lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kesälukumaraton II 8.7.2017 - päivittyvä

"You got to see the person I have become
Spread your wings and I know
 When God took you back He said 
 Halleluja, you're home" - Ed Sheeran

Tänään pitkän päivän jälkeen olen kotona, ja jaksan aloittaa Kesän lukumaratonin nro. 2. Ensimmäinen kesäkuun lopussa meni minulta vahingossa sivu suun, mutta seuraavaan halusin välttämättä. Tämä taitaa olla tähän mennessä kuudes lukumaratonini ja kolmas Blogistanian yhteinen lukumaratonini. 

Vielä ehtivät muutkin viime tipassa mukaan, jos aloitatte tämän illan aikana. :) Ilmoittautua voi blogissa Kirjan jos toisenkin, oli omaa blogia tai ei.

Kuva on työstänyt Hannan kirjokansi.

Maratonin alkajaisiksi sanottakoon, että minulta ei kannata odottaa suuria sivumääriä (huippuni taitaa olla 444 sivua), ja tykkään lukea edes pari lyhyempää kirjaa maratonissa. Lukupinooni kuuluvat tänään:

Kirsti Kuronen: Pönttö (86s)
Terhi Rannela: Goa, Ganesha ja minä (271s)
Salla Simukka: Kipinä (203s)

(Kaikki yllättävästi suomalaisilta kirjailijoilta, samoin taisi olla viime vuonnakin. :))

Aloitan vaikkapa sitten klo 20.15.

20.30 Eipäs aloitettukaan vaan vasta nyt, puoli yhdeksältä. Valitsen ensimmäiseksi luettavaksi Kirsti Kurosen Pöntön, joka on säeromaani. (En tiedä mitä se tarkoittaa, mutta kirjassa näytti olevan samaa tarinaa kertovia runoja.)


23.20 Kolmen tunnin lukemisen jälkeen - tai no, söinhän minä siinä välissä sekä esitin nähtävästi äidilleni englantilaista videobloggaajaa hetken - olen saanut luettua Pöntön kokonaan. Se oli oikeasti kaunis ja samastuttava kirja, joka kertoi runoilla 18-vuotiaan nuoren ajatuksista ja pienen hetken tämän elämästä. Laitan itselleni sisäisen muistilapun lukea kirja uudelleen kahden vuoden päästä. 

Olen siis lukenut nyt 86 sivua. Hyvää yötä!

9.20 Jatkan tänä aamuna kirjalla Goa, Ganesha ja minä.

12.30 Kolme tuntia luettu pienin keskeytyksin 92 sivua. Goa, Ganesha ja minä on hauska ja nopealukuinen kirja, ja musiikin kuuntelu ei ole paljoa häirinnyt. (Laleh on ihana <3) Nyt voisin pitää tauon, jonka jälkeen yritän houkutella ystäväni ulos lukemaan.

13.05 No nyt lähden sinne ulos lukemaan. :)

(Niin siis yhteensä olen lukenut 178 sivua.)

16.40 Ihanaa (ja jopa vähän liian kuumaa) iltapäivää on vietetty lukiessa ruoholla. <3 Olen lukenut yhteensä 296 sivua.
Nyt vaihdamme kyllä lukupaikkaa metsään...


20.30 Lukeminen seis!
      Nyt päivitän kyllä vasta tuntia myöhemmin, koska en päässyt nettiin tuohon aikaan. Luimme vielä hetken metsässä ja ystävälläni, vaikka pitkin iltaa keskityimme kyllä enemmänkin juttelemaan ja kaikkeen muuhun. Ehdin kuitenkin lukea Goa, Ganesha ja minä loppuun. Opin siitä Intiasta lisää, ja onneksi ystävät jaksoivat kuunnella siteerauksiani hahmojen hauskoista sutkautuksista.

Yhteensä luin siis maratonin aikana kaksi kirjaa ja 357 sivua. Niin hirveän suuri sivumäärä se ei ole, mutta sain kuitenkin kaksi kokonaista kirjaa luettua, joista tykkäsin molemmista. Lukuseura minulla oli myös todella mukavaa. :)

Kiitos järjestämisestä Janelle!

Miten teidän maratoninne sujuivat vai jätittekö välistä? :)

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Tuo Rannelan kirjan on ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloin selailemaan Rannelan romaania jo pari päivää sitten - ja luin melkein jo ensimmäiset 50 sivua. :D Ajattelin lukea ne kyllä nyt uudelleen, jotta ne laskettaisiin mukaan maratoniin.

   Poista
 2. Olisinpa ollut siellä teidän kanssa lukemassa 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua <3 Luetaan joku toinen kerta taas kaikki ulkona yhdessä.

   Poista