tiistai 11. heinäkuuta 2017

Naisten aakkoset: J

Naisten aakkosiin etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa aakkosten jokaisella kirjaimella. Haasteen on esitellyt Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista A, B, C, D, E, F, G, H & I. (Apua, miten jaksan enää etsiä kaikki linkit uudelleen ja uudelleen...)

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Olen lukenut Jandy Nelsonilta kirjan I'll Give You the Sun itse asiassa kaksi kertaa, ja ajattelin lukea sen tämän vuoden puolella vielä kerran. Kirjassa on upea, syvällinen kirjoitustyyli, ja sen teemoihin kuuluu niin rakkaus, taide, taikausko ja kuolema.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Julie Andrews on niin ihana elokuvissa Maija Poppanen ja The Sound of Music! Molemmissa hän esittää hyvin valoisaa ja hauskaa persoonaa ja laulaa klassikoiksi muuttuneita kappaleita. <3

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- H-kirjaimen kohdalla mainitsin Helene Joyn ja nyt voisin ylistää vähän hänen rooliaan Julia Ogdenia rikossarjassa Murdochin murhamysteerit. Minulla oli tähän hahmoon hyvin suuri ihastus/ihailu kahdeksannella luokalla, joka käy hyvin ilmi päiväkirjastani ja saattaa käydä jostain varhaisista postauksistanikin. Julia on hyvin esimerkillinen opiskellessaan lääkäriksi aikana, jolloin suurin osa naisista joutui jäämään kotiin. Myöhemmin hän myös ryhtyy puolustamaan muutenkin naisten oikeuksia (tämän vuoksi kiinnostuin puolestani itse suffrageteista). Julia on rohkea, huumorintajuinen ja ystävällinen - ja kokee tietysti esikuvilleni pakollisen rakkaustarinankin. :)

Nähtävästi aloitan kohta samanlaisen hehkutuksen kuin pari vuotta sittenkin... Eli katsokaa kaikki Murdochin murhamysteereitä. <3

4 kommenttia:

  1. Arvasin, että mainitset Julian tässä :D 💙

    VastaaPoista
  2. Sinun J-naisistasi tunnen vain Julie Andrewsin. Maija Poppastakaan en ole nähnyt, mutta The Sound of Music on sentään tuttu.

    VastaaPoista