torstai 29. maaliskuuta 2018

Naisten aakkoset: P

Naisten aakkosissa etsitään tuttuun tapaan naisia eri aakkosilla. Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista 
ABCDEFGHIJKLM, N ja O

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Jo heti alkuun en keksi mitään nopeaa vastausta. Blogia selaamalla muistan kuitenkin Patricia Lauberin kirjoittaman Amelia Earhartin elämänkerran Lost Star. Pidin paljon tämän kirjan kirjoitustyylistä, ja sitä oli helppoa ja mielenkiintoista lukea. Myöskin Kaija Pakkaselta olen lukenut Vimperin pihan Ilonan ja useamman kerran siirtolaiskertomuksen Päivää, Amerikka!, joka vain sai minut kiinnostumaan lisää suomalaisista Amerikan siirtolaisista.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Anna Puun kappaleita olen kuunnellut SuomiPopin kautta ja hoilannut mukana Ota minut tällaisena kuin oon ja C'est la vie. Lempparini on kuitenkin ehkä Kaunis päivä ja Säännöt rakkaudelle, joissa on molemmissa kaunis, surumielinen melodia.

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- Seuraava henkilö ei tällä hetkellä enää ole suursuosikkejani, mutta viime talvena vielä kuuntelin hänen kappaleitaan hyvin paljon. Christina Perriin tutustuin ensi kertaa kappaleen A Thousand Years muodossa, mutta enemmän samaistumista löysin lauluista Arms ja Sad Song. Nämä olivat varmaan ensimmäisiä kuulemiani kappaleita, jotka kertoivat epävarmuudesta:

"I wish it wasn't always cold
 I wish I wasn't always alone
 But the party is over
 How will I get home?"

2 kommenttia:

  1. Valintasi eivät ole tällä kertaa minulle tuttuja. No, Anna Puun tietysti tiedän, mutta kuuntelen vain vähän hänen tyylistään musiikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna Puu on minulle näitä SuomiPopin kautta vastaan tulleita laulajia, joilta tykkään ainakin muutamasta kappaleesta. :) Kaija Pakkanen on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja viime vuosisadan loppupuolella, varsinkin Vimperin pihan Ilonasta tuli mieleen vanhat tyttökirjat.

      Poista