keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Rakastunut Pariisissa (1957)

Kiinnostus heräsi: Ellenin ja Celestinen kehuma, Audrey Hepburn!Muotilehden päätoimittaja Maggie Prescott haluaa lehteensä uusia kasvoja malleiksi. Hän ja valokuvaaja Dick Avery löytävät kirjakaupan apulaisen, Jo Stocktonin, kuvatessaan samaisessa kirjakaupassa. Jo on ensin vastahankaan koko asiaan, mutta sitten hän kuulee, että kuvaus suuntautuu Pariisiin. Empatikalismista kiinnostunut Jo on aina halunnut tutustua asiasta luennoivaan ranskalaiseen Emile Fostresiin, joten hän suostuu. Ja matka voi alkaa...

Tämä on näitä Audreyn (lempinäyttelijäni) elokuvia, jotka omistan, mutta en ole vielä katsonut. Nyt sitten äidillä oli aikaa, ja kiinnostukseni oli herätetty By some blogmates... :) Joten löysinkin itseni illalla tv:n äärestä.

Tässäkin elokuvassa oli kivasti huumoria sekä romantiikkaa. Oli aika helppo arvata, keistä tuli pari :) Audrey oli ihana tässäkin, ja hänen "moderni tanssinsa" mielenkiintoinen. Yritin improvisoida sitä jälkeenpäin, osaksi elokuvan, osaksi kipeän selän vuoksi. Ja tässä musikaalissa hän lauloi itse!

Niin, minusta elokuva oli oikein hyvä, mutta vähän samalla tavalla kuin Sabrina, ei Audreyn parhaita. (Jotka siis ovat tähän asti katsotuista My Fair Lady <3 ja Loma Roomassa). Jotkut kohtaukset olivat vähän pitkäkestoisia. Aion kyllä katsoa uudelleen joskus, ainakin katsomattomien jälkeen.

Audrey <3
Ohjaaja: Stanley Donan (sama kuin Laulavissa sadepisaroissa! :O)
Käsikirjoittaja: Leonard Gershe
Alkuperäinen nimi: Funny Face
Jo: Audrey Hepburn                                          
Dick: Fred Astaire
Maggie: Kay Thompson
Emile: Michel Auclair

4 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen kuva <3
  Hyvä postaus, pitäisi varmaan katsoa tämäkin elokuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas toinen kuva oli parempi (Audreyn hahmo luonnollisimmillaan), mutta kiva että ensimmäinenkin miellyttää :) Ja juu, katsopa vain!

   Poista
 2. Mä oli otsikosta että "mikä ihme tää leffa on", koska en koskaan ajattele sitä suomenkielisellä nimellä ;)

  Tämä on ihan hötöinen ja värikäs musikaali ja ihania mekkoja :) Plus todella romanttinen. (Ne kirkkokohtaukset :3) Audrey on ihana<3 "Can one kiss...do ALL of this?"

  Ja Fred Astaire, oh. Tarvitsen tämän itsetunnon kohottajan taskuuni ;) elokuvan nimibiisitä tuli yksi mun ehdottomista voimabiiseistä, jota kuuntelen aina, kun peilikuva ei miellytä. "I love your funny face, your sunny, funny face."

  Parhaita kohtia on luultavasti juurikin tuo Audreyn tanssi ja Maggien ja Dickin laulu professorin kotona. Nauran jälkimmäiselle aina ihan kippurassa :D

  Loppuun vielä leffavinkki: Aamiainen Tiffanylla, oletko nähnyt? Se on aivan ihana<3 ja siinäkin on Audrey! Se on varmaan mun ehdoton lempparielokuva tällä hetkellää, FF:a lainkaan väheksymättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt Aamiainen Tiffanyllakin joskus, mutta se ei (ainakaan silloin) ollut niin hyvä. Pitäisi varmaan kyllä katsoa uudestaan :) Audreyn tanssi oli aika mielenkiintoinen ja hauska! Ja Audrey itse <3 Pitäisi varmaan kuunnella tuo Funny Face -kappale, nyt kun sanot se olikin aika hyvä :D

   Poista