perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 lukuhaasteita

Vuoteen 2015 kuului monta lukuhaastetta, osittain niiden takia aloitinkin kirjablogin pitämisen. ;) Mainitut haasteet löytyvät linkistä Lukuhaasteita blogin nimen alta.

Koko vuoden kesti HelMet-kirjastojen 50 kirjan Kirjan vuoden lukuhaaste, johon onnistuin lukemaan 43 kirjaa. Olin haaveillut 50 kohdan täyttämisestä vielä syksyllä, mutta olen kyllä iloinen tuostakin määrästä! Enemmän kyllä yritin ahtaa luettuja kirjoja siihen, kuin lukea jotain uutta, mutta onneksi se oli sallittua. Lukuhaasteeseen meni niin sellainen suosikkikirjailijasi kirja jota et ole vielä lukenut kuin kirja jonka lukemista olet aloittanut, mutta on jäänyt kesken. Haaste oli todella hauska!

Toinen koko vuoden haaste oli Marilen Maalaismaisemia, johon sain luettua 9 kirjaa ja nousin Torppariksi asti. Tämäkin haaste oli mielenkiintoinen, ja maaseudusta on aina ihana lukea! Luin tähän haasteeseen paljon Montgomeryä:

Jane Austen: Emma
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Mary Rubio & Elizabeth Waterson (toim.): The Selected Journals of L.M.Montgomery Volume 1: 1889-1910
Mary Rubio & Elizabeth Waterson (toim.): The Selected Journals of L.M.Montgomery Volume 2: 1910-1921
L.M.Montgomery: Perinnönjakajat
Dodie Smith: Linnanneidon lokikirja
L.M.Montgomery: Sininen linna
L.M.Montgomery: Sateenkaarinotko
L.M.Montgomery: Kotikunnaan Rilla

Muita haasteita oli esimerkiksi Amerikkaa tutkimassa, johon kerään huvikseni eri Yhdysvaltojen osavaltioita ja Kanadan provinsseja kirjailijan kotipaikan tai kirjan tapahtumapaikan mukaan. Kesällä olin mukana Jonnan Kirjabingossa (sain bingon!) ja Ompun ylläpitämässä Klassikkohaasteessa, johon luin vihdoin Louisa May Alcottin Pikku naisia. 

Toivottavasti vuodelle 2016 löytyy yhtä hyviä lukuhaasteita! Tällä hetkellä olen mukana Suketuksen Kansojen juurilla, johon luetaan alkuperäiskansoista. Aihe kuulostaa kiinnostavalta, ja pohdin jo, lasketaanko kesken oleva kirjani siihen mukaan. Lisäksi ensiksi mainittu HelMetin lukuhaaste järjestetään tänä vuonna uudestaan. Haaste tuntuu vaikeammalta kuin viime vuonna, mutta ajattelin ottaa siihenkin osaa.(linkki)

P.S. Tämä oli sadas postaus!

4 kommenttia:

 1. Onnea sadannennesta postauksesta :) Vinkkinä noihin alkupetäiskansakirjoihin: sellainen kirja kuin Pikku Puun kasvatus on ihana :'3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta ja vinkistä, pitää googlata! :)

   Poista
 2. Kiva kun olit mukana maalaismaisemissa!

  VastaaPoista