tiistai 29. syyskuuta 2015

Tiinoja

Kokoelmateokset

Kirja: Tiina saa ehdot   
Kirjailija: Anni Polva   
Sarja: Tiina #11
Julkaisuvuosi: 2011 (1.p 1966)
151 sivua
Karisto

Kirja: Tiinastako näyttelijä
Kirjailija: Anni Polva
Sarja: Tiina #12
Julkaisuvuosi: 2010 (1.p 1967)
157 sivua
Karisto

Tiinan seikkailut niin kotipihalla, koulussa kuin maaseudulla jatkuvat! Tiina saa ehdot paljastaa jo nimessään, mitä tulee käymään, mutta enemmän kirjassa keskitytään syihin, miksi nämä ehdot tulevat: kiistat ruotsinopettajan kanssa, hiihtolomaviikonloppu kaverin mökillä ja siitä seuraava keuhkokuume sekä kommellukset kotipihalla ja kotona. Tiinastako näyttelijässä Tiina kokeilee näyttelijän uraa rouva Kiljusena koulun näytelmässä, mutta asiaan kuuluu paljon muutakin touhua ja hauskuutta.

Ah, Tiina-kirjat hauskoine kohtauksineen ja puuhineen <3 En ole kovin montaa lukenut, ainakaan kokonaan, mutta toivon joskus lukevani! (Oikeassa järjestyksessä haluaisin, vaikka sillä ei näissä niin väliä olekaan.) Tiinan keksinnöistä on hauskaa lukea, olivat nämä sitten kulkurin vapauttaminen saunasta, mölykonsertissa käyminen tai japanilainen teeateria tyynyjen päällä. (Tähän kiinnitin erityisesti huomiota! Aiemmin en ole niinkään muista kulttuureista tyttökirjoissa lukenut.) Vähän enemmän olisin kuitenkin toisessa kirjassa halunnut lukea näytelmän edistymisestä.

Henkilöistä pidän eniten Tiinasta, tämän parhaasta ystävästä Juhasta (joka muistuttaa omasta kaveristani), ujosta Elvistä sekä luokkakavereista. Tiina on vuoroin poikamainen, hyväsydäminen, kuin muita puolustava, mutta eräs asia hänessä vähän ärsyttää: nimittäin kaikesta huolimatta Juhaan tarrautuminen ja mustasukkaisuus, jos tämä juttelee kellekään toiselle tytölle...4 kommenttia:

  1. Apua mä en meinaa muistaa näistä Tiinakirjoista mitään :D Luettavia ne ovat sen muistan ja osa ihan hyviäkin!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hauskaa :) Minulla on noita kolmen kirjan kokoelmateoksia ainakin neljä ja yksittäisiä muutama. Pitäisi ehtiä lukea!

      Poista