keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Uudelleenrakastuminen The Sound of Musiciin

Orion on pieni elokuvateatteri, joka näyttää niin vanhoja kuin uusiakin elokuvia KAVI:n esittämänä. Viime viikonloppuna siellä meni The Sound of Music, musikaaleista musikaalein. En ollut nähnyt tätä pitkään aikaan (enkä paljoa muistanutkaan), joten oli pakko mennä katsomaan. Muistelin, ettei tämä ihan Audrey Hepburnin parhaille elokuville vertoja vedä, mutta nyt sanoisin, että kyllä vetää!

The Sound of Music (1965) kertoo Mariasta, joka on Salzburgin luostarissa noviisina, mutta karkailee kuitenkin vuorille laulamaan. Luostarin johtaja, abbedissa, päättää lähettää Marian kotiopettajattareksi seitsemänlapsiseen äidittömään perheeseen. Perheen isä, kapteeni, on hyvin tiukka, eikä pidä musiikista, melusta tai lasten huomioimisesta. Maria kuitenkin antaa näiden leikkiä ja laulaa, mistä kapteeni suuttuu, kunnes huomaa lastensa laulavan hyvin ja ilahduttavan tulevaa äitipuoltaan paronitar Elsa Schröderiä, jonka kanssa kapteeni on kihloissa. Maria on tuonut musiikin jälleen taloon, voiko hän tuoda sinne rakkaudenkin?

Elokuvan elämäniloinen puoli: Marian avoin luonne, Julie Andrews sopii todellakin rooliinsa! Lapset (Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta, Gretl), joiden iloa oli ihana seurata. Kapteenista (Chrostopher Plummer) en oikein pitänyt, hän oli hirveän ylimielinen. Laulut olivat ihastuttavia, ja koska näytös oli sing-along, sai laulaa mukana! Pari niistä onkin jäänyt soimaan päähän.

Surullinen puoli: Tarina sijoittuu 1930-luvun lopun Itävaltaan, aikaan jolloin natsi-Saksa valloitti maan. Kun perhe elokuvan loppupuolella lauloi isänmaallisen "Edelweiss"-kappaleen rohkaistakseen Itävaltaa, työntyivät kyynelet silmiini.

Nyt tekisi niin mieli katsoa lisää vanhoja elokuvia...

4 kommenttia:

  1. Voi Sound of Music on niin ihana! Heti tuli 'You are sixteen, going on seventeen' soimaan päähän. Rakkauteni tätä musikaalia kohtaan on suuri. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin laulu on soinut päässä :) Musikaalinälkä yltyy...

      Poista