perjantai 23. lokakuuta 2015

Konnichiwa, Too-ki-oo!

Noin se mielestäni lausuttiin :) Syyslomalla olin siis Tokiossa, Japanissa ja vaikka ensin odotin matkalta vain sushia (lempiruokani :D), oli siellä lopulta muitakin hauskoja hetkiä!

Suurimman osan ajasta vietimme Tokiossa. Tarkoitus oli käydä monessa nähtävyydessä, mikä ei kuitenkaan ihan aina onnistunut. Esimerkiksi eräs päivä meni hiukan hukkaan kun eräs paikka olikin kiinni :/ Varmaan eniten aikaa kului pelkästään metrolla matkustamiseen ja kaupungilla kävelyyn, ostoksien tekemiseen ja ruokapaikkojen etsimiseen. 

     Tästä tulee liikaa mieleen
     Stockmannin kulma Helsingissä!


Kaunis puisto/puutarha keskellä keskustaa!

Eräänä päivänä kävimme Edo-Tokyo-museossa, joka kertoo Tokion ja sitä edeltäneen Edon historiasta. Museossa oli ihan mielenkiintoisia asioita, ja melkein kaikki oli englanniksikin, mutta havainnollistavat diagrammit olivat vain japaniksi...


1.9.1923 tapahtui suuri Kanton maanjäristys Tokiossa. Se sai aikaan tulipaloja, jotka kasvoivat lopulta niin suuriksi, että paloivat kaksi päivää, ja melkein koko kaupunki tuhoutui.


Erään päivän emme kuitenkaan olleet Tokiossa vaan matkustimme junilla Japanin korkeimman vuoren, Fujin luo. Muu perhe ei valitettavasti halunnut ajaa bussilla rinnettä ylös, joten ihailimme sitä alhaalta läheisestä kaupungista. Fuji oli todellakin huge and magnificent! Jotkut asiat on vaan niin helpompi kuvailla englanniksi. :) 

                                      

                                      

 Laavakiviä: Fuji on "aktiivinen" tulivuori
(purkautui viimeksi 1700-luvulla)

Woods, my True Love! <3

                                                      

Seuraavana päivänä Tokiossa nousimme hissillä Tokyo Skytreen melkein huipulle. Se saattaa olla korkein torni maailmassa (Emme ihan saaneet selville, oliko se vai ei! :D) Tornista oli hienot näköalat valoisaan ja pimeään Tokioon, eikä hirveätä ihmistungosta ollut. Näimme myös auringonlaskun sekä Fujin - yli sadan kilometrin päässä!


Fuji (vasemmalla) ja iltaruskoKuten olin odottanut, Japanissa oli hyvää ruokaa! Sushia söin monta kertaa, mm. kerran liukuhihnalta, josta napataan sen verran kuin on nälkä. Japanissa on kuitenkin muitakin ruokia kuin sushi: kanaa söimme paljon, friteerattuja ruokia sekä sashimia: raakaa kalaa (ja riisiä). 


Muutakin kerrottavaa Japanista löytyisi, jos vain muistaisin kaiken! Kieli oli mielenkiintoista, kuulosti aivan japanilaisten animaatioiden puheelta. Paljon en oppinut (ennestään osasin vain muutaman sanan), paitsi matkimaan metron kuulutuksia japaniksi ja englanniksi seuraavasta pysäkistä ja kummanpuoleiset ovet avautuvat. Veljeni jopa puhui kerran unissaan aivan selvästi: "On the right side will open. " :D
     Tähän väliin: jos kammoaa ihmispaljoutta ja ruuhkaa etenkin metroissa, en suosittele Tokiota!

     Muuten japanilaiset olivat tietyllä tavalla erilaisia kuin länsimaalaiset, ensinnäkin hyvin kohteliaita (törmäsimme moneen kumartavaan myyjään tai ravintolan pitäjään) sekä järjestelmällisempiä (vasemmanpuoleinen liikenne oli tarkkaa ja metroa odotettiin jonoissa).

     Matka ei ihan parhaita lomamatkoja ollut, mutta kuitenkin oli hauskaa! Mielestäni parhaita paikkoja olivat Fuji ja sen läheinen luonto sekä Tokyo Skytree pimeän tultua. Ostelin pitkästä aikaa hirveästi tavaraa, mutta koska en jaksa kaivaa niitä ja kameraa esiin odotus ja yllätykset ovat kivoja, saatte kuvan niistä sitten kuukauden koosteen kanssa! :D 

Lentokoneesta

4 kommenttia:

 1. Eih... yllätykset ja odotus eivät ole kivoja... laiskimus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :D Mutta muuten tämäkin postaus olisi tullut vasta tänään...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Reissaaminen on kyllä kivaa, toivottavasti pääset itsekin pian matkalle :)

   Poista