torstai 1. lokakuuta 2015

Syyskuu -15

Syyskuussa luin yhteensä yhdeksän kirjaa ja noin kaksi tuhatta sivua. Noin joidenkin sivumäärien edessä johtuu siitä, että ehdin palauttaa kirjan kirjastoon, enkä muista sivuja ulkoa.

1. John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe (343s)
2. Måns Gahrton & John Unenge: Eva&Adam: Ollako vai eikö olla - yhdessä (127s) (Eva&Adam #2)
3. Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli (299s) (Hush, Hush #1)
4. Anni Polva: Tiina saa ehdot (151s) (Tiina #11)
5. Anni Polva: Tiinastako näyttelijä (157s) (Tiina #12)
6. Sue Townsend: The Adrian Mole Diaries (n. 400s) (Adrian Mole #1&2)
7. Frances Hodgson Burnett: Pikku prinsessa (n. 200s)
8. L.M.Montgomery: Sininen linna (280s)
9. L.M.Montgomery: Sateenkaarinotko (235s) (Anna #7)

Tähtiin kirjoitettu virhe oli hyvä kirja täynnä rakkautta, sairauden muuttamaa elämää ja filosofisia keskusteluja ihmisen unohtuvuudesta.
     Eva&Adam: Ollako vai eikö olla - yhdessä oli ihan mukava kirja varhaisteinien seurustelusta, mutta suosittelisin vähän nuoremmille.
     Langennut enkeli oli aika pettymys, sillä kirja oli hyvin epäselvä. Se oli kuitenkin myös koukuttava ja mielenkiintoinen aihe sinänsä.
     Tiina saa ehdot ja Tiinastako näyttelijä palauttivat taas 50-luvun elämän, koulu- ja kaveripiirit ja Tiinan ja muiden henkilöiden hauskat puuhat mieleen.
     The Adrian Mole Diaries kertoi Adrian Molesta, jonka vanhemmat ovat eroamaisillaan, joka joutuu huolehtimaan itsestään ja Bert-vanhuksesta, ja painii rakkaushuolien kanssa. Kirja oli hauska ja mielenkiintoinen, ja oli mukavaa, että joskus pojatkin kirjoittavat runoja. Välillä tuntui kyllä oudolta, että 13-15-vuotias Adrian ei tajunnut asioista mitään.
     Pikku prinsessa oli edelleen kaunis kirja vuosisadan alusta, juonenkäänteet olivat hienoja ja kuvaukset ihmeellisiä.
     Sininen linna säilyttää edelleen lempikirjani paikan - luontokuvauksia, hauskoja keskusteluja, ihania ja kamalia hahmoja ja upean juonen!
     Sateenkaarinotko jatkaa Anna-sarjaa tuttuun tapaan, paitsi että nyt pääosassa olivat enemmänkin viereisen pappilan lapset. Myös tunnelma on välillä haikea viitaten lähestyvään sotaan. Ihana ja surullinen kirja!

Luin syyskuussa taas kerran yllättävän paljon. Mukaan mahtui niin pettymyksiä kuin upeita kirjoja, Top3 kirjoista voisi olla: 1. Sininen linna 2. Sateenkaarinotko 3. Tähtiin kirjoitettu virhe. Elokuvista kirjoitin taas pitkästä aikaa: katsoin Frozenin kaksi kertaa, koska se oli niin ihana, sekä Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia sekä Kuninkaan paluun melkein kokonaan. Eowyn, Legolas ja Arwen <3

Muuten syyskuu meni ihan normaalisti tai miten nyt sen sanoisi. Kävin koulua, olin luokkaretkellä, luin kovasti, olin netissä sitäkin enemmän (:'()... Eräs asia tapahtui, jota olin puoli vuotta odottanut: Murdochin murhamysteerit alkoivat taas!! Toissapäivänä se tosin onnistui järkyttämään minut tavalla, josta en ole vieläkään toipunut: henkilö, jonka olen vuoden odottanut menevän yhteen toisen henkilön kanssa, paljastuukin nyt aivan yllättäen olevan rakastunut aivan toiseen... :'(

Löysin myös syyskuussa hetkeksi nappikuulokkeilla kuuntelemisen, ja pari päivää kuuntelin lukiessa kaikkia ihania lauluja <3 Muun muassa Haloo Helsingin! Kuussa tuulee, Nickel Creekin Somebody More Like You, Now Tohtori Zivago -musikaalista sekä Finlandian. Aloitin myös taas kerran uuden "romaanin" kirjoittamisen, ehkä se olisi se, joka tulisi valmiiksikin...
Lokakuussa luen varmaan vähemmän kirjoja koulukiireiden vuoksi, mutta lukulistalla ovat ainakin Harry Potter ja puoliverinen prinssi ja I'll Give You the Sun loppuun, sekä Kotikunnaan Rilla. Millaiset teidän suunnitelmanne ovat? Kuukauden kysymykseen olen kehitellyt tällaisen: Millä tässä kuussa lukemistanne kirjoista oli kaunein nimi? Minusta näillä kolmella (jotka sattumoisin olivat myös kuukauden parhaat kirjat): Sininen linna, Sateenkaarinotko, Tähtiin kirjoitettu virhe. Niin ihanat nimet! <3

The month of falling leaves again! (lainattu lempikirjailijaltani <3)Hyvää lokakuuta!

2 kommenttia:

  1. Kuukauden kaunein kirjannimi oli luultavasti Tähtimosaiikki. Niin kaunis nimi. Muuten syyskuu oli sumuinen, enkä muista siitä oikein mitään muuta kuin koulun. Kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tähtimosaiikki kuulostaa kauniilta <3 Minun syyskuuni kulki sillä tavalla aika tasaisesti eteenpäin...

      Poista