tiistai 1. syyskuuta 2015

Elokuu -15

Elokuu. Kesän viimeinen kuukausi... 

Elokuussa kävin risteilyllä Tukholmassa, ikävöin litroittain riparille, hyvästelin ystäväni ja muutin ulkomaille. Ei siis mikään helppo kuukausi... Ensimmäiset päivät täällä olivat aika ikäviä ja tylsiä, mutta nyt alkaa jo näyttää valoisammalta... Tai koulussa on ainakin jo helpompaa.

Luin myös aika paljon ja pidin kaksi lukumaratonia. Elokuussa luin 9 kirjaa ja 2547 sivua:
 
1. Alan Hunter: Gently Does It (250s)
2. L.M.Montgomery: Perinnönjakajat (361s)
3. Carolyn Keene: Neiti Etsivä ja Siniparran huone (Neiti Etsivä #?) (130s)
4. Dodie Smith: Linnanneidon lokikirja (374s)
5. Laura Ingalls Wilder: Onnen kultaiset vuodet (Pieni talo #8) (287s)
6. Margaret C. Sullivan: The Jane Austen Handbook (224s)
7. Mazo de la Roche: Jalnan kotiopettajatar (Jalna #3)(378s)
8. Jerry Spinelli: Milkweed (208s)
9. Sophie Kinsella: Himoshoppaaja vierailla mailla (Himoshoppaja #2)(335s)

Gently Does It oli dekkari, jonka ajattelin olevan aika samanlainen kuin tv-sarja George Gentlyn tutkimukset mutta jouduin pettymään. Kirjassa oli kuitenkin mielenkiintoisia asioita poliisin tutkimuksesta.
    Perinnönjakajat oli täynnä lempikirjailijani huumoria, erilaisia ihmisiä ja heidän tarinoitaan sekä kuvauksia. Pidin kirjasta paljon!
    Neiti Etsivä ja Siniparran huone oli vähän pettymys, sillä Siniparta ei liittynyt melkein mitenkään mihinkään ja itse tarina tuntui sarjatuotannolta.
    Linnanneidon lokikirja oli mielenkiintoinen tarina linnassa asuvista tytöistä, mutta samalla vähän ärsyttävä rakkausromaani.
    Onnen kultaiset vuodet jatkoi Laura Ingallsin tarinaa ihanilla preerioilla ja ensimmäistä kertaa siihen tuli romantiikkaa mukaan! Tuli kuitenkin ikävä Lauran lapsuudenpäiviä.
    The Jane Austen Handbook neuvoi, kuinka järjestää tanssiaiset, torjua kosinnan ja pukeutua 1800-luvun alun tyyliin! Suosittelen kaikille vanhanajan elämää rakastaville ja Janen kirjoista pitäville, mutta kannattaa olla lukenut kaikki hänen kirjansa ensin, jos haluaa välttää spoilaukset.
    Jalnan kotiopettajatar - mielenkiintoinen rakkauskertomus sijoittuen Kanadaan, Jalnan kartanoon.
          Milkweed kertoi orpopojasta Varsovassa, natsien vallan aikaan. Todella koukuttava ja surullinen tarina :'( Suosittelen!
    Himoshoppaaja vierailla mailla - vähän vastapainoa tunteellisuudelle, sillä kirja on täynnä chick-litiä, romantiikkaa, rahavaikeuksia ja Beckyn hauskoja kommelluksia! (Tästä huomaa, että välillä kirjamakuni vaihtelee todella laajasti!)

Luin elokuussa ennätys paljon jos vertaa kirjojen määrään - milloin viimeksi olen lukenut 9 kirjaa kuukauden aikana? Ja kolmasosa niistä oli englanniksi! Huomaan kehittyväni englanniksi lukemisessa, sillä Milkweedistä ymmärsin melkein kaiken! (Tai sitten se oli vain niin helppo...) Jos kirjoista puhutaan, elokuun lukemistoon kuului niin todella hyviä kirjoja kuin pettymyksiäkin.

Lisäksi katsoin elokuussa elokuvat Ponyo rantakalliolla (ihan hyvä), Tyttö sinä olet tähti (ei minun makuuni niinkään), Annie (1982) (hyvä, mutta siitä tuli enemmänkin ikävä uudempaa versiota)ja Paper Towns (hyvä, mutta loppu hiukan lässähtänyt).

Ja sitten vähän kuvia:

Metsä <3
Auringonlasku lentokoneesta

Ruohikolta <3 <3

Hyvää syyskuuta! Millainen elokuu teillä oli? Onko teillä jotain suunnitelmia syyskuulle? Ja kuukauden kysymys: Kuka hahmo tämän kuun aikana lukemistanne kirjoista oli mielenkiintoisin?
    Minusta ainakin Perinnönjakajien Oswald Dark ja kaikki muutkin kirjan henkilöt, Linnanneidon lokikirjassa Topaz sekä Almanzo Onnen kultaisissa vuosissa. (Juu, en osaa päättää :D)

2 kommenttia:

  1. Ööääöö... minulla...

    Ehkä Margo, John Greenin Arvoitus nimeltä Margosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla varmaan sama, jos elokuussa katsotut elokuvat laskettaisiin :D Margo oli mielenkiintoinen!

      Poista