perjantai 29. heinäkuuta 2016

Naisten aakkoset: C + mökkeilyä

Huom! Postaus sisältää pieniä juonipaljastuksia elokuvasta Jurassic World.

Oheiskuvitusta, ettei seuraava kuva pääsisi ensimmäiseksi

Margitin (joka on ehtinyt jo E:hen asti) aloittamat Naisten aakkoset etenevät minulla hissukseen. A-kirjaimeni oli helppo keksiä; B-kirjain oli jo haastavampi, mutta katsotaan miten nyt C:n käy.
 
1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Susan Coolidgen 1800-luvulla kirjoittama Katy-sarja oli mukavaa luettavaa sisarusparven elämästä. Olen kyllä (shh...) lukenut vasta kaksi ensimmäistä osaa, joissa ensimmäisessä Katy oli ihanan villi, toisessa jo nuori neiti joka käy tyttökoulua. Jotenkin minulle on jäänyt ennakkoluuloinen tapa ajatella, että päähenkilöiden lapsuudesta on aina kivempi lukea kuin heidän aikuisuudestaan, jolloin heille ei enää käy mitään hauskaa. Kyllä minä ne loputkin osat ajattelin joskus lukea...

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Chisulla on hauskoja ja vetäviä kappaleita, kuten Baden-Baden ja Kohtalon oma, mutta tykkään myös yhdestä hänen vakavammasta kappaleestaankin Kolmas pyörä. 

3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? 
- Minna Canthista olen kuullut vain vähän, vaikka hän on ollut Suomen varhaisimpia feministejä ja naiskirjailijoita. Olin ajatellut lukea häneltä jonkin näytelmän tänä kesänä, mutta muut kirjat veivät/vievät ajan ja voiton. Ehkä ensi kesänä sitten... Onko teillä joitain suosituksia hänen tuotannostaan? 
 
 b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- Jurassic Worldista pidän vain lähinnä Claire Dearingin vuoksi, jota ihailin erityisesti viime syksynä. Hän on omapäinen ja kokee tietenkin rakkaustarinan toisen päähenkilön kanssa. Aluksi hän on lähinnä työhön addiktoitunut, eikä tunne dinosauruksia ja villiä luontoa läheisesti, mutta kehittyy elokuvan aikana niin paljon, että pelastaa Owenin ja saa täältä suudelman. <3 (Ihana muunnelma perinteisestä "prinssi pelastaa prinsessan" -asetelmasta.)

                              ***

Heinäkuu etenee joutuisasti, vähän liiankin vilahtaen... Nyt onkin oltu jo yli viikon putkeen mökillä, ennätyksemme viimeiseen viiteen vuoteen!


Hiekkalaatikosta kasvoi sieniä

Hetkeksi nuorruin viisivuotiaaksi...

Hirveän paljon erikoista täällä ei voi tehdä, mutta ihanaa on ollut. Olen soutanut läheiseen saareen, paistanut lettuja, pitänyt kolmen metrin sukelluskilpailuja miniatyyriuimapaikassamme, lukenut tosi paljon, unohtanut lupaukseni täysin netittömistä päivistä mökillä. Yhden kyllä vietin :) Paras ystäväni kävi meillä yökylässä, ja ette ikinä arvaa, ketkä valvoivat aamuvarhaiseen asti...

Vielä rakkaammaksi mökin tekee se, että se (tai ne, rakennuksia on kaksi) on hyvin vanhanaikainen ja toiminut kesämökkinä jo mummulleni. Vieressä puolestaan on ollut hänen isänsä lapsuuden koti - sata vuotta sitten. Rakastan vanhoja esineitä, joita täältä löytyy, ja ajatusta, että sukulaiseni ovat asuneet aikojen kuluessa näillä samoilla paikoilla. Vuosisata sitten täällä näytti niin erilaiselta - voi kunpa löytyisi säilyneitä valokuvia. Toisaalta on myös surullista ajatella, että vanhaa maantietä tai uimarantaa ei enää käytetä, ja kuinka entinen elämä on hävinnyt täältä.

Ja voi kunpa tämä kamera toimisi... <3

Järvi on ollut kaunis niin auringonlaskussa kuin väreillessään sateessakin.



Pelkäättekö tekin jo kesän loppua?

8 kommenttia:

 1. Minä luin lapsena Katy-sarjan varmaan kokonaan ja muistan pitäneeni siitä. Canthilta en minäkään osaa suositella mitään; jospa joku muu vastaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kirjat olivat kyllä mukavia, kaipa ne loputkin ovat, kun sinne asti pääsen. Ei se mitään, ehkä joku muu keksii :)

   Poista
 2. Ja ihan taatusti luet Katy-sarjan loppuun. Ei vastaväitteitä. Katyn myöhemmät toimet on superihana kirja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on, hyvä on :D Sitten kun ehdin, varoituksena parin vuoden kesto :P

   Poista
 3. Coolidgeen Katy-sarja on niin ihku. Minunkin kirjahyllyn "aatelia". Minä tykkään myös lukea "lapsinäkökulmajuttuja", mutta kyllä Katyissa viehättää paljon muukin, esimerkiksi ajankohta ja romanttiset piirteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi-nuorinäkökulma on yleensä periaatteesta lempparini, varsinkin tyttökirjoissa tähän aikaan kuuluu kommellukset, koulunkäynti yms. Mutta toisaalta välillä vain tuntuu että pitäisi lukea kaikki pari vuotta sitten lukemani romanttiset kirjat uudelleen... Niistä saisi tässä iässä hyviä ajatuksia :)

   Poista
 4. Olen lukenut kolme Katy-kirjaa, kaksi ensimmäistä myös uudelleen. Ala-asteikäisenä en jaksanut enää lukea Cloveria enkä Alppilaakson majaa, mutta jospa lukisin Katyn myöhemmät toimetkin (vaikka kirjan nimi onkin mielestäni vähän hölmö) uudelleen ja sitten yrittäisin uudelleen Cloveria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja on kiva lukea ajan päästä uudelleen, kokeile vain :) No ehkä Katyn myöhemmät toimet kuulostaa vähän hassulta, enemmänkin siltä kuin hän olisi vielä pieni siinäkin.

   Poista