maanantai 30. huhtikuuta 2018

Naisten aakkoset: R

Naisten aakkosissa etsitään tuttuun tapaan kuuluisia naisia jokaiselle aakkoselle. Haasteen on kehittänyt Tarukirjan Margit. 

Olen ehtinyt kirjoittaa aakkosista
ABCDEFGHIJKLM, NOP ja Q.

Kun Q-kirjaimeen löysin juuri ja juuri sopivat ehdokkaat, R-kirjaimeen tuli oikein tungosta. Näin aakkosten loppupäässä tekee vain mieli esitellä jokaisen alkupäässä unohtunut, vähänkin lempparijulkkis tai -henkilö. Saatte siis muutaman lyhyen esittelyn per kysymys.

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
- Rainbow Rowell on kirjoittanut suloisen, mutta myös riipaisevan rakkaustarinan Eleanor & Park, ja tajusin juuri luvanneeni lukea Fangirlinkin jo pari vuotta sitten... Celia Reeseltä on suomennettu historialliset nuortenromaanit Noitalapsi, Näkijä ja Merirosvoja!, vaikka hän on kirjoittanut paljon enemmänkin. Muistaakseni pidin eniten ensiksi ja viimeiseksi mainituista, vaikka ne olivatkin vähän hurjia. Käthe Recheisin Lena - Unser Dorf und der Krieg puolestaan opetti minulle paljon toisen maailmansodan tapahtumista Itävallan näkökulmasta. Sattumalta näiden kaikkien lukemisesta on kulunut jo pari vuotta.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
- Rachel McAdams näyttelee naispääosia Aikamatkustajan vaimossa ja The Notebookissa. :) Toiseksi ehdokkaaksi haluan nostaa Rose Byrnen, jonka roolihenkilöä Gracea ihailin musikaalissa Annie (2014).

III a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?

- Haluaisin tutustua Regina Linnanheimon elokuviin paremmin. Olen tainnut nähdä vain yhden vuosia sitten.

b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
- Ensinnäkin on pakko mainita kirjallinen lempparini Renn, joka on toinen päähenkilö Michelle Paverin Muinainen pimeys -sarjassa. Renn on rohkea ja päättäväinen, mutta kipuilee myös tietäjän voimiensa kanssa. (Eli täyttää lähes kaikki varman ihastukseni tunnuspiirteet. Lisäksi hänellä on punainen tukka <3) 
   Robin Scherbatsky on lempihenkilöni How I Met Your Mother -tv-sarjassa. Pidän siitä, kuinka Robin pitää ehkä tyypillisistä miesten harrastuksista mutta on kuitenkin muuten naisellisempi. Tedin ja hänen suhde oli suloinen, mutta... 
   Lopuksi pitää vielä mainita Ronja Ryövärintytär Astrid Lindgrenin kirjasta. Ronja on rohkea, ja hiukan toivoin voivani elää samassa metsässä vuorien, kosken ja luolien ympäröimänä.

4 kommenttia:

 1. Regina Linnanheimolla on kyllä monia puhuttelevia elokuvia!

  VastaaPoista
 2. Oi, Rainbow Rowell on ihana! Fangirlin lisäksi suosittelen lukemaan myös Carry onin <3 Celia Reesiä luin ala-asteella ja muistelen tykänneeni, vaikka ärsyynnyinkin sitä, miten jokainen kirja oli olevinaan totta ja joidenkin vanhojen päiväkirjamerkintöjen pohjalta koottu :D Ronja Ryövärintytär pitäisi lukea uudestaan, en edes kehtaa laskea, kuinka monta vuotta edellisestä kerrasta on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi lukea molemmat kirjat :) Celia Reesin Noitalapsi ja Näkijä uskottelevat tarinan olevan totta, ehkä helpotus tai sääli, että internet paljastaa totuuden! Suosittelen Ronjan uudelleenlukua - itse luin sen pari vuotta sitten uudelleen ja oli edelleen ihana <3

   Poista