tiistai 12. toukokuuta 2015

Vapun aaton elokuvat

Minulla oli vapun aattona oikea elokuvamaraton. Katsoin neljä elokuvaa, joista kaksi kokonaan ja kaksi vain loppuun! Näistä tulee nyt vähän lyhyemmät kuin tavallisesti. (Ja juu, tiedetään, että vähän myöhässä ollaan...)

            Kopps (2003)
Kiinnostus heräsi: ruotsintunnilla katsottu

Ruotsalaisessa elokuvassa on pikkukaupunki, jonka poliisiasema aiotaan lakkauttaa, koska siellä on liian vähän rikollisuutta. Poliisit lähtevät tekemään itse sabotaasia ja pientä rikollisuutta, jotta asema säilyisi. Yllättäen homma karkaa vähän käsistä.

Äänestin tätä elokuvaa katsottavaksi (tai muistaakseni äänestin), koska siitä tuli mieleen kaikki katsomani rikossarjat, ja koska se oli hauska. Rikossarjoihin sitä on vähän vaikea verrata, mutta hauska se oli! Nauroimme monta kertaa yrityksille, joita poliisit yrittivät tehdä pelastaakseen asemansa, aina roskiksen kaatamisesta "kidnappaukseen".

Ohjaaja: Josef Fares
Käsikirjoittaja: Josef Fares, Mikael Håfström, Vasa
Jacob: Fares Fares
Benny: Torkel Petersson
Lasse: Göran Ragnerstam
Agneta: Sissela Kyle
Jessica: Eva Röse


           Forrest Gump (1994)

Kiinnostus heräsi: koulussa katsottu

Bussia odotteleva mies, Forrest Gump, alkaa kertoa kuuntelijoille elämäntarinaansa. Hän syntyi poikana, jonka jalat eivät liikkuneet kunnolla ja joka ei ollut kaikkein fiksuimmasta päästä. Hän sai mitalin Vietnamin sodassa pelastettuaan ryhmänsä sotilaita - juoksemalla. Hän pelasi pingpongia kansainvälisesti, juoksi Amerikan mantereen monesti, koska hänestä tuntui siltä - ja osti ravustuslaivan. Kaiken aikaa hänellä on kuitenkin mielessään lapsuudenystävä ja rakastettu Jenny, jonka vuoksi hän asioita tekee.

Tämäkin elokuva oli hauska, Forrestin vuoksi, joka vaikutti suuriin asioihin sitä itse ymmärtämättä. Se oli kuitenkin myös surullinen, lähinnä Jennyn takia. Tämä oli kokenut lapsuudessaan kovia, ja oli siksi epävarma Forrestin suhteen, joten heilui vähän kaikkien miesten kanssa. Myös Forrestin päällikkö sodassa, luutnantti Dan, oli ymmärrettävä hahmo: hän kadehti ensin Forrestia sankariudesta, ja toivoi olevansa kuollut, jotta hänetkin muistettaisiin. Kaiken kaikkian elokuva oli upea ja vaikuttava.

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Käsikirjoittaja: Eric Roth
Forrest: Tom Hanks
Jenny: Robin Wright Penn
Luutnantti Dan: Gary Sinise

  
    Risto Räppääjä ja liukas Lennart (2014)

Kiinnostus heräsi: mielenkiintoinen juoni, muut perheestä halusivat katsoa

Risto ja Nelli viettävät juuri ihanaa kesälomaa, kun Risto saa huonoja uutisia. Rauha-täti ja Elvi ovat hankkimassa hänelle isäehdokasta, jotta hänellä olisi edes joku miesesikuva. Risto ei halua sellaista vaan karkottaa Nellin avulla ehdokkaat tiehensä. Toisaalla taas naapuri Lennart Lindberg on ihastunut Rauhaan ja yrittää naamioitua päästäkseen isähahmoksi.

Kolmas hauska elokuva, yhtä hauska kuin Kopps. Varsinkin Lennartin "isäehdokkaille" (jotka paisuivat ainakin kolmeen, jolloin hän joutui vaihtamaan persoonaansa koko ajan) naurattivat aivan hillittömästi. Myös sympatiani olivat Lennartin puolella, ja hämmästelin Rauhan typeryyttä olla tajuamatta tämän sopivuutta. Lennart oli fiksu keksiessään naamioitumisen, tosin teki homman vähän liian vaikeaksi kolmella persoonalla. Mutta hän olikin rakastunut Rauhaan <3
 
Yksi juttu häiritsi: nimitys isähahmo!

Ohjaaja: Timo Koivusalo
Käsikirjoittajat: Sinikka & Tiina Nopola, Timo Koivusalo
Risto: Samuel Shipway
Nelli: Sanni Paatso
Rauha-täti: Minttu Mustakallio
Lennart: Vesa Vierikko
Elvi-täti: Riitta Havukainen


  Herrat pitävät vaaleaveriköistä (1953)

Kiinnostus heräsi: Minnesota-esitelmäni (Jane Russell kotoisin sieltä)

Kahdella naisella, Loreleilla ja Dorothylla, on sama tavoite: saada mies. Lorelei vain tahtoo rikkaan, Dorothy rakkaan. Loreleilla on jo varakas kihlattu, mutta miten käykään laivamatkalla Pariisiin (jossa heitä niin ihaillaan kuin vakoillaankin)?

En nyt oikein osaa juonesta enempää kertoa, ja ei ehkä tarvitsekaan. Elokuva oli aika hauska, ei minusta mitenkään erikoinen. Laulut olivat kivoja, kuten tunnettu Diamonds are a Girl's Best Friend. Elokuvan nimi jäi kuitenkin minulle vähän epäselväksi. Lorelei oli ahne ja aika ärsyttävä keimailija. Dorothy oli minusta kivempi, koska hän oli järkevä(mpi) ja heitteli hauskoja kommentteja asioista.

Alkuperänimi: Gentlemen Prefer Blondes
Ohjaaja: Howard Hanks
Käsikirjoittaja: Charles Lederer
Dorothy: Jane Russell
Lorelei: Marilyn Monroe

2 kommenttia:

 1. Taas törmään nimeen Marilyn Monroe... Mutta, niin jotain järkeväähän tähän pitäisi kommentoida :D Itse en ole näistä yhtäkään nähnyt, mutta pikkusisko on kehunut tuota Räppäjää... (huh, sain jotain järkevää aikaiseksi)
  *poistuu paikalta nenä kiinni kirjassa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marilyn Monroeen törmäilee silloin tällöin, varmaan samasta henkilöstä puhutaan :) Ja Risto Räppääjä oli tosi hauska!

   Poista