maanantai 20. elokuuta 2018

Kesän bucket list 2018

/Aion opetella ruotsia
Luin pari kirjaa ruotsiksi, kirjoittelin uusia sanoja ylös vihkoon ja jopa puhuin hiukan ruotsia yhden päivän Visbyn risteilyllämme. Tietysti olisin voinut opetellakin sanoja hiukan säännöllisemmin... Mutta opiskelin mielestäni ihan sopivasti.

/Teen jotain yllytyshullua tai muuta outoa ystävien kanssa ja yksin
Lasketaanko hyvän yön toivotus koko naapurustolle eräänä iltana ystävien kanssa? Tai yksin lähteminen suurkaupungin puistoon, jossa en ole ikinä käynyt? Siinä tapauksessa kyllä.


/Olen pimeällä ulkona
Kiinassa kävelin jälleen keinumaan, mökillä katsomaan auringonlaskua. Jokin hämäräkävely ystävän kanssa jäi kyllä puuttumaan, sen voisi toteuttaa vaikka vielä syksylläkin.



/Opin jotain uutta
Kiinassa opin hiukan paremmin kieltä, yhden kerran jutustelin kunnolla taksikuskin kanssa (toisella kertaa sitten en). Kesätöissä opin työntämään pyörätuolia, taittelemaan paperista viuhkan ja puhumaan hiukan small talkia tuntemattomien kanssa.

/Täytin 18
Ei, syntymäpäiväni ei maagisesti vaihtanut paikkaa. ;) Kahdeksantoista vuotta oli loppujen lopuksi ihan mukava täyttää, vaikka tuntuikin että kaikki muuttuisi yhtäkkiä. Tähän mennessä muu ei ole muuttunut paitsi että moni kehotti minua menemään baariin ja tilaamaan edes yhden juoman. No, olen kyllä nyt jo ehtinyt maistaa alkoholia ja tiedän, mistä juomista en ainakaan pidä. :D


/Teen jotain ensimmäistä kertaa
Olin ensimmäistä kertaa kesätöissä ja matkalla mummoni ja vaarini kanssa. Naapurissa asuvat ystäväni olivat meillä ensimmäistä kertaa yökylässä ja kävimme shoppailemassa. Sekä ehkä suurin juttu: leikkasin ensimmäistä kertaa hiukset lyhyeksi! Pelkäsin katuvani, mutta totuin uuteen ulkonäköön varsin nopeasti.

/Tutustun uusiin ihmisiin
Parasta ystävää en saanut, mutta tutustuin uusiin ihmisiin kesätöissä, Kiinassa ja jopa yhdessä Pride-tapahtumassakin. Todella outo yhteensattuma oli tavata joku, joka oli myöskin asunut Kiinassa, vieläpä samassa kaupungissa!


/Syön katuruokaa Kiinassa
Tämä toteutui moninkertaisesti! Söin ainakin neljä kertaa jian bing -lettuja ja pari kertaa liang pi -kylmiä nuudeleita. Viimeksi mainittuun en valitettavasti ottanut kuvaa todistusaineistoksi. Lisäksi löysin uuden herkkujuomankin. Katuruokaa tämä bubble milk tea ei ehkä ole, mutta sitä saa joistakin kioskeista ja ruokapaikoista. Mustat "kuplat" pohjassa ovat kai tehty tapiokasta, ja niiden mausta voi olla montaa mieltä.

Jian bing. Maistuu paremmalta kuin tässä näyttää.

bubble milk tea

En tätäkään luokittelisi katuruoaksi!

/Näen tuttuja ihmisiä ja paikkoja Kiinassa ja nautin jokaisesta
hetkestä
Suurimmalta osin kyllä! Näin kahta ystävääni ja entisiä luokkakavereita ja seikkailin kaupungilla.

/Nautin luonnosta ja auringosta ja sateesta
Heinäkuun helleaaltoa lukuun ottamatta nautin kyllä säästä! Ja tiedän että kuumuus vaikutti moniin paljon pahemminkin...



/Haluan kävellä katsomaan auringonlaskua hiljaisella maantiellä.
Check.



Kesä 2018 oli lyhyesti sanoen vauhdikas, kiireinen ja erittäin mukava. Taisin myös saada ensimmäistä kertaa kaikki listan kohdat täytettyä!

Millainen teidän kesänne oli?

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa tuosta 18 vuotta täyttämisestä, että tähänkin päivään mennessä aikuisin asia tekemäni asia ei suinkaan ole satunnaiset (yhteensä ehkä neljä) baarikäynnit ja lippulappusten (esim vuokrasopimuksen... :D) allekirjoittelu, vaan se, kun sybtymäpäivääni seuraavana päivänä peruin lounastreffit mennäkseni pankkiin :D

    Mutta kesä oli melko työntäyteinen, olinhan toukokuusta heinäkuun loppuun töissä. Oikeastaan kesälomani alkoi vasta muutama viikko sitten :D mutta onneksi ehdin tehdä paljon muutakin kivaa kuin vain kökkiä (ja hikoilla) toimistolla! Lisäksi opiskelupaikan saaminen on tarjonnut lisäjännitystä, kun on pitänyt käydä ostamassa milloin mikäkin vedenkeitin ja tiskiharja ja soittaa virallisia puheluita ;)

    Sun kesä kuulostaa myös tosi kivalta! Tsemppiä kovasti kirjoituksiin ja muihinkin abisyksyn haasteisiin! Muista myös ottaa rennosti välillä ja olla armollinen ittelles :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olipa todellakin aikuismainen syy :D Minä kävin risteilyllä pari kertaa baarissa ja yritin testailla juomia, mutta ei nyt syksyllä varmaan tule lähdettyä minnekään :)

      Ai niin, sinulla olikin niin pitkä kesätyö! Ainakin tienasit ja sait paljon kokemusta ja onneksi saat lomailla vielä vähän. Minua jännittää jo vähän valmiiksi vaikken olekaan lähiaikoina muuttamassa pois. Paljon tsemppiä opiskeluun ja muuttoon!

      Kiitos, tuo neuvo täytyisi muistaa jo nyt <3

      Poista