keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesäkuu -15 +puolivuotispäivä!

Ihanaa, taas koosteen aika, vain odotan näiden kirjoittamista ja lukemista! Tämä kuukauden vaihde on poikkeuksellinen, sillä silloin tulee puoli vuotta blogini perustamisesta. Samalla tämä on 50. julkaistu postaus!

Perustin blogini 31.12.2014, eikä kesäkuussa harmi kyllä ole 31 päivää, mutta siksi juhlinkin heinäkuun ensimmäisenä. Olin miettinyt kirjablogia jo varmaan vuoden, samalla kun olin tutustunut sellaisiin. Ensimmäisiä lukemiani kirjablogeja olivat esimerkiksi Saran kirjat, Sheferijm, Eniten minua kiinnostaa tie, sekä Kasoittain kauniita sanoja (silloinen Ellen lukee) joista sain inspiraatiota. Vähitellen myös postauksien kirjoittamisesta on tullut ihanaa, ja huomaan jo kirjaa lukiessani kerääväni muistiin bloggauksessa mainittavia asioita.

Mutta nyt sitten kesäkuun tapahtumiin. Luin kuun aikana loppuun kuusi kirjaa:

1. Laura Ingalls Wilder: Pitkä talvi preerialla (Pieni talo preerialla #5) (265s)
2. Kerstin Gier: Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa #3) (485s)
3. Maya Van Wagenen: Suosittu (266s)
4. Boris Pasternak: Tohtori Zivago (555s)
5. Katarina Eskola & Satu Koskimies: 50-luvun tyttöjen ystävät (678s)
6. Veronica Roth: Kapinallinen (Outolintu #2) (383s)

Luin 2622 sivua ja paksuja kirjoja: vaikka myös toukokuussa sain summaksi kuusi kirjaa, luin nyt tuhat sivua enemmän. Laskin sivut allekkain tähän luonnokseen, Bloggerilla on mielenkiintoista laskea :D: 
                    4
                    678
                    555
                    485
                    383
                    266
                    265
                    _
                    2622

Tykkäsin kaikista kirjoista ainakin jonkinverran. Tohtori Zivago ja Kapinallinen eivät olleet ehkä niin hyviä kuin odotin ja Smaragdinvihreässä oli omat pienet virheensä, mutta muuten loistava kirja. Kuun parhaimmiksi nostan Pitkä talvi preerialla sekä 50-luvun tyttöjen ystävät. Ensimmäisessä oli 1800-luvun tunnelmaa ja jälkimmäisessä mielenkiintoisia kirjeitä 50-luvulta. (Postaus tulee piakkoin!)

Elokuvarintamalla kesäkuu ei ollut niin hyvä. Näin kolme elokuvaa: Me Rosvolat (aika hyvä), Yksin kotona 3 (Liian epärealistinen!) sekä Tohtori Zivagon (sekin aika hyvä). Näistä kolmesta yksikään ei ollut musikaali, jota lupailin kuun alussa, mutta Zivago silti kuului näihin elokuviin. Olin ajatellut vain näytelmää ja muistanut elokuvankin olevan musikaali :P Musikaaleja seuraa sitten heinäkuussa! (Ottakaa tämäkin lupaus harkinnalla vastaan.)

Muuten kesäkuu oli ihan kohtalainen kuukausi, mutta aika yksinäinen. Kirjoitin niin kesäloman etenemisestä ja Juhannuksen kuulumisista kuin Kesän lukumaratoni V:sta johon osallistuin ensimmäistä kertaa (ja ylitin edellisen maratonini lukumäärän :)). Luin että tänä kesänä on vielä toinenkin yhteinen lukumaraton, siihenkin olisi hauska osallistua! Ostelin myös kaikenlaista kivaa huonekukista ihanaan hiuskoristeeseen.



Tätä voisi tuijotella koko päivän <3

Heinäkuussa palaamme sitten taas Suomeen (jee!), ja käymme toivottavasti mökillä sekä koittaa rippileirini... Toivoisin lukevani vieläkin enemmän, jos saisin kesän aikana luettua 24 kirjaa kuten kaksi vuotta sitten! Lisäksi haluan olla enemmän luonnossa, katsella tähtiä ja kuunnella sateen ropinaa, katsella järveä ja mietiskellä...

Entä teidän kesäkuunne? Sain nyt idean: joka koosteessa kysyn jonkun erityiskysymyksen ja toivon kaikkien kommentoijien vastaavan niihin parhaan mukaan! Joten kesäkuun kysymys: Kuka oli lempihahmonne jossain tässä kuussa lukemassanne kirjassa? (Itse sanoisin varmaan Leslie ja Raphael Smaragdinvihreässä).


Lomaisaa heinäkuuta!

8 kommenttia:

  1. Onnea ensimmäisestä puolivuosikkaasta! Itsellänikin on juuri puoli vuotta bloggaamista takana, ja miten ihana harrastus tästä onkaan tullut! :) Ensimmäinen erityiskysymyksesi on muuten tosi hyvä. Omalla kohdallani lempihahmoksi muodostui Austenin Viisastelevan sydämen Anne. En voi olla tuntematta sympatiaa tuota kaltoinkohdeltua neitoa kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, paljon onnea sinunkin blogillesi! :) Sympaattiset hahmot ovat ihania <3 Minunkin pitäisi varmaan joskus lukea tämä Viisasteleva sydän...

      Poista
  2. Oi miten nätti tuo värikäs lintu! <3 ja onnea minunkin puolestani puolivuotiaallesi! :)

    Lempihahmoni..?! Kääk... varmaankin Annan nuoruusvuosista Anna tai sitten Marilla, aloin todella pitää hänestä tällä toisella lukukerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) ja kiitos! Marilla oli kyllä aika kiva, minun lempparini Annoissa on varmaan... Ei kyllä tule mieleen ketään ylivertaista :D

      Poista
  3. Onnittelut puolesta vuodesta!

    Hauska idea nuo kysymykset :) Oma suosikkini olisi varmaan Scout, omapäinen poikatyttö Kuin surmaisi satakielestä. Tai Kesäkirjan isoäiti ja Sophia... Liian vaikea valinta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin aion lukea jossain vaiheessa Kuin surmaisi satakielen, se kuulostaa hyvältä :)

      Poista
  4. Onnea puolesta vuodesta, minunkin blogini täyttää pian saman verran :)

    Ja kysymykseesi voisin vastata että lempihahmoni oli Näin minusta tuli tyttö-kirjan Johanna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja varhaiset onnittelut sinullekin! Ahaa, olen tainnut lukea jonkun postauksen tästä kirjasta :)

      Poista