sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

E. Lockhart: We were liars

Kiinnostus heräsi: koulun lukemiskerho; Kirjaneidon postaus

Kirja: We were Liars
Kirjailija: E. Lockhart
Julkaisuvuosi: 2014
227 sivua
Hot Key Books

                  "We are Sinclairs.
                   No one is needy.
                   No one is wrong." -s.3

Cadence kuuluu täydelliseen Sinclairin sukuun. Joka kesä, hän saapuu suvun omistamalle saarelle viettämään kesän serkkujensa kanssa, aikuiset kutsuvat neljän nuoren ryhmää nimellä Liars. Kesät ovat täynnä vapautta ja lomailua, melkein, kunnes viidentenätoista kesänä sattuu onnettomuus. Sen jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

We were liars alkaa, ei nyt tylsästi, mutta normaalisti. Verrattuna loppupuoliskoon. Loppupuolella tarina alkaa hahmottua niin rakkaus- ja sukutarinaksi kuin mysteeriksi ja tragediaksi, eikä mikään ole täysin selvillä edes lopussa.

Pidin E. Lockhartin kirjoitustavasta. Välillä se oli kuin runoa, ja koska se oli englanniksi, rakastin lukea pätkiä ääneen. Varsinkin satujen variaatioita, joita kirjassa oli muutamia tehostamaan juonta.

"It doesn't matter if one of us is desperately, desperately in love.
   So much
   in love
   that equally desperate measures
   must be taken." -s.3
    
Vihasin Sinclairin aikuisia. Perheen näennäistä tahrattomuutta, pinnan alla kyteviä hiiliä ja manipulointia. (Tekisi mieli kertoa siitä kaikki.)

Pelkäsin kirjan lopussa, se oli todellakin ahdistava ja jännittävä. Aivan loppu kuitenkin mielestäni hiukan lässähti, melkein. Tekisi mieli spoilata siitäkin kaikki. Mutta ehkä tyydyn toteamaan:

   "Perhaps that is all you need to know."

Kirja menee Helmet-haasteen kohtaan 8. "Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin" sekä Amerikkaa tutkimassa osavaltioon Massachusetts.

2 kommenttia:

  1. Lainaukset kuulostavat ihanilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin toinen näistä jäi sydämeeni. <3 Kirjan kieli oli runollista.

      Poista