perjantai 13. huhtikuuta 2018

Naisten aakkoset: Q

Olen ehtinyt Naisten aakkosissa jo kirjaimeen Q. Sen luulisi olevan vaikea kirjain, mutta jotenkin sain täytettyä jokaisen kohdan. Haasteen on aloittanut Tarukirjan Margit.

Aiemmin olen kirjoittanut kirjaimista 
ABCDEFGHIJKLM, N, O & P.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?

- Tämä oli vaikein kysymyksistä, mutta lopulta muistin vuosi sitten lukemani kirjan Im Jahr des Affen (Apinan vuonna). Tämän kirjoittaja Que Du Luu on kiinalaistaustainen ja tullut Vietnamista venepakolaisena Saksaan. Kirja perustuukin hänen omiin kokemuksiinsa maahanmuuttajana. Mielestäni romaani ei ollut kaikkein vaikuttavimpia, mutta siitä sai hyvän kuvan itseään etsivästä maahanmuuttajanuoresta 80-luvulla. Erityisesti tykkäsin kirjassa esiintyvistä kantoninkiinan sanoista. Oli hauska huomata, että sanat olivat kirjoitettuna hiukan samanlaisia kuin mandariinikiinankin sanat. En osannut sanaakaan kantonia, joten kirjoitin kaikki sanat ylös ja loistin vähän myöhemmin kielitaidoillani matkustaessamme Hongkongiin (also known as osasin kiittää ravintolassa, do ze).

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

- Tähän kysymykseen olen nähtävästi keksinyt vastauksen jo pari vuotta sitten Annien (2014) vuoksi. Quvenzhané Wallis esittää taitavasti pirteää ja kekseliästä Annieta ja laulaa to-della hyvin (Opportunity)!

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 

- Seuraavan olen nähtävästi päättänyt paremman puutteessa joskus katsoessani How I Met Your Motherin viimeisiä kausia: Quinn Garvey, joka on Barneyn naisystävä muutaman jakson ajan. Tämä koetteli samankaltaisella tavalla rajoja kuin Barney työskentelemällä stripparina. Muistaakseni Quinn oli ihanan itsevarma ja osasi panna kampoihin jopa ärsyttävälle Barneyllekin.

4 kommenttia:

 1. Hyvä saavutus! Minusta Q oli yksi vaikeimpia kirjaimia tässä haasteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin ensin Q:n olevan vaikea, mutta sainkin sitten kaikkiin jotain! :)

   Poista
 2. Nostaisin hattua, jos sellainen olisi päässäni juuri nyt. Itse luovutin Q-kirjaimen kohdalla ihan suosiolla, sillä en keksinyt ensimmäistäkään Q-suosikkia haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tulee olemaan sama tilanne aakkosten loppupäässä, luultavasti jätän postaamatta Å-, Ä- ja Ö-kirjaimet. :D

   Poista