tiistai 27. helmikuuta 2018

Naisten aakkoset: N

Tarukirjan aloittamassa haasteessa etsitään naisia jokaisella aakkosella. 

Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista ABCDEFGHIJKLM.     

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- N:llä alkavaa naiskirjailijaa oli vaikeaa keksiä, mutta päädyin lopulta Audrey Niffeneggeriin. Hänen kirjaansa Aikamatkustajan vaimo törmäsin samannimisen elokuvan luettua ja tykkäsin paljon. Kirjassa oli myös hiukan rankkoja kohtauksia (juuri yhtenä päivänä muistelin päähenkilön äidin kuoleman yksityiskohtia), mutta siinä viehätti kahden henkilön elämän lomittuminen ja kuinka he tapasivat toisensa eri hetkinä molempien lapsuudessa ja nuoruudessa.

Voisin tässä myös mainita Sinikka ja Tiina Nopolan, joiden hauskoja Risto Räppääjiä ja Heinähattu ja Vilttitossuja luin nuorempana mutta voisin huviksi lukea edelleenkin.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Laulajista mieleeni tulee nopeasti Laura Närhi. Hän on yksi näistä laulajista, joilta tykkään muutamasta kappaleesta ja muita en sitten tunnekaan. Siskoni (feat Erin), TuhlariSupersankari ja upea versio Tehosekoittimen laulusta Hetken tie on kevyt, jonka osasin joskus pianonsoittoni kultaisina aikoina pimputellakin. Pidän myös erityisesti Lauran äänestä, jota osaan kuvailla vain sanalla vakava.

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
 - Hahmoista keksin nopeasti kolme vaihtoehtoa. Nan Blythe oli yksi lemppareitani Anna-sarjan loppupäästä, johon pääsen lähikuukausina sarjan uudelleenlukuprojektini ohella. Nellie Oleson oli Pieni talo preerialla -sarjassa ihanan kamalan raivostuttava kauppiaan tytär, joka kiusaa Lauraa ja saa tältä usein takaisinkin. Harry Potterista mieleeni tulee Nymfadora Tonks, jota ihailin pari vuotta sitten; se taisi johtua hänen ja en-spoilaa-kenen-henkilön rakkaustarinasta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti