keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Tänä vuonna

Taas vuosi kulunut, kokonainen vuosi Suomessa.

Hämmentävää, kuinka opettajani sanoi lukion toisen olevan rankin vuosi lukiossa. Voiko todella viimeinen vuosi olla rennompi? En tiedä, mutta sanotaanko että ei minusta tämäkään vuosi ollut minulle aivan hirveä. Välillä tuntui, että ystäväni, jopa vasta peruskoulun päättävät, olivat paljon kiireisempiä ja tuskaisempia.

On tämä vuosi kuitenkin ollut rankka, ei sitä käy kieltäminen. Kuitenkin pystyin aikatauluttamaan aika hyvin ja pitämään melkein kaikki lomat ihan vain lomina. Olen ollut paljon aktiivisempi tunnilla kuin parina viime vuonna yhteensä, ja numeronikin kohosivat vähän. Koulussa tutustuin hiukan muihin oppilaisiin, vaikkakin vain hiukan, koin vanhojen tanssit ja sen jälkeiset jatkobileet, järjestin yhtä ohjelmanumeroa puurojuhlaan ja jaoin ex tempore Ben&Jerry's -jäätelöpurkin ystäväni kanssa ruokatunnilla. Tämän vuoden erikoisuuksia olivat myös Suomi 100 -juhla joulukuussa ja elokuinen matka Saksaan, joilta jäi hyviä muistoja.


Ehkä hienoin maalaukseni kautta aikojen

Tietysti kouluvuoteen kuului myös muuta stressiä ja ahdistusta, vaikeuksia ystävien kanssa ja yksinäisyyttä. Joinakin hetkinä nämä tulevat ainoina mieleen, mutta toisina taas muistan kaiken hyvän tapahtuneen. Tänä vuonna nimittäin pystyin puhumaan hiukan helpommin huolistani ääneen. Aloin "keräämään" rohkeita hetkiä, joina tein jotain itseäni ylittävää. Näihin hetkiin kuului esimerkiksi tutun tapaaminen kaupungilla, yksin uusiin paikkoihin tutustuminen, ja jopa pieni lauluesitykseni koulun edessä loppuvuodesta. :)

Pikkuveljeni kasvattama kukka <3

Kevään puolella pystyin paremmin irroittautumaan kännykästä ja arvostamaan paremmin eri ystäviäni, joita minulla on. Vaikka välillä olikin vaikeaa, huomasin löytäväni jokaisesta päivästä jotain hyvää ja iloitsevani pienistäkin erikoisista asioista, olivat ne sitten metsäkävely keväisenä iltana tai lempiruoka koulussa.

Nimesin nämä kukat joskus Suven prinsessaksi

Tämä kesä on taas ihanan pitkä, eikä vain kuusi ja puoli viikkoa kuten viimeksi, mutta se tuntuu kuitenkin lyhyeltä. Ensi vuosi tulee olemaan kiireinen ja näyttämään toivottavasti suunnan mihin jatkaa. Ensi vuonna tähän aikaan tiedän kai jo jotain.

Kesäkuuhun tulee kuulumaan matka Kiinaan, kyllä! Tämä jännittää jo erityisesti, sillä parin viikon reissun jälkeen en tiedä, kuinka monta vuotta menee seuraavaan kertaan. Heinäkuun olen puolestaan ensimmäistä kertaa kesätöissä, mikä jännittää myöskin jo etukäteen. Pääsen myös häihin pitkästä aikaa, jee!, ja pienelle Ruotsin risteilylle.


En pääse eroon tavastani tehdä kesäloman bucket list, so here we go:

/Aion opetella ruotsia
Sad news first. Mutta ei hätää, aion lähinnä yrittää katsoa ruotsinkielisiä elokuvia, lukea ruotsiksi kirjan ja puhua kieltä suomenruotsalaisen ystäväni kanssa. Niin, ja ajattelin opetella joka viikko kymmenen uutta ruotsinkielistä sanaa. 

/Teen jotain yllytyshullua tai muuta outoa ystävien kanssa ja yksin

/Olen pimeällä ulkona

/Opin jotain uutta
Oli se sitten kukkien nimiä, tähtikuvioita tai saunan lämmittämistä.

/Täytän 18
No tämä kyllä tulee toteutumaan joka tapauksessa. En vain vielä tiedä, miten aion tätä suurta tapahtumaa juhlia!

/Teen jotain ensimmäistä kertaa

/Tutustun uusiin ihmisiin
En voi luvata itselleni mitään, mutta yritän tutustua ihmisiin ja saada uusia kavereita varsinkin kesätöiden parissa.

/Syön katuruokaa Kiinassa
Minulla on hirveä ikävä jian bing -suolaisia lettuja ja liang pi -kylmiä nuudeleita!

/Näen tuttuja ihmisiä ja paikkoja Kiinassa ja nautin jokaisesta hetkestä

/Nautin luonnosta ja auringosta ja sateesta

/Haluan kävellä katsomaan auringonlaskua hiljaisella maantiellä.

Ja tietysti vielä paljon muuta mitä nyt tulee myöhemmin mieleen!

Miten teidän vuotenne on sujunut? Mitä teidän listaanne kuuluisi?


Aurinkoista kesää!

4 kommenttia:

 1. Terve! Mää oonkin seurannu sun blogia koko tuon ulkomailla asumisesi ajan ja se on ollu tosi hauskaa. Jostain syystä en oo aiemmin saanu kysyttyä asioita, joita oon miettinyt. Jos haluat vastata, niin mua kiinnostais että olitko jonkinlaisessa kansainvälisessä koulussa jossa puhutaan englantia, vai ihan tavallisessa kiinalaisessa koulussa? Ja pitikö sun ihan kylmiltään mennä kouluun ennen kielen oppimista ja koittaa osata opiskella sillä kielellä? Toivottavasti en utele liikaa.


  Mun eka lukiovuosi on mennyt hyvin ja ootan innolla seuraavaa vuotta, koska saan opiskella enemmän sitä mikä mua kiinnostaa, uskontoa ja filosofiaa ja biologiaa. Tarvitsen kyllä tämän loman ennen sitä.
  Itse ajattelin puolestani opetella kesällä matikkaa, koska se ei mennyt ihan odotetusti tänä vuonna... Ja tavoitteena lukea kirja ruotsiksi ja englanniksi. Pari reissua on tulossa, mutta muuten ajattelin olla laittamatta liikaa menoja kalenteriin ja keskittyä rentoutumaan kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentistasi! Kysyä saa aina! :) En ollut kansainvälisessä enkä kiinalaisessa koulussa vaan sanotaanko vaikka että samantyylisessä kielipainotteisessa koulussa jollaista käyn täällä Suomessakin. (En selitä nyt tarkemmin, koska joutuisin muuten mainitsemaan koulun nimen.) Kielitaitoni riitti kyllä mutta tunsin kuitenkin oloni hiukan ulkopuoliseksi. Mutta jos en olisi käynyt sitä koulua, olisin mennyt kansainväliseen kouluun, joka oli ainakin kuulemani ja näkemäni perusteella tosi kiva.


   Kiva että sun vuosi on mennyt hyvin ja että ensi vuosikin vaikuttaa lupaavalta! Mietin pitäisikö opiskella enemmän nyt lomalla yo-kokeita varten, mutta yritän nyt pitää loman ihan lomana. Ensi vuonna ehtii sitten. Ihan hyväkin, että ehtii olla kotonakin ilman sen kummoisia menoja. :)

   Poista
 2. Ihanaa kesää sinulle Pearl Clover <3 Kesän valoa ja lämpöä ja lempeitä tuulia kesän lapselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Katja, ja ihanaa kesää sinullekin! <3

   Poista