torstai 31. joulukuuta 2015

Vuodesta 2015 vuoteen 2016

Vuosi 2015 kului taas aika nopeasti, kuten aika usein muutenkin kuluu. Vastahan vuosi sitten 31.12.2014 olin Suomessa, odottamassa vieraita kylään, ilotulituksia ja vuoden vaihtumista 2015... Vastahan samana päivänä olin perustanut oman kirjablogin...

Niin, blogini täyttää tänään yhden vuoden. Tuntuu kyllä että vastahan sen perustin, vastahan pohdin käyttäjänimeä Pearl vai Clover ja päädyin sitten molempiin, kun en osannut päättää. Nyt tuntuu kuitenkin myös oudolta, etten joskus olisi pitänyt blogia, kirjoitellut postauksia, odottanut kommentteja, miettinyt jo kirjaa lukiessa mitä siitä kertoisin... Vuoden kirjoitustapani on ehkä vähän muuttunut, on tullut enemmän kuvia, postauksia muustakin kuin kirjoista ja elokuvista, mutta aika samanlaisena se on myös pysynytkin.


Voisi jotain koostettakin kirjoittaa. ;) Vuonna 2015 luin yhteensä 79 kirjaa. (Tavoitteeni oli lukea 55 kirjaa, sain vielä yli!) Tarkkaa sivumäärää en tiedä, mutta jotain 22 500 sivua laskin kuukausien koosteiden perusteella. Paras lukukuukausi oli kirjojen määrän perusteella lokakuu (11 kirjaa) mutta sivumäärän perusteella heinäkuu (3093 sivua). 


Luin tänä vuonna monia kirjoja uudestaan, kuten Saiturin joulun sekä viimeiset Harry Potterit, mutta myös paljon kirjoja ensimmäistä kirjaa. Lopetin L.M.Montgomeryn ihanan Anna-sarjan ja Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa -trilogian. Vuoden parhaita kirjoja on tosi vaikea valita, mutta tässä lista ainakin niistä koskettavimmista tai upeimmista.

L.M.Montgomery: Sateenkaarinotko oli vuoroin lasten kommelluksia, leikkejä ja romantiikkaa, vuoroin koskettavaa ennustusta tulevasta sodasta. 
    L.M.Montgomery: Sininen linna & Markus Zusak: Kirjavaras, ihanat uudelleenluetut lempikirjani.
    Jandy Nelson: I'll Give You the Sun jäi mieleen todella erilaisena kirjana, jossa on hieno juoni ja todella kauniita lauseita.
    50-luvun teinit & 50-luvun tyttöjen ystävät, oikeiden 50-luvun tyttöjen päiväkirjat, jotka peilaavat nuorten elämää ja tunteita puoli vuosisataa sitten. Näitä oli mukava lukea!
    The Selected Journals of L.M.Montgomery Volumes 1&2 kertoivat lempikirjailijani nuoruusvuosista, nousemisesta "alppipolullaan" kirjailijaksi, sotavuosista, äitiydestä ja hänen sisimmistä ajatuksistaan.


Katsottuja elokuvia en pysty laskemaan, mutta tutustuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tai uudelleen moniin ihaniin filmeihin ja musikaaleihin, kuten The Sound of Musiciin, Laulaviin sadepisaroihin ja The Rabbit-Proof Fence'en, mutta muitakin hyviä elokuvia löytyi.Muuten vuosi 2015 sujui ihan mukavasti. Ristiriitaisin tapahtuma ja muutos oli muutto ulkomaille, toinen oli myös ripari, jonne kuitenkin edelleen välillä kaipaan takaisin! 2015 myös erosi muista vuosista jollakin tapaa muuton takia, lisääntyvän tiedon, tunteiden ja kasvamisen... Välillä toivoisi, että voisi palata muutaman vuoden taakse, jolloin ei ajatellut joitakin asioita niin kuin nyt... Vuoden aikana koin ahdistavia asioita ja tunteita, mutta onneksi myös paljon ihania tuntemuksia, sain uusia kavereita, otin upeita kuvia, katsoin rakkaita tv-sarjoja ja löysin sielunsiskon. <3 

Mitähän vielä voisi sanoa... Ensi vuoden lukemisista en oikein osaa sanoa kuin yksittäisiä kirjoja, mutta olen ajatellut esimerkiksi lukea Percy Jacksonit uudestaan, samoin Anna-sarjasta ainakin ensimmäiset osat... Otan tavoitteeksi lukea 60 kirjaa. Muutenkaan en osaa sanoa mitä aion tehdä, toivottavasti ainakin tutustua paremmin ihmisiin, oppia kieliä (isän kanssa on suunnitelmissa italian matkasanaston opiskelu :)) ja käydä ulkomailla. Ja odotan niin paljon kesää, jolloin pääsen Suomeen! 

Murdochin murhamysteerien Julia ja William <3

       Fysiikan kanssa oli taistelua edelleen, mutta iloitsin
opettajalta saadusta sähkömoottorista :D

Polku jatkuu...

Kiitos teille, jotka ovat lukeneet vuoden vanhaa blogiani, kommentoineet tai jopa ryhtyneet seuraajiksi! Ja onnellisempaa uutta vuotta 2016 koko maailmalle! <3
Valoa maailmaan!

10 kommenttia:

 1. Onnea ja hyvää uutta vuotta pikkuiselle blogillesi ja sen ylpeälle omistajalle :3

  VastaaPoista
 2. Onnittelut reippaalle 1-vuotiaalle! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Synttärionnittelut blogillesi! Sinulla on tosiaan ollut unohtumaton vuosi, toivottavasti seuraavastakin tulee hieno ja hauska. Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 4. Onnnea yksivuotiaalle&upeaa uuttavuotta!!

  VastaaPoista
 5. Lämpimät onnittelut yksivuotiaalle blogillesi ja paljon hyvää ja kaunista alkaneeseen vuoteen <3

  VastaaPoista