sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Joulukuu -15

Joulukuussa luin kuusi kirjaa ja 2523 sivua.

1. Tuija Lehtinen: Laura menopäällä (Laura #3) (236 sivua)
2. Louisa M. Alcott: Viimevuotiset ystävämme (Pikku naisia #2) (382s)
5. J.K.Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset (Harry Potter #7) (828 sivua) 
6. Anne C. Voorhoeve: Nanking Road (477 sivua)

Luin joulukuussa vähemmän kuin marraskuussa, mutta kirjat olivat kaikki erittäin hyviä. Niin hyviä, että en osaa sanoa sanoa parasta.
     Laura menopäällä oli kiinnostavampaa luettavaa kuin sarjan ensimmäiset osat, Viimevuotiset ystävämme puolestaan romanttinen, 1800-luvun klassikko ja vanha painokseni tunnelmallinen. <3 Annan jäähyväiset oli niin tuttua kuin erilaisempaa Montgomeryä novelleineen, dialogeineen ja runoineen. Saiturin joulu oli ihana lukea uudestaan ja selvittää lisää 1800-luvun elämästä. Harry Potter ja kuoleman varjelukset oli upea päätösosa kaikkine koskettavine, romanttisine kuin hauskoine hetkineen. Nanking Road kertoi juutalaisesta perheestä joka pakenee Shanghaihin holokaustin aikana ja romaani oli mielenkiintoista kuvausta niin elämisestä kuin Shanghain ja toisen maailmansodan historiasta.

Elokuvia katsoin tosi paljon joulukuussa, kuten pitkästä aikaa monta Astrid Lindgrenin kirjoihin perustuvaa (Marikki, Peppi Pitkätossu karkuteillä, Ronja ryövärintytär). Joulun aikaan katsottuja löytyy täältä. Joulukuun parhaat elokuvat olivat kuitenkin musikaaleja: Frozen, Maija Poppanen ja vielä uuden vuoden aattona ehditty Mamma Mia!. <3

Joulukuu oli ehkä jo parempi kuin muu syksy. Tosin joinakin päivänä oli ahdistuksia. (Kuvitelkaa tajuntaa järisyttävä tunne, minuutin unohdus, ja taas sama tunne kun muistat asian. Joka minuutti koko päivän.) Etsin joulutunnelmaa vielä aatonaattonakin, ja joulu ei ollut kaikkein ikimuistoisimpia. Mutta pääsin lomalle, tutustuin jo paremmin ihmisiin, viihdyin heidän kanssaan, vietin ihanan uuden vuoden. Ja kävin keskusteluja rakkaiden Suomen ystävien kanssa! <3 

Tammikuusta en osaa sanoa oikein mitään. Toivon vain, että loma kestäisi ikuisesti tai pääsisin Suomeen (te onnekkaat jotka saatte siellä lunta...). Kirjoja en varmaankaan tule lukemaan niin montaa, katsotaan toteutuuko tämä ennustus vai ei. Ajattelin kuitenkin osallistua Klassikkojen lumoissa -blogin Talven lukumaratoniin ensi viikolla, ehkäpä saisin luettua siinä kirjan tai pari. :)

Liikaa herkkuja...

... sekä joululahjakirjoja!

Kuukauden kysymys: Mikä oli joulukuun paras/parhaat muistosi? Omani olivat uudenvuoden aatto, musikaalien katsominen sekä eri ystävien kanssa keskustelu.

Hyvää alkanutta tammikuuta kaikille!

2 kommenttia: