tiistai 15. elokuuta 2017

Naisten aakkoset: K

Naisten aakkosissa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa  aakkosten kirjaimilla. Haasteen on esitellyt Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut aakkosista AB, C, D, E, F, G, H, I, J

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
Muutama vuosi sitten muistan lempisarjojani olleen Lene Kaberbølin Näkijä ja Katrionan tarina. Molemmat yhdistivät keskiaikaa ja fantasiaa ja olivat sopivan jännittäviä. Päähenkilöt olivat myös symppiksiä ja hehkutin samoja sarjoja lukevalle ystävälleni vähän liikaa erästä Nico-nimistä hahmoa... :D Ehkä pitäisi selvittää, pidänkö yhä näistä sarjoista.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Johanna Kurkelalla on ihana ääni. <3 Hänen laulunsa kertovat hyvin erilaisista aiheista masennuksesta rakkaustarinoihin.  Kuuntelin häntä enemmän noin vuosi sitten, mutta parhaiten häneltä on jäänyt mieleen  esimerkiksi Jos sä tarvitset mua, Muita enemmän, Kuolevainen ja Prinsessalle.

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? 
Kirsti Mannisen kirjoittamista kirjoista voisin tykätä hänen historiallisista romaaneistaan, jotka on kuitenkin kirjoitettu taiteilijanimellä Enni Mustonen.

6 kommenttia:

 1. Lena Kaberbølin kirjat olen minäkin joskus ala-asteikäisenä lukenut. Näkijä-sarja mielestäni läsähti ensimmäisen kirjan jälkeen, mutta Katrionan tarinasta muistelen tykänneeni enemmän. En kyllä kuollaksenikaan muista ketään Nicoa kummastakaan kirjasta :D mutta muistikuvat ovat muutenkin hämärät.

  Itse olisin laittanut K-kirjaimeen erään nimeltämainitsemattoman Kate Bushin... Mahtoikohan yllättää ketään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva että sinäkin olen lukenut hänen kirjojaan! Minä puolestaan taisin tykätä enemmän Näkijästä. Eikös se Nikodemus, Drakanin serkku, lyhennetty Nicoksi? :D

   Hih eipä taida yllättää. :D Totta, Kate Bushia unohdin kokonaan edes harkita. Kuuntelin vuosi sitten hänen kappaleitaan Wuthering Heights sekä Cloudbusting. :)

   Poista
 2. HEI lue enni mustosen kirjoja! Enni Mustosella on niin ainutlaatuinen tapa kirjoittaa että kirjan kanssa istuu kerran alas ja nousee vasta ku kirja on loppu! Rakastan niiin Enni Mustosen kaikkia kirjoja, että voisin puhua niistä viikkotolkulla <33333 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkäpä minun sitten pitäisi tarttua johonkin niistä, voitaisiin sitten puhua niistä yhdessä! :)

   Poista
 3. Enni Mustosta on moni kehunut (mm. äitini), mutta olen epäillyt, etteivät ole minun kirjojani. Vaan mistäpä sitä tietää, pitäisi kai kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin Enni Mustosta on kehunut Merimaaria ja mummoni. Joskus kannattaa lukea suosituksia mutta ei sitä aina jaksa lukea kaikkea josta epäilee ettei välttämättä pitäisi. :)

   Poista