sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Elokuu -16

Syyskuu jo... Mutta minulla on ollut ikävä ruskaa, viileitä päiviä jotka toivottavasti löytävät tiensä tännekin.

Elokuussa luetut kirjat:

1. Veronica Roth: Uskollinen (Outolintu #3) (399s)
2. Sari Peltoniemi: Kuulen kutsun metsänpeittoon (153s)
3. Mary Rubio & Elizabet Waterson (toim.): The Selected Journals of L.M.Montgomery Volume 3. 1921-1929 (472s)
4. Susan Coolidge: Katyn myöhemmät toimet (Katy #3)
5. Tuija Lehtinen: Laura pitää pintansa (Laura #9) (192s)
6. Jackie French: Hitler's Daughter (121s)
7. Dinah Brown & Andrew Thomson: Who is Malala Yousafzai? (112s)

Hiukan Uskollisen maailmasta jäi jotain puuttumaan, ja välillä meni vähän liian tieteelliseksi. Kuitenkin, välillä kirjassa oli niin järisyttäviä kohtauksia. Ja loppu. En ole ikinä lukenut sen tapaista kirjoissa.
   Kuulen kutsun metsänpeittoon eteni liian nopeasti raapaisten tuskin mitään teemoistaan. Mutta se oli nopealukuinen ja ihan kiva.
   L.M.Montgomeryn toimitettujen päiväkirjojen osa 3 oli edelleen kiinnostavaa mutta surullistakin luettavaa lempikirjailijani elämästä. Englanniksi on ihanaa lukea.
   Katyn myöhempiä toimia olin vähän vierastanut pelätessäni vilkkaan päähenkilön olevan niin aikuismainen. Mutta kirjassa oli mukavia, vanhaa aikaa henkiviä kuvauksia 1800-luvun Euroopasta, jonne Katy vuodeksi matkusti. Ja pari ajatuksia herättävää lausettakin.
   Laura pitää pintansa oli nopealukuista ja kiehtovaa luettavaa Lauran lukiovuodesta ja ihmissuhteista. Tykkään erityisesti kirjan normaalista elämästä ja monipuolisista hahmoista.
   Hitler's Daughter oli hetkittäin hiukan tylsä, mutta sillä tavalla kuitenkin järkyttävä. Vaihtoehtoishistoriat...ne tuntuvat mielenkiintoisilta.
   Who is Malala Yousafzai? Lyhyt, kuvitettu elämänkerta sai kurkkuani kuristamaan. Mitä kaikkea maailmalla tapahtuukaan... ja miten epäitsekkäitä ja rohkeita jotkut, kuten Malala, voivatkaan olla.

Luin yhteensä 1689 sivua ja seitsemän kirjaa. Elokuussa moni kirjoista oli hyvä, mutta uutta lempparia ei löytynyt. Kuukauden aikana en oikein katsonut elokuvia enkä tv:täkään, olympialaisia katsoin lopulta joskus viimeisenä päivänä, ja tajusin lentopallo-ottelun olevan ihan viihdyttävääkin. Musiikkia kuuntelin paljon kootakseni kesän soittolistan; Naisten aakkosissa en taaskaan päässyt eteenpäin. Joku kuukausi kirin sitten toivottavasti. :)


 
Elokuun voisi jakaa tuhanteen eri tunnetilaan ja kolmeen eri "kauteen". Oli aika Suomessa, jolloin en halunnut matkustaa takaisin ulkomaille, jolloin käväisin Turussa ja olin vain ystävien kanssa. Oli aika palattuamme Kiinaan, jolloin toivoin ettei koulu alkaisi ikinä ja yritin keksiä tekemistä kotona. Sitten koulu alkoi, ei parhaalla mahdollisella tavalla, ja koin hetkiä ihan laidasta laitaan. 

Ja koska tiedän että rakastatte näitä listoja yhtä paljon kuin minä, niin elokuussa minä:

sain vihdoin hammasraudat, kirjoitin ennätysmäärän runoja, heräsin piirtämään mallista ja uin kolme kertaa vain yhden viikon aikana. Keinuin yössä, en halunnut palata ulkomaille ja sitten halusin jäädä tänne. Käytin omaa rahaa kahvilaan ja kynttilänpidikkeeseen. Stressasin ja unohdin stressin, itkin mutta nauroin katketakseni. Kaduin, unohdin ja muistin.KK (kuukauden kysymys) kuuluu: Minkä vaikuttavan sitaatin/ajatelman/elämänohjeen löysitte elokuussa? Tai mikä sitaatti/ajatelma sopisi teidän elokuuhunne?

"Now we've got holes in our hearts
Yeah we've got holes in our lives
Well we've got holes, we've got holes
But we carry on"
-Passenger: Holes

2 kommenttia:

 1. Home is where the heart is, and my heart’s with you
  Baby I’ll be homeless and you’ll be somewhere new
  - Zolitan uusin kappale When we say goodbye ♡

  Katyn myöhemmät toimet on i h a n a kirja! ♡ Luin juuri eilen siitä alun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kuunnella joku päivä <3 Ja se olikin yllättävän hyvä kirja.

   Poista