perjantai 9. maaliskuuta 2018

Naisten aakkoset: O

Naisten aakkoset aloittanut Tarukirjan Margit lopetti sen eilen naistenpäivänä kahden vuoden jälkeen. Itse olen edennyt hitaammin ja ehtinyt vasta aakkosten puoliväliin. Haasteessa etsitään kuuluisia naisia eri aakkosilla. Aiemmin olen kirjoittanut aakkosista
ABCDEFGHIJKLM, N.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- O on todella vaikea kirjain Naisten aakkosissa. Huomasin sen alkaessani miettiä vastauksiani ja käydessäni blogini kirjapostaukset ja kuukauden koosteet läpi etsiessäni O-kirjaimella alkavaa kirjailijaa. Löysin vain kaksi, joista toinen (George Orwell) ei käy haasteeseen. 

Siispä mainitsen tässä Lauren Oliverin, jolta luin elokuussa nuorten kirjan Kuin viimeistä päivää. Romaani oli surullinen ja teemaltaan omaperäinen, mutta myös täynnä huoletonta ärsyttävien nuorten bile-elämää. Lauren Oliver on myös kirjoittanut suositun Delirium-sarjan, joka on kiinnostanut minua hiukkasen, mutta jota en näillä näkymin tule lukemaan ainakaan heti.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Tähänkin kohtaan etsin jonkin aikaa henkilöä, mutta vihdoinkin löysin. Miranda Otto on australialainen näyttelijä, joka on näytellyt lempihenkilöäni Eowynia Taru sormusten herrasta -trilogiassa. Eowyn huutaa Kuninkaan paluussa rohkeasti "I am no man!" ja tappaa Noitakuninkaan. Ja maailma on pieni: Miranda Otto on nähtävästi myös näytellyt yhdessä Neiti Fisherin etsivätoimiston jaksossakin. :)

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?
- Suomalaiseen L. Onervaan olen aikonut tutustua siitä lähtien, kun luin hänestä Katjan Kirjojen kamarissa. Olen tehnyt hänestä jopa kerran kirjailijaesittelyn, jossa kerroin hänen olleen Suomen varhaisimpia naiskirjailijoita ja -runoilijoita, joka kirjoitti naisten asemasta ajan tapojen vastaisesti. Minulla on kyllä tällä hetkellä lainassa hänen runokokoelmansa Etsin suurta tulta - ehkä ehtisin pian lukemaan sitä.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet kiinnostunut Onervasta <3 Onervalla on paljon hienoa tuotantoa, sävyt ovat monenkirjavia ja paljonpuhuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiehtoo se kuinka hän on kirjoittanut naisista aikalaisnäkemyksen vastaisesti. :) Kiitos että olet suositellut häntä!

   Poista
 2. Onerva on mainio valinta kohtaan 3. Minun pitäisi itsekin tutustua hänen tuotantoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hänen teoksensa antavat meille molemmille jotain. :)

   Poista