sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Naisten aakkoset: D

Jälleen kaksi viikkoa ilman postausta, on ollut kiireitä ja motivaatiokin vähän hukassa.

Elokuussa Naisten aakkoseni jäivät valitettavasti (taaskin) väliin, mutta hiljaa hyvä tulee :) Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Täältä löytyvät A:ni, B:ni ja C:ni.

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
-Elokuussa luin Dinah Brownin kirjoittaman nuoremmille suunnatun Who is Malala Yousafzai? ja tykkäsin kirjailijan ajatuksia herättävästä, "kohtalokkaasta" kirjoitustavasta. (En keksi muuta sanaa sille.) Mutta suosikki... vähän hätävara tämä on, sillä en keksi ketään D-kirjaimella alkavaa tuttua kirjailijaa. :D

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Essie Davis tuo aivan upealla tavalla esiin roolihahmonsa Phryne Fisherin elegantin, vuoroin flirttailevan, vuoroin pelottoman luonteen. Kyse on siis rikossarjasta Neiti Fisherin etsivätoimisto, jota Yle näytti noin vuosi sitten. Sitä tuli nyt yhtäkkiä ikävä. <3 Valitettavasti en ole muuten tutustunut Essie Davisin uraan.

3.Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
- Dina Tonerre on päähenkilö yhdessä lempikirjasarjassani Näkijän kirja, jonka luin kyllä muutama vuosi sitten; olisikohan se edelleen yhtä hyvä? Joka tapauksessa, Dina on päättäväinen, selviytyy monista seikkailuista ja omistaa salaperäisen Näkijän voiman, jonka vuoksi häntä hyljeksitään. Jollain tavalla hän on vähän synkkäkin, tykkäsin sellaisista hahmoista.


Tulee mieleen Suomi, vaikka ihan toiselta puolelta maailmaa
P.S. 150. postaus!

10 kommenttia:

 1. Heii :) Hassua, etten ole eksynyt tänne aiemmin... Joka tapauksessa, hauskan oloinen haaste :D Luin itsekin kirjan Malalasta äikänopen suosittelemana ja... noh, en enää valita koulusta.
  D:llä alkavista kirjailijoista tuli mieleen Dostojevski ensimmäisenä, en tosin tiedä kuinka moni niitä kirjoja pitää lempikirjoinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä haasteessa etsitään naisia, joten Dostojevski ei käy, vaikka muuten onkin yksi parhaista kirjailijoista ikinä.

   Poista
  2. Kivaa että pistäydyit ja kommentoitkin! :) Minä olen ajatellut lukea sen Malalan itsensä kirjoittaman kirjan (en muista nimeä), kun löytäisin sen jostain helposti. Niinpä, kovin moni nuori ei taida tuntea Dostojevskiä, en minäkään valitettavasti :D

   Poista
 2. Minäkin katsoin muutaman osan Neiti Fisherin etsivätoimistoa. Siinä oli minusta muitakin hyviä näyttelijöitä, varsinkin neiti Fisherin sihteeri/avustaja (en nyt muista hänen nimeään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko Dotia (Dorothya?) Ensin hän oli lempihahmoni, enkä pitänyt Phrynesta yhtään. :D Nyt Phryne vie kyllä voiton. <3

   Poista
 3. D-kirjailijarta oli minustakin aika vaikea keksiä, mutta selvittiinpäs :) Onnea komeasta postausmäärästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kirjaimet ovat kyllä vaikeita, mutta niinpä :) Ja kiitos!

   Poista