lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kesäkuu -16

Kesäkuussa luin viisi kirjaa ja 1276 sivua:

1. Sarah Crossan: Apple and Rain (336s)
2. Carl Zuckmayer: Der Hauptmann von Köpenick (144s)
3. Andrea Alban: Anya's War (188s)
4.  Sophie Kinsella: Finding Audrey (304s)
5. Susanne Hornfeck: Ina aus China (304s)

Apple and Rain oli ihan mukava kirja 13-vuotiaan tytön elämästä, johon liittyi niin runot, vuosien jälkeen palannut äiti, koulukiusaaminen ja ensi-ihastukset.
     Der Hauptmann von Köpenickiä oli hiukan vaivalloista lukea hahmojen puhuman Berliinin murteen vuoksi, mutta lopulta aloin nauramaan joillekin kirjan vitseillekin. 
     Anya's Warista jäi mieleen kuvaus juutalaisesta kulttuurista, kaunis kirjoitustapa sekä 1930-luvun Shanghain tunnelma.
     Finding Audreysta löysin hiukan erilaista Kinsellaa: vakavampaa tekstiä nuoren tytön pelosta. Oli romaanissa paljon huumoriakin, vaikka välillä hahmot alkoivat häiritä. Se ei kuitenkaan ollut kirjailijan vika vaan koska ne oli kirjoitettu sen verran ärsyttäviksi.
     Ina aus China kertoi puolestaan jälleen kerran kiinnostavasti toista maailmansotaa edeltävästä Kiinasta mutta enemmän sen ajan Saksasta, jonne päähenkilö lähetetään asumaan.

Kirjoja luin siis kesäkuussa vähemmän kuin toukokuussa, eivätkä kaikki erinomaisia olleet, mutta kaikissa oli jotain hyvää. Parhaaksi sanoisin kyllä kirjan Anya's War. Elokuvia en tainnut katsoa oikein mitään loppuun asti, mutta aloitimme kyllä aika monta elokuvaa viimeisillä viikoilla koulussa. Lähinnä ne olivat action-filmejä ja joukossa oli yksi kauhuelokuvakin (jonka ajaksi sain kyllä häipätä kirjastoon). 


Kesäkuu oli kyllä mielenkiintoinen ja vaihteleva kuukausi. Oli iltaisin rikossarjojen katsomista (Isä Matteon tutkimukset naurattavat aina <3), viimeisiä koulupäiviä ja tuttujen hyvästelyä. Kolme viikkoa olivat kiireisimpiä ikinä kokeiden ja lopputöiden kanssa, ja mieli vain liikkui välillä siellä pohjamudissa. Mutta selvisin, ja viimeisellä viikolla ei jaksanut liikauttaa evääkään. (Eikä onneksi tarvinnutkaan.) Oli teatterikerhon esitys ja sitä edeltänyt ihana yö, jolloin yövyimme koululla. Ohjelmaan kuului niin näytelmän harjoittelua kuin täysillä juoksemista ja kiljumista koulun käytävillä yhdeltä yöllä! :'D

Oli pitkiä keskusteluja ystäväni kanssa WhatsAppissa, ja - lopulta myös ihan kasvotusten. Palasin Suomeen ensimmäistä kertaa kymmeneen kuukauteen. Kaikesta siihen ja viime päiviin liittyvästä voisi kirjoittaa muutaman ylimääräisenkin postauksen (ehkä kirjoitankin, ehkä en), mutta tyydyn nyt toteamaan: hämmästelen edelleen kuinka valkoista voi on ja Oltermanni pyöreää, rakastan metsiä ja ystäviä ja Suomessa on ihanaa olla. <3

Kesäkuussa satoi onnekseni paljon :)

Pahaksi onneksi paras ystäväni lähti pian tuloni jälkeen mökille... Häntä odotellessa olen ajatellut heinäkuussa tavata ystäviä ja käydä tutuissa paikoissa. Kunhan kirjastokortti löytyisi voisin lainata ja lukea odottamiani kirjoja, varsinkin 10.7 tapahtuvana Blogistanian kesälukumaratonina. (Ilmoittautukaa mukaan!) Mökille ja isovanhemmillekin aiotaan jossain vaiheessa mennä, mutta päätoiveeni on kuitenkin rentoutuminen ja metsäkävelyt ystävän kanssa. :)

Olinpahan edes puistossa kuun alussa

Kuukauden kysymymyksen sijaan annan halukkaille ehdotuksen: Kirjoittakaa kirje ystävällenne/sitä tarvitsevalle, jossa kerrotte kuinka tärkeä hän on teille ja mistä syystä. Voitte myös muistella yhteisiä tekemisiänne, hauskoja ja unohtumattomia hetkiä. <3 

Miten heinäkuun tekemisenne tulevat eroamaan kesäkuusta?

Onnellista, oranssia heinäkuuta! <3 (Minulle tulee heinäkuusta mieleen oranssi.)

2 kommenttia:

  1. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

    VastaaPoista