tiistai 2. kesäkuuta 2015

Rick Riordan: The Blood of Olympus

Saattaa sisältää juonipaljastuksia sarjan aiemmista osista!

Kiinnostus heräsi: Olympoksen sankarit -sarja


Kirja: The Blood of Olympus
Kirjailija: Rick Riordan
Sarja: Heroes of Olympus #5
Julkaisuvuosi: 2014
514 sivua
Disney Hyperion
 
Seitsemän puoliveristä kutsun sai,
myrskyssä tai tulessa maailma luhistuu kai.
Seitsemään hengenvetoon ei valapattoa näy,
viholliset asein ovelle Kuoleman jo käy.
                             -Ennustus
 
Percyllä ja lopuilla kuudella ennustuksen puolijumalalla on kiire. Heidän täytyy saada pysäytettyä gigantit ja Gaia, ennen kuin tämä herää ja tuhoaa maailman. Samaan aikaan preettori Reyna, Nico ja koutsi Hedge kuljettavat Athenen patsasta kohti Puoliveristen leiriä, jotta sota roomalaisten ja kreikalaisten välillä saataisiin estettyä. Molempiin on aikaa ensimmäiseen elokuuta...
 
(Hah, kerrankin lyhyt juonitiivistelmä!)
 
Nyt viimeinen kirja tätä sarjaa on luettu, nyyh... Tosin voin sanoa, että Percy Jackson -sarja oli minusta vähän parempi, mutta kyllä tätäkin tulee ikävä. Kirja oli aika hyvä lopetus sarjalle, mutta lopun arvasi kyllä ihan hyvin.

Rick Riordan osaa kirjoittaa ja keksiä vaikka mitä, Percy Jacksoneita voi hyvällä omatunnolla verrata Harry Pottereihin. Tämäkin mytologian maailma nykyajassa voisi melkein olla totta. Tässä sarjassa mukaan tulee myös roomalaiset puolijumalat ja heidän leirinsä, mikä ensin ärsytti, mutta ei enää. Tykkään myös, kun Riordan kirjoittaa sekä tyttöjen että poikien näkökulmista, tai sitten en vain yleensä lue miesten kirjoittamia kirjoja tytöistä. (Kyllä, asia taitaa olla niin.)

Kirjan hahmot ovat hyvin erilaisia ja heillä on erilaiset ongelmat. Toiset painivat rakkausongelmien kanssa, toisille kelpaisivat ystävätkin. Hauskoja kommentteja heittelevät eniten Percy ja Leo, kuten tämäkin:

[Kekrops] "My people were the original Athenians - the gemini."
"Like your zodiac sign?" Percy asked. "I'm a Leo."
"No, stupid", Leo said. "I'm a Leo. You're a Percy."

Jouduin ensin pari kertaa lukemaan kohdan ennen kuin tajusin zodiac signin tarkoittavan horoskooppia ja sen jälkeen nauroin kohdalle jonkin aikaa. Kannatti ottaa englanninkielinen kirja luettavaksi, mutta toivon myös suomennoksen kattavan kaikki huvittavat vitsit ja kommentit. Sarja ei syyttä kuulu lempikirjasarjoihini. Myös kansikuva on minusta hienompi kuin suomenkielisessä.

Mutta niin, harmi että tämäkin sarja on nyt luettu. Pitäisi varmaan lukea PJ:n extrakirjat sekä suunnitelmissa olisi myös Percy Jacksonien lukeminen uudelleen, koska viime lukukerrasta on vuosia. (En tahdo muistaa niistä mitään!) Lisäksi Rick Riordan aloittaa uuden sarjan skandinaavisista jumalista, ja ensimmäinen osa julkaistaan syksyllä.

Kirja menee Amerikkaa tutkimassa New Yorkin osavaltioon (Puoliveristen leiri), Kansikuvahaasteen kohtaan "Monta henkilöä" sekä Helmet-lukuhaasteen kohtaan "Kirja jossa on yli 500 sivua".

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Ite en oo lukenut Jacksoneita tai Olympoksen sankareita. Luultavasti ne sarjat ei vaan jostain syystä kiinnosta, mutta hienon postauksen sait niistä tehtyä. Ja rupesi jopa hieman kiinnostamaankin, joten harkitsen lukemista :D Mutta toisaalta, kaikki ei voi pitää samoista kirjoista...
  Juoni oli hyvin tiivistetty, vaikkei mua pidemmätkään tiivistelmät haittaa. Luultavasti se ei vaan olisi enää tiivistelmä jos juonesta kertoisi tosi pitkästi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti luet ne :) Ensimmäinen osa Percy Jacksonista on Salamavaras. Totta, kaikki ei tykkää samanlaisista kirjoista, mutta aina voi kokeilla! Minäkin pidän ehkä enemmän pitkistä tiivistelmistä, mutta jotkut taas ei ja tiivistäminenkin on taitolaji. Tästä kirjasta ei vain tarvinnut kertoa niin paljon.

   Poista
 2. Jee sait ton kirjan luettua! :D Minulla se on vielä kesken.... mutta joo, toivotaan että saan sen pian luettua :)

  Ja totta, se suomenkielisen kansikuva ei oo yhtä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti saat sen pian loppuun, täysillä eteenpäin vain :) Suomenkielisen kansi oli vähän kummallinen, tuosta sentään näkee puolijumalat ja Gaian.

   Poista