sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Huhtikuu -16

Huhtikuussa luin yhdeksän kirjaa:

3. Jerry Spinelli: Love, Stargirl (274s)
4. Stina Katchadourian: Lapinkuninkaan tytär (192s)
5. Aili Konttinen: Mestaritontun seikkailut (144s)
6. Rick Riordan: Salamavaras (Percy Jackson #1) (367s)
7. E. Lockhart: We were Liars (227s)
8. Mark Twain: Tom Sawyer (115s)
9. Sophie Kinsella: Shopaholic to the Stars (Himoshoppaaja #7)(505s)

Eleanor & Park oli koskettava, suloinen ja realistinen tarina kahden nuoren rakkaudesta ja ristiriitaisista perheoloista. Kyllä, luen joskus uudestaan.
     Uuden dekkarisarjan aloittaa Yön sydän on jäätä, jossa rakastuin 20-luvun elämän kuvaukseen, eikä se rikostarinakaan huonompi ollut.
     Love, Stargirl oli jatkoa Tähtitytölle. Pidin aiemmasta osasta ehkä vähän enemmän, mutta tämänkin tarina oli mukava ja löysin muutamia hienoja ajatuksia kirjasta, kuten kellojen tarpeettomuuden.
     Lapinkuninkaan tytär kertoo kirjailijan perheen elämästä toisen maailmansodan aikaan Suomessa. Kirjassa kerrottiin selkeästi myös maan tapahtumista ja faktoista, ja suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat oppia sota-ajasta. Tykkäsin siitä, että kirjassa puhuttiin erityisesti Lapin sodasta, sillä se on jäänyt minulle aina hiukan etäiseksi.
     Mestaritontun seikkailut olen lukenut aiemminkin vuosia sitten. Kirjassa on hyvin perinteisiä satuelementtejä: niin tonttuja, noitia, pahikset vs. hyvikset -teemat, prinsessan pelastus. Siksi sitä oli kuitenkin kiva lukea!
     Salamavaras oli toinen uusintaluku. Ehkä hiukan hohtoa oli hävinnyt vuosien varrella, koska löysin kirjasta epärealistisia kohtia. Kuitenkin se oli niin jännittävä kuin koukuttavakin ja aion jatkaa sarjaa mahdollisimman pian.
     We were liars oli niin jännittävä ja melkein selkäpiitä karmiva lopun vuoksi. Kieli oli kaunista, ajatuksia täynnä.
     Tom Sawyerin lyhennetyn version luin koulua varten. Vähän kyllä jouduin pettymään, sillä mielestäni tarina ei nyt niin jännittävä tai erikoinen ollut, paitsi loppupuolella. Paljon johtuu kyllä varmaan vain lyhennyksestä. Erityisesti takakansi häiritsi, sillä se oikeasti kertoi aivan väärin kirjan tapahtumista.
     Shopaholic to the Stars, uusi Himoshoppaajan jatko-osa oli ehkä vakavampi kuin aiemmat osat, sillä Becky teki mielestäni pahimmat erehdyksensä koskaan. Kirja oli kuitenkin edelleen todella hauska ja Luke niin ihana. <3 

Huhtikuussa luin todellakin harvinaisen paljon, 2501 sivua. Määrä johtui niin nopeastiluettavista kirjoista kuin pitkästä lomasta alkukuussa. Lähes kaikki kirjat olivat oikein hyviä, mutta sanoisin voiton vievän Eleanor & Park


Elokuvia katsoin taas pitkästä aikaa lastenelokuvan Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, ja oikeasti tykkäsin. Näyttelijät mielestäni näyttelevät hiukan turhankin yli tai sitten liiankin vähän, mutta varsinkin laulujen melodiat olivat ihania ja jäivät päähän soimaan. Ja elokuvahan on komedia, joten tietysti nauroin! :DHuhtikuun alussa lomailin taas etelässä, tällä kertaa Vietnamissa. Ihan niin upea reissu ei ollut, sillä kyllästyin vähän rantalomailuun ja kaupungilla kävelyyn. Hiukan liian kuumakin oli minun makuuni. Parhaita kokemuksia olivat kuitenkin pieni kävely viidakossa, palmut, meri, siellä vaatteet päällä uiminen (:D) ja kesävaatteiden pitäminen. (Toisaalta voin käyttää niitä tälläkin hetkellä, sillä täälläkin päin on nyt jo kesä.) Ruoat olivat aika hyviä: eniten pidin paistetusta riisistä (Fried Rice Garlic) ja makeasta jääkahvista (maitokahvi).


Pieniä huomioita Vietnamissa:

-Kieli oli aika vaikeaa kuuden eri toonin ja muiden häkkyröiden ollessa merkittynä kirjaimien päällä. Opin kuitenkin sanomaan kamon (kiitos), fänlan (Suomi) ja kahvi (kafei), tosin en ole ihan varma noistakaan. :')
-Kaupungissa oli Ihan hirveästi mopoja.
-Valuuttakurssi on vähän...jännä: 40 euroa vastaa miljoonaa dongia. Yritin pohtia miten vietnamilaiset ostavat asuntoja. :S
-Ehkä siksi kaikki olikin niin halpaa


Muuten huhtikuu oli onneksi ainakin parempi kuin maaliskuu. Vähän oli koulussa työtä, stressiä esimerkiksi siitä, mitä muut ajattelevat minusta, ja toivon vain niiden helpottavan. No, kyllä se varmasti helpottaakin. Kipeänä olin parissakin eri taudissa, mutta onnellisiakin hetkiä löytyi. Ehkä ne olivat sellaisia pieniä onnistumisia, eivätkä suuria onnentunteita. Tähän voisi laskea niin ihanat unet kuin vieraalla kielellä oppimisen ja jonkun kehut.

Toukokuussa... Minulla on vain kaksi viikkoa koulua, sillä kaksi viikkoa on työharjoittelu. :S Jännittää jo aivan valmiiksi, mutta ehkä sen vuoksi olisi vähän helpompi kuukausi koulun kannalta. Täällä koulu jatkuu siis kesäkuun loppuun asti, valitettavasti... Muuten yritän lukea kirjoja ja odotella kesää, kun se sieltä joskus tulisi. <3


Miten teidän huhtikuunne meni? Mitä odotatte eniten toukokuulta? Pohdin huhtikuussa paljon selkounta, joten KK (kuukauden kysymys) olisi: Jos huomaisitte näkevänne selkounta, mitä haluaisitte kokea siinä?

Kaunista vappua ja onnellista toukokuuta!

4 kommenttia:

 1. Sitä samaa sinulle ♡

  Haluaisin kokeilla varmaankin veden alla hengittämistä, Tylypahkassa seikkailua ja lentämistä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kuulostaa ihanalta :) Minäkin haluaisin varsinkin lentää, taikoa ja tavata erinäisiä ihmisiä.

   Poista
 2. kerro ku kyllästyt siihen että kommentoin sun jokaseen postaukseen :DD

  mutta selkounista... haluaisin matkustaa hetkeksi 1800-luvulle joihinki ylhäisön juhliin ja sitte 1900-luvulle suomalaiselle maaseudulle, sitte voisin vierailla joissain kirjoissa (tyyliin vihervaarassa yms. :D) eli tiivistettynä aikamatkailua olis siistiä kokeilla.

  muttamutta hyvää kesän odottelua! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähäkutti, en kyllästy siihen koskaan :D

   Totta, aikamatkustaminenkin olisi ihana kokea, ehkä se olisi ihanaa unissakin :)
   Samoin sinulle! <3

   Poista