perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kolme kirjaa -haaste

Minut haastettiin Kolme kirjaa -haasteeseen, kiitos siitä Katjalle! <3 Haasteessa valitaan kolme kirjaa, joista on kirjoittanut blogissaan ja jotka haluaisi lukea uudestaan. Koska blogini on vasta nuori, ei vaihtoehtoja vielä sadoittain löydy, mutta jonkinlainen määrä kuitenkin. ja sitä tasoittaa se, että luen mielelläni hyvät kirjat uudelleen :)

Ensimmäinen kirja oli helppo valita ja oikeastaan blogipostaukseni siitä oli toiselta lukukerralta. Toisia joutui vähän miettiä, koska olen muitakin niiden veroisia ehtinyt lukea.

               Markus Zusak: Kirjavaras

Kirjavarkaan tarina on kaunis, aihe ja ympäristö mielenkiintoinen, henkilöt ihania ja kieli runollinen. Kirjoista ja sanan mahdista puhutaan paljon ja ne pelastavat ihmishenkiä. Kirja koskettaa jokaisella lukukerralla ja siksi aion lukea sen vielä monta kertaa.

Käthe Recheis: Lena - Unser Dorf und der Krieg

Miksi tätä kirjaa ei ole suomennettu? Lena - Unser Dorf und der Krieg kertoo itävaltalaisperheestä toisen maailmansodan aikana. Samoin kuin Kirjavaras, siinä on niin iloja kuin suruja, ja sodan arkea ja myös sen oikeita taisteluita ja tapahtumia käydään läpi.


L.M.Montgomery: Runotyttö etsii tähteään

Tai no, koko Runotyttö-sarja sitten joskus. Joku Montgomeryn kirja tähän haasteeseen täytyy laittaa ja lempikirjani Sinisen linnan luin ennen blogin perustamista... Runotytöissä on tiettyä tunnelmaa, jota vain Montgomeryn kirjoista löytyy. Tavoitellaan kirjailijan uraa, luetaan kirjoja, ihaillaan luontoa ja etsitään Sitä Oikeaa.

                       ***

No, katsotaan tuleeko nämä joskus oikeasti luettua uudelleen :) Haastan kirjoja listaamaan Lizaahhin, Smaragdittaren ja Celestinen joilla on kaikilla ihanat blogit <3

8 kommenttia:

 1. Aww, kiitos kun haastoit :D Mulla on ainoana ongelmana vaan se että mun sekablogissa (heh nimitän sitä sillä, koska se on todellakin sekalainen xD) on vaan kaks kirjapostausta, mutta voinhan mä sitten mainita kolmantena kirjana jonkun, jonka oon aiemmin lukenut mutta josta en oo tehny postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! <3 Mietinkin tuota, ja voithan ottaa vaikka kaikki kirjat muuten luetuista, koska kaksi ei niin suuri määrä vielä ole :)

   Poista
 2. Oi, kiitoksia haasteesta :) Tätä pitää miettiä, mutta palaan asiaan pikimmiten :)

  VastaaPoista
 3. Täytyneekin tehdä tämä postaus tänään... mietittyäni hetken :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun osallistuit :) Runotytöt, Annat ja Sininen linna ovat ihania, ja minunkin kolmikossani olisi oikeastaan pitänyt olla Annaa... Luulen ettei hän silti suutu, vaikkei nyt mukaan mahtunutkaan, sielunsisar hän on silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistuin mielelläni :) Niin, hyviä kirjoja tähän haasteeseen olisi monta, onneksi kaiken voi lukea uudestaan!

   Poista