keskiviikko 8. elokuuta 2018

Naisten aakkoset: W

Tämä onkin toiseksi viimeinen postaukseni Naisten aakkosista! Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Olen jo kirjoittanut aakkosista A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q ja R, S, TU & V.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?

- Laura Ingalls Wilder on ollut yksi suosikkini jo kymmenvuotiaasta lähtien, kun aloin lukea hänen Pieni talo -sarjaansa. Rakastan lukea yksityiskohtaista kuvausta 1800-luvun loppupuolen elämästä preerialla, suurissa metsissä ja pienessä kaupungissa. Ihmettelen, kuinka Wilder osaa selittää niin tarkasti esimerkiksi talon rakentamisen tai kiväärin puhdistamisen vaiheet. Tässä parin vuoden sisällä olen lukenut pari Wilderin kirje- ja päiväkirjakokoelmaakin, West from Home ja On the Way Home. Olen oppinut Pieni talo -sarjasta todella paljon, ja välillä tekisi mieli lukea taas sarja uudelleen. (Ja ehkä vihdoin nekin pari osaa, joita en koskaan lukenut!) Ehkä voisinkin tänä vuonna ottaa välipalalukemiseksi koko sarjan tai sitten muutaman kirjan sieltä täältä.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Pidän esimerkiksi Emma Watsonista Harry Potterien Hermionena. <3 Kate Winslet on myöskin hyvä Titanicissa sekä elokuvassa The Dressmaker.

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?
- Gloria Whelanin kirjan Chu Ju's House jälkeen voisin lukea enemmänkin hänen tuotantoaan. Hän on mm. kirjoittanut historiallisia nuortenromaaneja, jotka sijoittuvat Aasiaan ja Afrikkaan. 

4 kommenttia:

 1. Katsoin Dressmakerin aivan äskettäin. Elokuva on hyvä ja Kate Winslet todella loistaa siinä.

  Sinä saatkin kohta aakkoset valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dressmaker oli kyllä ihan hyvä vaikkakin aika erilainen ja vähän jännittävä. Kate Winslet näytteli kyllä todella hyvin!


   Kyllä, enää yksi XYZ-postaus jäljellä :)

   Poista
 2. Ingalls-Wilderin pistin itse i:hin, kyllähän se tähänkin olisi sopinut. Kate Winsletin tiedän, mutta Whelan on outo nimi. HIstorialliset romaanit kiinnostavat minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meinasin muistaakseni laittaa hänet jo I:hin. Suosittelen ainakin Gloria Whelanin kirjaa Chu Ju's House. Se kertoo Kiinan maalaiselämästä ehkä 1900-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa.

   Poista