perjantai 7. heinäkuuta 2017

Alkukesän soittolista

Alkukesä ulottuu minulla tänä vuonna huhtikuun lopulta kesäkuun loppuun tänne loman alkuun, kun lämpötilat alkoivat Kiinassa päin kivuta kesähelteisiin. Linkit johtavat YouTubeen, laulajien omiin kanaviin jos mahdollista.

Aiemminkin olen kerännyt viime kesän, syksyn ja talven soittolistat. Niidenkin lauluja on tullut kuunneltua viime aikoina, mutta seuraavat ovat uusia tuttavuuksia.


Haloo Helsinki!: Rakasta mua nyt
                Saatanan Zen
                Tää rakkaus ei lopu koskaan (ei YouTubessa)
                Kärpästen herra
                Halleluja (ei YouTubessa)

Sain sukulaisiltani lahjaksi tämän CD-levyn, kiitos teille. <3 Ensi kuuntelemalta en oikein tiennyt mitä pidän Haloo Helsingin! uudesta tyylistä. Rakasta mua nyt kuitenkin vaikutti minuun heti, sekä Saatanan zenin kertosäe. Samaistun ihan pikkuisen molempiin lauluihin.

Vähitellen aloin pitämään kaikista lauluista omilla tavoillaan. Kärpästen herrassa ja Tää rakkaus ei lopu koskaan on puolestaan vähän vauhdikkaampi melodia. Näissä lauluissa on vavahduttavat tekstit, ja oikeasti - sävelet <3 Halleluja oli surullisempi laulu - en suosittele kuunneltavaksi alakuloisena.Ellinoora: Minä suojelen sinua kaikelta

Ensimmäistä kertaa ihastuin jonkun laulun cover-versioon, johon tutustun vasta alkuperäisversion kuulemisen jälkeen. Tykkään myös Ultra Bran alkuperäisestä laulusta, mutta Ellinoora tuo tähän laulun jotain aivan uutta. Laulu on täynnä tunnelmaa ja hyvin vavahduttava.


Johanna Kurkela: Ainutlaatuinen

Isäni taisi laittaa tämän soimaan 16-vuotissyntymäpäiväni aamuna. <3 Tällä laululla on tärkeä sanoma, mutta jotenkaan se ei ole koskaan ollut lemppareitani Johanna Kurkelalta. Nyt minulla on siihen kuitenkin pianonuotit - ja pari muistoa.

"Kaunis pieni ihminen
 Sä olet ainutlaatuinen
 Mitä vastaan tuleekaan
 Toista sua ei milloinkaan"


Ed Sheeran: Shape of You

Ensin en erityisesti välittänyt tästä. Ollessani vaatekaupassa rättiväsyneenä tämä kuitenkin rämähti soimaan kaiuttimista kaikkien tuntemattomien laulujen keskeltä ja piristi heti oloa. Sanoitukset ja lopun toistot eivät ole niin lemppareitani, mutta tämä on tunnelmallista tanssimusiikkia. Varoitus: saattaa saada hytkymään ja kokeilemaan mitä oudompia tanssiliikkeitä - tai jopa muuntelemaan sanoituksia.


Laleh: Some Die Young
       En Stund på Jorden
       Vårens Första Dag
       Goliat
       Aldrig blir som förr
       Bara få va mig själv
       Wish I Could Stay
       Live Tomorrow
       Big City Love

Kuuntelimme joskus vuosia sitten ruotsin tunnilla kappaleen Some Die Young, ja se jäi jonnekin takaraivoon. Nyt tajusin että tämähän on oikeasti upea laulu, sopii juuri minunlaisilleni surumielisten ja vaikuttavien laulujen kuuntelijoille. Pianomelodia vavahduttaa aina, ja opettelin laulamaan tätä käheällä kurkulla. Laulu on tehty Norjassa 2011 tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen.

Muihin Lalehin englanninkielisiin tutustuin kesäkuun puolella. Wish I could stayn ja Live Tomorrown tunnelma ja kertosäe olivat surumielisiä - ihania. Live Tomorrow -laululla on myöskin tärkeä sanoma. Big City Love -kappale on puolestaan hiukan persialaistyylinen, ja tuosta piirteestä tuli mieleen Viulunsoittaja katolla -musikaalin kappaleet. <3

Lalehin ruotsinkielisistä kappaleista en ymmärrä ainakaan puolta, varsinkin jos en ole katsonut lyrics-versioita, mutta ruotsi kuulostaa kivalta. Lauluilla on syvällinen merkitys ja ihana sävel. Goliat saattaa saada itkemään, mutta varsinkin Vårens Första Dag ja Bara få va mig själv piristävät. Laleh on myös todella kaunis. <3

"Some die young
But you better hold on
So many things I need to say to you
Please don't, don't let me go"

"Nu kan vi säga
 Att vi har varit på jorden
 Jag, jag var där"


Emma Salokoski: Veden alla

Tämä laulu tuntui sopivan tyyliltään johonkin musikaaliin. Se oli kaunis ja aaltoileva, ja sanoihinkin pystyi samastua. 

"Kuuletko kun veden alla
Mä huudan ääneen sen kaiken"


Soili Perkiö, Hannele Huovi: Loppuleija

Tämän lastenlaulun valitsen mukaan sen vuoksi, että lauloimme sen ensin juhlissa jäähyväisiksi, sitten muistotilaisuudessa tuttavamme muistolle. 

Liittyy tähän lauluun hauskempikin muisto: ihmettelimme kovasti, mitä mahtaa tarkoittaa "naururulla". :')

"Loppuleija lentää
 Hyvän tuulen alla
 Leijaan kiinni naururulla
 Muistan tänne tulla"


James Bay: Let It Go

Harmittelin ensin kun kaverini ei laulanutkaan Frozenin Let it Gota koulumme juhlissa, mutta hän osasikin laulaa James Bayn kappaleen upeasti. Pidän etenkin kertosäkeen ja C-osan melodiasta. Laulussa on surullinen tunnelma, ja kitaran näppäily on mielestäni kaunista. En samastu koko lauluun mutta juurikin kertosäkeeseen yksinään.

"Why don't you be you
 And I'll be me?
 And I'll be me."


Löytyikö tuttuja lauluja? Mitä kappaleita te olette kuunnelleet viime aikoina? :)

4 kommenttia:

 1. Haloo Helsingin ja Ed Sheeranin kappaleet ovat kyllä ihania, vielä jonain päivänä kuuntelutan sulle ne kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Hmmm no ehkä mieluummin löydän niiden laulut omaan tahtiinsa. :)

   Poista
 2. Ed Sheeran on guilty pleasure, mutta Shape of you on jollain tapaa inhottava. Pidän sävelestä, mutta sanat tuntuvat niin pahalta ja esineellistävältä, etten voi kyseisestä biisistä tykätä. En tiedä, onko vika vain omien korvien välissä, mutta pieni pahoinvointi iskee joka kerta kun biisin kuulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kaikista lauluista ei vain voi pitää. :) (Olen itsekin sitä mieltä että Shape of Youn sanat ovat vähän liian eroottiset ja häiritsevät, jos niitä miettii liikaa... Sama on muuten Galway Girl -kappaleessa, vaikka pidän tästäkin kappaleesta.)

   Poista