keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Maaliskuu -15

Jotenkin kummallista, että on jo huhtikuu. Ei vain sen vuoksi, että toissapäivänä satoi lunta kymmenen senttiä (En oikein tiedä, onko se mielestäni hyvä juttu. Talvi oli lyhyt, ja lumi on ihanaa, mutta nyt olen myös kallistumassa krookuksien ja kevättuulien suuntaan. Entä jos ne eivät tulekaan?) vaan jotenkaan ei vielä voi olla huhtikuu. Enää kaksi kuukautta koulua?! Vuorotellen haluan, vuorotellen en halua niiden kuluvan nopeasti...

Helmikuun kirjaputki jatkui maaliskuussa, luin taas viisi kirjaa.

1. Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo (328s)
2. L. M. Montgomery: Annan perhe (Anna #6)(301s)
3. Margaret Mitchell: Paratiisisaari (125s)
4. Celia Rees: Merirosvoja! (393s)
5. Kerstin Gier: Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2)(360s)

Eli viisi kirjaa ja yhteensä 1507 sivua (400 sivua enemmän kuin helmikuussa :)). Mistähän olen oikein saanut aikaa tuohon, yleensä kouluaikaan luen noin kolme kirjaa kuukaudessa. Ehkä se on muuttumassa!

Ylpeys ja ennakkoluulo oli minusta oikein hyvä, eikä turhan pitkäveteinen, mutta ei ihan lempparikirjoihini kuulunut.
 Annan perhe jatkoi Annan aikuisikää, nyt perheenäitinä, ja täytyy sanoa, että pidän vähän enemmän Annan lapsuudesta. Kyllä tämäkin kirja silti hyvä oli.
 Paratiisisaari oli nuoren Margaret Mitchellin käsialaa, ja senkin kohdalla toistan: oikein hyvä. Tarina oli mukava ja erilainen, mutta ehkä lyhyys (novelli) vaikuttaa arvosteluun.
 Merirosvoja! ja sen historia taas koukuttivat hyvin nopeasti, ja ilahduin hyvin positiivisesti. Näitä kirjoja enemmän!
 Safiirinsinen luin loppuun vasta eilen. Sekin oli erikoisen hyvä aikamatkustuksen ja romantiikan vuoksi, mutta vastaamattomat kysymykset jäivät häiritsemään. Eikö osaan voisi vastata jo trilogian toisessa osassa?

Kuukauden parhaat kirjat olivat siis Merirosvoja! sekä Safiirinsini, joita suosittelen kaikille. (Jälkimmäisestä tulee bloggaus lähipäivinä!)  Myös elokuvia katsoin muutaman, kuten yhden lempielokuvistani Jos rakastat, joka pienien epäilyjen jälkeen myös pysyy niissä. Näin myös muun muassa Kaiken teorian, joka oli hyvin koskettava. Bloggauksen aion raapustaa siitäkin. Vaikuttavassa teatteriesityksessäkin tuli käytyä. Lisäksi jatkoin erinäisten tv-sarjojen katselua ja itsekseni englannin puhumista. Se on hauskaa ja kehittävää, ja joskus asiat tulevat helpommin englanniksi.

Muuten maaliskuusta tuli ihan kohtalainen. Kaukana olevaa perheenjäsentä on vain vähän ikävä <3 (tarkempaa tietoa)ja joskus mieli on maassa. Onneksi pääsiäisloma helpottaa varmasti asiaa, meillä on tänä vuonna vähän pidempi loma kuin yleensä :D Jee!

Ajattelin huhtikuussa lukea jotain englanniksi (näette sitten mitä) ja ainakin Gracen suositteleman Outolinnun. Katsotaan muista sitten myöhemmin, koska en enää halua suunnitella lukemisiani aivan tarkkaan. Lisäksi ajattelin tarkkailla kevään merkkejä ja muita luonnonilmiöitä. (Näittekö revontulet pari viikkoa sitten? :) Wow!)

Millaiset suunnitelmat teillä on? Ja millainen maaliskuu teillä oli?

2 kommenttia:

  1. Kaiken teoria on hyvä leffa, minäkin kävin sen hiihtolomalla katsomassa. Iloista huhtikuuta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken teoria oli ihana, haluaisin nähdä uudestaan =) Samoin sinulle!

      Poista