoa niin se olisi kyllä Elsa. Hän on ihanan vahva ja itsenäinen :) Muutenkin tämä elokuva on hienon tasa-arvoinen: vaikka mieshenkilöt pelastavat Annan pari kertaa, tytöt tekevät rohkeita päätöksiä ja ovat itsenäisiä. Romantiikkaa löytyy elokuvasta <3, mutta sisarusrakkauskin tekee ihmeitä...

Muita ihania asioita elokuvassa ovat laulut (Let it go sekä For the first time in Forever <3) sekä talvinen tunnelma talven rakastajalle. Suosittelen Frozenia kaikille!

Ohjaaja: Chris Buck & Jennifer Lee
Käsikirjoittajat: Chris Buck, Jennifer Lee & Shane Morris
Perustuu: H.C.Andersenin satuun Lumikuningatar
Elsa: Idina Menzel/Katja Sirkiä     Anna: Kristen Bell/Saara Aalto
Hans: Santino Fontana/Tuukka Leppänen  Kristoff: Jonathan Groff/ Axl Smith      Olaf: Josh Gad/Tero Koponen 

Anna ja Elsa
 

4 kommenttia:

 1. Frozen on kyllä ihana <3 Minunkin lempihahmoni on Elsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja Elsa on kyllä paras <3 Vaikka kyllä ne muutkin :)

   Poista
 2. Tämä on pikkusiskoni lempielokuva ja hän on katsonut tämän osapuillen miljoona kertaa :D siksi ehkä tunnen hienoista kyllästymistä elokuvaan, mutta hyvä se on silti. (Vaikka ehkä hieman liikaa hehkutettu) Animaatio on tajuttoman kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että kun elokuvan katsoo peräjälkeen sata kertaa, se alkaa kyllästyttää :D Itse tosin katsoin tämän heti uudelleen ja voisin nyt parin viikon tauon jälkeen katsoa taas! Mutta en Ihan koko aikaa... Jep, animaatio on tosi hieno, varsinkin hahmojen kasvojen eleet.

   Poista