perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kesän lukumaraton(i) 2015 (silloin tällöin päivittyvä)

16:00
Otsikko johtuu siitä, etten edelleenkään ole selvillä, onko maratonissa i perässä vai ei. Mutta ei kai sillä väliä! :)

Niin, nyt alkaa ensimmäinen kesän lukumaratonini sekä ensimmäinen kirjablogien yhteinen lukumaraton, jossa olen mukana! Tänä vuonna tätä emännöi Hyllytontun höpinöitä. Itsenäisesti olen pitänyt maratonin kerran, blogini alkuaikoina eli viime helmikuussa. Tämän suorituksen voi käydä lukemassa täältä ja siinä luetut kirjat täällä.

Aloitan lukemisen kello neljältä ja jatkaa sitä seuraavan päivän kello neljään. Tässä kohtaa täytyy kuitenkin huomauttaa, että kellonajat ovat paikallista aikaa, eivät Suomen. Päädyin tähän vaihtoehtoon, etten itse menisi sekaisin, eikä teidän lukijoiden tarvitsisi ihmetellä, miksi menen nukkumaan neljän aikaan aamuyöstä :)

Päivittelen tätä postausta aina muutaman tunnin välein ja kerron vähän tekemisiäni, missä kohtaa olen kirjassa ja ajatuksia siitä. Toivon saavani ainakin pari kirjaa luettua, mutta katsotaan nyt! Myös veljeni osallistuvat tähän (:D) mutta ilman blogeja.

Tsemppiä kaikille muillekin osallistujille!!

18:26
Aloitin maratonin Veronica Rothin Outolintu-trilogian toisella osalla, Kapinallisella. Se on tarpeeksi koukuttava ja mielenkiintoinen,tosin ensin päähäni sinkoutui kysymys: "Tris, miksi jätit sen aseen taskuun?" Olen nyt sivulla 43 ja juonut niin teetä kuin hirveää greippimehua (oli pakko laimentaa omenamehulla), sekä syönyt hiukan maratonia varten ostettua tummaasuklaata, ainoaa herkkua jota sain ostaa. 
     Ensimmäinen tunti oli jälleen vaikea keskittyä kirjaan, varsinkin veljien kanssa hölmöillessä, mutta ihan hyvin onnistuttiin lukemisessa. Heille tosin tuli tauko, mutta toivottavasti jatkavat pian!
21:58
Nyt on luettu jo melkein viisi tuntia, olen sivulla 87, ja kirja on hyvä. Tunti kului tosin kännykän käyttöön, kun juttelin kaverieni kanssa "taas pitkästä aikaa" :) Lisäksi oli ruoka... Ja sain vihdoinkin oikeasti rastitettua (tähditettyä) Kirjankansibingossa lukemani ruudut Paintilla! (Rullaa linkin sivu ihan alas.)
    Tällä hetkellä sataa, jee! Pari tuntia sitten oli mielenkiintoinen ukkosmyrsky jonkin matkan päässä. Jyrähdykset eivät olleet kamalan kovia, mutta salamat välkkyivät joka sekunti kuin salamavalot. Tuntui kuin rockkonsertti olisi ollut menossa ilman ääniä, pelkästään valojen räpsyntää. Koska olen vähän kaiken sään ystävä, olisin  vain halunnut sen jatkuvan! Oli ihanaa lukea omassa huoneessa hämärässä ja tarkkailla taivasta.

Salaman värjäämä iltataivas
0:09

Viimeisen kahden tunnin aikana olen lukenut tiiviisti ja olen nyt sivulla 155... Kirja vaikuttaa hyvältä, mutta siinä tuntuu taisteltavan koko ajan ja tietyt kohdat menevät aika nopeasti ohi. "Pitäisi mennä jo nukkumaan" - saarna kuului jo korkeammalta tasolta, mutta katsotaan nyt... Minusta ei ole kamalan reilua, etten saisi valvoa vielä hetkeä.

10:13
Heräsin tunti sitten, ja olen syönyt aamupalaa, tarkkaillut muiden blogeja sekä lukenut. Kirjassa s. 205. Saan sen luultavasti loppuun kuude tunnin aikana, mutta toivoisin pääseväni edes jonkinlaiseen suoritukseen seuraavassakin kirjassa... Kuuntelen samalla musiikkia.
12:33
Viime lukumaratonin saavutus, 298 sivua, ylitetty!

14:44
Kapinallinen luettu, eli yhteensä 383 sivua. Kirja oli ihan hyvä, muttei minusta kamalan selkeä tai sitten vaan olen väsyksissä lukemiseen. Pidin joka tapauksessa Outolinnusta vähän enemmän. Maratonia jäljellä vähän yli tunti, ja päätin loppuajaksi aloittaa Hilja Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiilin.

16:30
Kello neljältä lukeminen seis! Ehdin lukea Nuoren opettajattaren varaventtiiliä sivulle 61 ja havaitsin sen hauskaksi vanhan ajan viihderomaaniksi. Vaihtelin lukemispaikkaa koko maratonin ajan sängystä sohville, keittiönpöydän äärestä matolle, mutta viimeisen tunnin vietin kirjoituspöytäni ääressä suklaata napostellen.Luin siis yhteensä 444 sivua (tarkalleen tuon verran :O) lukumaratonin aikana. Yhde kokonaisen kirjan ja aloitin toista. Olen tyytyväinen, että paransin viime maratonin suoritusta, mutta yritän ensi kerralla vielä enemmän. Blogien yhteinen lukumaraton oli hauska kokemus, varsinkin kun samalla pystyi seurata muiden suoritusta. (Tosin, välillä iski kilpailutunne Miten kaikki lukevat noin paljon?) Mutta ihmisillä on eri tahti ja eri keskittymiskyky. Itse olen todennut, etten aina pysty keskittymään johonkin kokonaan vaan on pakko tehdä kahta asiaa samaan aikaan. Musiikin kuuntelu tuntui kivalta samalla :)

Kirjoitan lukemistani kirjoista erillisessä postauksessa, joka ilmestynee tänään tai huomenna, mutta kerron vielä veljieni lukemisista. Molemmat lukivat Taru Sormusten herraa,varmaan lempisarjaansa, toinen liitteitä vaille Kuninkaan paluun eli 389 sivua, toinen 216 sivua Kaksi tornia. Nostan heille hattua!18:34

Postaus lukumaratonissa luetuista löytyy täältä!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinullekin, toivottavasti luet hyviä kirjoja!

  VastaaPoista
 2. Onnea sinulle maratoniin! Itse en jaksanut tehdä tälläistä päivittyvää postausta, kun netti on täällä vähän vaihtelevaa... toivottavasti saat luettua enemmän kuin viimeksi maratonissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti luenkin! No tee sitten vaikka koostepostaus maratonin jälkeen, tunnelmia on aina kiva lukea jälkeenpäinkin! :)

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin, toivottavasti pääset hyvään lukuvauhtiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä hetkellä vauhti ei ole ollut kovin kova, sillä keskittyminen on herpaantuu milloin mihinkin asiaan. Mutta varmasti kohta :)

   Poista